Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Advertisements

Hülber László SZTE BTK Neveléstudományi Doktori Iskola
A világ leggazdagabb emberei MA A többiek pedig munkát keresnek.
Digitális világ A digitális reklám
Közösségi oldalak használata
Keresőoptimalizálás Fizetett hirdetések a keresőkön Fizetett hirdetések tartalmi oldalakon Fizetett helyezések vagy regisztrációk Internetes hirdetések.
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
2014. június 28. Hálózati tanulás Hálózatok Internet Web 2.0.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
Mit csinálsz a szobádban
Közösségi portálok használata
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
a szülői elégedettségmérés legfontosabb eredményeiről
A központi EIPEN portál bemutatása Készítette: Polgár Tibor.
A közösségi hálók Tálas Marcell. Definíció Közösségi háló alatt az olyan webes alkalmazásokat értjük, amelyeken a felhasználók összegyűjthetik ("bejelölhetik")
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok Készítette : Várszegi Enikő Felkészítő tanár: Nagy Éva Tátra Téri Általános Iskola 1204 Budapest, Tátra tér 1.
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Közösségi portálok használata
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Informatika verseny január 25. Hunyadi János Gimnázium
Közösségi portálok használata
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata, avagy útmutató a helyes alkalmazáshoz
Közösségi portálok használata
Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza.
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…)
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Közösségi oldalak használata
DPR kommunikáció Alternatív marketing eszközök Deliné dr. Győrmárton Rita alumni irodavezető, PTE DPR Szakmai Nap, április 15.
Közösségi weboldalak és az alumni szervezetek DPR Szakmai Klub I. Hain Ferenc - DPR Szakmai Klub http./
Digitális világ – interaktív táblán
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Közösségi portálok használata
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
Élet az Interneten.
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Készítette: Peterdi Panna 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
Hajós Katalin Budapest, június 5.
Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön június 25.
Készítette: Pálinkás Petra
Készítette: Kovács Antónia
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
VARGA RÓBERT ONLINE MARKETING SZAKÉRTŐ MARKETINGOKOSAN.HU BUDAPEST, JÚNIUS 9. Generációs hidak építése az online világban.
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
Közösségi hálózatok Rigó Adél  Webes alkalmazások  Kapcsolatteremtés: személyes ismerősök/hasonló érdeklődésű ismeretlenek  Áttekinthető.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Második generációs honlapok kutatás – augusztus 1.
Erre használom az internetet
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
Közösségi oldalak használata
Előadás másolata:

Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..) BÉKSZI Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskolája 5600 Békéscsaba, Gyulai út 32. Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..) Készítette: Gajdács Brigitta Felkészítő tanár: Beszeda Beáta

Portálok Fogalma Előnyei Hátrányai Veszélyei Hogyan segíthet a munkaadónak a közösségi portál Rövid jellemzése egy közösségi hálónak

Érdekességek a facebookról Facebook etikettje Kik használják Egy Kérdőív szerint

Magyarázatok: Portál: Eredetileg internetes kiindulópontot jelent, ahol az ember friss információkhoz juthat, szolgáltatásokat vehet igénybe és eljuthat különböző helyekre. Fórum: Nem valós idejű társalgásra, hosszútávú, maradandó, olykor magán légkörű eszmecserére és üzenetküldésre való.

Közösségi háló fogalma Közösséginek nevezhetünk egy hálózatot, ha az azt használók kölcsönös viszonyra képesek egymással. Ez a lehető legtágabb definíció, és nagyjában minden belefér a fórumoktól elkezdve a mai összetett hálózatokig bezárólag.

Előnyei Régi ismerősök felkeresése Információ közlése másokkal Hirdetések Levelezések Ismerkedés Kapcsolatépítés

Hátrányai Személyiséglopás nem lehet tudni, hogy ki milyen valójában Függőséget okozhat Olyan embereket ismerhetsz meg akik rosszat akarhatnak neked

Veszélyei Hamis adatokat adhatnak meg magukról mások Mindent megtudhatnak rólad Átverhetnek Pedofília

Hogyan segíthet a munkaadónak a közösségi portál Sokszor a munkaadók mielőtt felvesznek valakit,valamelyik közösségi portálon megnézik a képeit illetve az adatlapját. Munkaidőben ha valaki közösségi oldalakon van fent,akkor a főnöke azt tudja ellenőrizni.

Rövid jellemzése egy közösségi hálónak: FACEBOOK Mark Elliot Zuckerberg a Facebook tulajdonosa Pillanatok alatt népszerűvé vált 132 vizsgált országból már 115-ben a Facebook a vezető közösségi oldal. Több mint félmilliárdan használják már 2004. februárjában indult

Facebook etikettje Ha ismerősnek jelölsz valakit, írj személyes üzenetet Ne küldj linket az ismeretség felvételekor Válaszolj személyes üzenettel ha téged jelölnek ismerősnek Köszönd meg az ismerőseid aktivitását Ne küldj szemetet az ismerőseid üzenő falára

Fűzz megjegyzést az ismerőseid bejegyzéseihez, lájkolj és ossz meg NE reklámozd a blogod, weboldalad vagy fantasztikus üzleti lehetőséged A *90/10-es szabály Reklámozd az ismerőseid eseményeit, bejegyzéseit NE jelöld be az ismerőseidet fényképeken, videókon, alkalmazásokban ha semmi köze sincs hozzá *Aktív Facebook felhasználók 90%-a hasznos, minőségi tartalmakat oszt meg a közösséggel. 10% viszont lényegtelen dolgokat oszt meg úgynevezett „szemetet” ami nem érdekli a közösséget.

Egy kérdőív szerint: Középiskolásokat kérdeztem meg, hogy manapság a legnépszerűbb közösségi hálóról mi a véleményük és miért szeretik használni Érdekes eredményeket kaptam.

Miért szeretik? Miért nem szeretik? Megszűnhet a személyes kapcsolattartás Jó szórakozási lehetőség Lehet chatelni Ismerkedési lehetőség Gyorsan megtudom az új információkat 10 diákból 9 szereti és rendszeresen használja a facebookot !!!! A diákok többsége naponta többször is felmegy a facebook oldalára hogy megnézze hogy történt-e valami változás. Meglepő, hogy alig mondanak rosszat róla.

Köszönöm a figyelmet!

Források: http://szocial.blogspot.com/ http://www.freeweb.hu/komocsip/portals.html http://www.fb1percesek.com/facebook/facebook-etikett-10-es-lista/ http://www.technet.hu/hir/20101213/a_facebook_felfalja_a_vilagot/ http://fabig.blog.hu/2010/10/25/facebook_fuggoseg_szokasok http://www.hotdog.hu/magazin/magazin.hot?m_id=39103 www.iwiw.hu, www.myvip.com, www.facebook.com, www.twitter.com