Rogán Antal sajtótájékoztatója 2006. április 4.. Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tisztelt Látogató! E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást.
Advertisements

Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
GKV - kötelező egészségbiztosítás (előre meghatározott szolgáltatások előre meghatározott önrésszel) A kötelező egészségbiztosítás alapelve: minden biztosítottnak.
Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata.
A felzárkózás keretei Bauer Tamás. Konvergencia? Felzárkózás? •A konvergenciaprogram felzárkózási program •Leszakadás vagy felzárkózás? A helyes pályára.
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
Fenntartható és megfelelő nyugdíjrendszer
Egynapos sebészetek Pest megyében
Egészségvédelem Egészség, vagy használható állapot, együttélés a természettel, vagy önérdekű pusztítás? Veled Európa, de nélküled EU!
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
A TELJESÍTMÉNYVOLUMEN-KORLÁT ELTÖRLÉSÉNEK KÖVETKEZMÉNYEI AZ INTÉZMÉNYEKBEN DR. RÁCZ JENŐ NAPI GAZDASÁG KONFERENCIA BUDAPEST NOVEMBER 10.
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
A FIDESZ-KDNP ÉVI ADÓEMELÉSEI. KORMÁNYZATI JAVASLATRA BEVEZETETT ADÓEMELÉSEK Dr. Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter NŐ A SZEMÉLYI.
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
A Nemzeti Petíció Varga Mihály, április 5.
A mindenkori kormányzati intézkedés kritikája mindig szimpatikusabb mint saját hibáinkkal, gondjainkkal történő szembenézés. Dr. Illés BélaGöd 2007 nov.
EU alapismeretek E-Learning.
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
A magyar gazdaság Dr. Veres János pénzügyminiszter október 13.
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Sajtótájékoztató január 4. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Emlődaganatok prognózisa a szűrési program tükrében
Az onkológiai szűrő és betegellátási gyakorlatunk
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete ÉVKÖZI ART és ÁFA VÁLTOZÁSOK Előadó: Vadász Iván Budapest, július 13.
. 1/16 Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Célok, feladatok évben Budapest, január 8. Dr. Kökény Mihály miniszter.
A Magyar Köztársaság kormánya. Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról.
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
A sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos változások Dömötör Monika, gyógypedagógiai tanár szeptember 8.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Történelem – középszintű témakörök
A felzárkózás keretei Bauer Tamás. Konvergencia? Felzárkózás? A konvergenciaprogram felzárkózási program Leszakadás vagy felzárkózás? A helyes pályára.
A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!. „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja.
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai.
Osztalékadó. Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány-kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 22 adóemelés Áfa radikális.
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
Új év – újabb gázáremelés Deutsch Tamás december december 29.
A évi (új) adópolitika: „NÖVEKVŐ KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY” „NÖVEKVŐ ÁLLAMADÓSSÁG” „NÖVEKVŐ ÍGÉRETEK” …mindent 2006-ért? …bármi áron?
Családi ezüstből utolsó vacsora? Varga Mihály május 25.
FIDESZ – MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐCSOPORT EGÉSZSÉGÜGYI KABINET.
Felzárkózás helyett távolodás az eurós követelményektől Varga Mihály, április 21.
2004 Az eladósodás éve 2005 A túlélés éve 2004 Az eladósodás éve.
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
1998-ban a Fidesz két legfontosabb egészségügyi választási ígérete a több biztosítós rendszer bevezetése és a 400 százalékos orvosi béremelés volt. Egyik.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
Placebó vagy védőoltás? Tartós megoldást jelentenek-e a reformlépések, vagy csak hiszünk bennük? november 14. Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató.
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
AutoSOS „A gondtalan utazásért!” Budapest, november 10. Előadó: Kalmár László ügyvezető igazgató Europ Assistance Magyarország Kft.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
A gyógyulás üzlet? Mit hoznak Önnek az üzleti biztosítók? Halálbiztos egészségügyet?
Tudta-e Ön … ?. - Tudta-e Ön, –hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
TÜDŐSZŰRÉS június 10. (csütörtök): – június 11. (péntek): – A szűrésre hozzák magukkal: -Társadalombiztosító (TAJ)
Török Gábor  Kockázatelemzés nehézségei  Egy új módszer  Politikai kockázatok Magyarországon (és Kelet-Európában) 
A Gyurcsány-kormány Fészekrakó programja nem baloldali, hanem liberális.
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
Megszületett a megoldás
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sajtótájékoztató.
Előadás másolata:

Rogán Antal sajtótájékoztatója április 4.

Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs törvényt terjesztett a Parlament elé. A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs törvényt terjesztett a Parlament elé. A törvényt az Alkotmánybíróság december 15-én megsemmisítette.

Kórházprivatizációs népszavazás (2004. december 5.) A népszavazáson A népszavazáson fő vett részt. A közel 3 millió vélemény alapján megállapítható, hogy az emberek 65%-a elutasította a kórházprivatizációt. A közel 3 millió vélemény alapján megállapítható, hogy az emberek 65%-a elutasította a kórházprivatizációt.

A Gyurcsány-kormány 2004 novemberében és decemberében érvelt a kórházprivatizáció mellett, és azóta sem változtatta meg álláspontját!

Kökény Mihály az MSZP volt egészségügyi minisztere: „Rögzíteni kell, hogy mely egészségügyi szolgáltatások járnak ingyen, és melyek azok az igény szerint „megvásárolható” többlet szolgáltatások, melyek térítési díj ellenében vehetők igénybe.” (2004. január 20.)

Veres János Gyurcsány Ferenc pénzügyminisztere: „Valahogy korlátoznunk kell a jelenleg korlátozás nélkül rendelkezésre álló szolgáltatásokat. Ez igaz a támogatott gyógyszerekre, az orvosi és a kórházi ellátásra. Ilyen intézkedés lehet az egészségügyi szolgáltatásoknak a tb-hozzájáruláshoz történő kapcsolása és valamiféle társfinanszírozás bevezetése, például, hogy a betegek fizessenek a gyógyszerfelírásért, vagy a vizsgálatért.” (2006. február 17. – Bloomberg interjú)

Ez nemcsak Veres magánötlete, jól mutatja Gyurcsány Ferenc nyilatkozata: „Receptdíj, vizitdíj, ezeknek a kérdéseknek nagyon gyorsan napirendre kell kerülniük.” (2005. június – Mozgó Világ)

Magánkórházak árai SzolgáltatásÁr Fogorvosi vizsgálat Ft Szemészeti szűrés Ft Szakorvosi vizsgálat Ft Teljes kivizsgálás Ft Mandulaműtét Ft Vakbélműtét Ft Szülés Ft

Az emberek adóikon és a tb-járulékon keresztül már megfizették az egészségügyi szolgáltatások árát. Az emberek adóikon és a tb-járulékon keresztül már megfizették az egészségügyi szolgáltatások árát. Ezért ingyenes ma Magyarországon az egészségügy. Ezért ingyenes ma Magyarországon az egészségügy. A Fidesz nemet mond a fizetős egészségügyre!

Aki az MSZP-re szavaz: a kórházprivatizációra szavaz! Aki Gyurcsány Ferencet támogatja: a kórházak eladását támogatja!