„Korszakváltás a büntetés-végrehajtásban”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tökéletes verseny Közgazdaságtan 10. hét.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium június A közérdekű munka büntetés végrehajtásának tapasztalatai Békés megyében Békés Megyei Kormányhivatal.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Ismétlés  A marketing a piac folyamatos elemzése, reagálás, és befolyásolás.  Orientációtörténelem: 1. Termelés orientált 2. Értékesítés orientált 3.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
Vállalati Gazdaságtan
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Piaci korlátok.
1. Közgazdaságtani alapfogalmak
Ésszerűség - sportszerűség
Majoros András GAZDASÁGPOLITIKA 2009/2010. II. Majoros András
A HAND Szövetség javaslatai a NEFE- stratégia és NEFE- törvény kialakításához Bullain Nilda Európai Nonprofit Jogi Központ Kht. (ECNL)
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata
A kurzus programja Dátum Témakör december Piaci elégtelenségek
Vállalkozásgazdaságtan 1. előadás
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
A bürokrácia térnyerése Weber szerint a bürokráciának a társadalmi fejlődéssel összefüggésben bekövetkező „előrenyomulása” speciális racionalitásával függ.
Divizionális (divíziós) szervezet
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
4000 körüli vállalkozás, - ennek 80%-a mikro-vállalkozás (10 főnél kevesebb foglalkoztatott), - 15%-a kisvállalkozás (10-49 fő foglalkoztatott) 100 ezer.
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Az informatika szükségessége és lehetősége a hazai és az Európai Uniós fejlesztési célkitűzésekben Dr. Köpeczi-Bócz Tamás.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Hatékony válságmegelőzés a szervezetben:
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
Vállalkozások. A vállalat: olyan szervezeti egység, amely a piac más szerepl ő it ő l elkülönülten gazdálkodik, ezekhez piaci kapcsolatok f ű zik, megteremti.
Az Új Széchenyi Terv kiindulópontjai Szepesi Balázs, NGM parlamenti és gazdaság-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke.
„Korszakváltás a büntetés-végrehajtásban”
A felnőttoktatás gazdasági, társadalmi és oktatási kapcsolatrendszere két alföldi nagyvárosban Petrás Ede MTA RKK Miklósi Márta DE BTK Változás.Válság.Váltás.Hu.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
Hatósági és civil fogyasztóvédelmi feladatok, merre tovább fogyasztóvédelem? Dr. Baranovszky György Gödöllő, április 22.
A Stratégia értékelése, visszacsatolása
A háború és a modern fegyveres erő
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Állami Autópálya Kezelő Zrt vállalatirányítási struktúra és átláthatóság.
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
Mire való ma az állam? K öltségvetés, foglalkoztatás, gazdaságfejlesztés Bod Péter Ákos Budapesti Corvinus Egyetem.
GENERALI Alapkezelő Zrt. Az oroszlán erejével GENERALI Alapkezelő Zrt. Milyen új együttműködés szükséges a választható portfoliós rendszer bevezetése során.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Árszabályozás az energiaszektorban: eredmények és kihívások Varró László Vezető Közgazdász
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
turizmusért felelős helyettes államtitkár
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Biztos Kezdet Gyerekházak
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Környezeti nevelés uniós forrásokból
„2007 a médiaszabályzás kezdete” 12. Televízió és hangtechnikai konferencia Budapest, május 2-3. Dr. Sarkady Ildikó MeH, Médiapolitikai Főtanácsadó.
A vállalatok piacorientációjának hatása a külső és belső környezet, valamint az eredményesség szubjektív megítélésére Készítette: Bareith Tibor III. évfolyam,
Külpiacra lépés az Európai Unióban – Gyurácz Németh Iván.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
Projektfinanszírozás
And what else?... Leszakadó gyerekek.
Az innovációs modellek (az innovációk keletkezése Roy Rothwell)
ORSZÁGOS FELNŐTTKÉPZÉSI TANÉVNYITÓ KONFERENCIA
Üzleti terv bemutatása
Vállalati terv bemutató
Európai Uniós ismeretek
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Pénzügy szigorlat Közösségi gazdaságtan
A nemzetgazdasági tervezés megújítása
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Előadás másolata:

„Korszakváltás a büntetés-végrehajtásban” A civil szervezetek szerepe a büntetés-végrehajtásban Somogyvári Mihály bv. főhadnagy 2013. 11. 05.

Amiről szó lesz Az új közmenedzsment és a civil szervezetek térnyerésének háttere A folyamatok negatív aspektusai Hazai gyakorlat eltérő jellegzetességei

A civil szervezetek és a jóléti államok válsága Új közmenedzsment „középpontjában olyan célkitűzések állnak, mint a közszektor hatékonyságának, eredményességének és fogyasztó-orientációjának növelése, […] piaci típusú mechanizmusokra való fokozott támaszkodás, […] és a magánvállalati menedzsmentben alkalmazott technikák és filozófia fokozott átvétele.” - Hajnal György 2004 Társadalompolitika teljes szegmensét érinti Eltérő gyakorlat az egyes országokban

A civil szervezetek jelentőségének felértékelődése Feladatkörüket az államtól vállalják át Ahol az állam nem tud (költség) hatékonyan beavatkozni igazgatási diszfunkcióiból fakadó réseket tömik be (pl. bürokratikus jelleg, személytelenség) I. Társadalmi nyilvánosság II. Segítő mechanizmusok III. Strukturális jellegből fakadó mechanizmusok Dinamizmus- reagálási képesség Nincsenek hatásköri korlátok Szakmai alternatívák – kockázat megoszlása

? Eredményesség- hatékonyság A folyamtokban megjelenő problémák I. Nem kiegészítik, hanem felváltják, kiszorítják az államot Térnyerésüket segítő folyamatok mögött lévő érvkészletek valójában mennyire helytállóak? Verseny- nem állami szereplők megjelenése Állami ösztönzés ? Eredményesség- hatékonyság Kritikák nem a létjogosultságot vonják kétségbe Hol van a szerep határa?

Teljes bevétel több mint 60%-a itt koncentrálódik A folyamtokban megjelenő problémák II. Finanszírozásból fakadó problémák Állami függés – hosszú távú szerződések Mennyire civil? Bevétel % 2013.11.02 középárfolyam Ʃ 61% Nincs bevétel 17% 0 Ft Legfeljebb10.000£ 22% 3 445 000 Ft Legfeljebb 100.000£ 23% 34 450 000 Ft Legfeljebb 1.000.000£ 30% 344 500 000 Ft Legalább 1.000.000£ 9% Teljes bevétel több mint 60%-a itt koncentrálódik

A folyamtokban megjelenő problémák III. Erőforrás koncentráció Kiszolgáltatottság „Vigyázz mit kívánsz” Nem civil barát intézkedések Kereslet-kínálat eltávolodása (fordított kiszolgáltatottság) – Korlátozott a verseny

A hazai gyakorlat sajátosságai Hazai gyakorlat: megkésett fejlődés, eltérő szerepek A szektor egészére jellemző - de más típusú állami függőség Angolszász modell Hazai gyakorlat Versenystratégia „Civil” szerepek sérülése Projektfinanszírozás Eseti és kiegészítő szerep

Köszönöm a figyelmet! somogyvari.mihaly@bv.gov.hu