 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP e-mail szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

Weblapkészítési tudnivalók 2: Útmutató az elnevezésekhez Pék Ágnes © 2009.
Mozgássérültek Interaktív Portál használatának a lépései
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Elektronikus levelezés [webmail]
Többszálúság a böngészőben, avagy merjünk-e Javascriptben programot írni? Farkas Máté Budapest.js meetup
Az Internet adta lehetőségek
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Elektronikus levelezés
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
CCleaner Skyman ™.
A gondviselői modul az enaplóban
Ember László Irfanview, GIMP, OpenOffice, VLC, FreeCommander, Firefox, Thunderbird, Mplayer, Safari, Opera.
Kiss Tibor Rendszeradminisztrátor (MCP) DevNet Solution Kft. Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Böngésző programok (Böngészés).
Elektronikus levelezés
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Google earth és a térinformatika kapcsolata
Elektronikus levelezés
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Fontos értesítés  48 órán belül egy új vírus kerül a forgalomba, amit a MICROSOFT éppen most tett közzé. Ha t kapsz valakitől,
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
A Mahara 1.4 újdonságai és a Mahara.hu portál
Korpásné Szűcs Melinda web-referens DEENK Korpásné Szűcs Melinda web-referens DEENK.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Weblapkészítési tudnivalók Pék Ágnes © Hogyan lehet weboldalt létrehozni? Lehet kész sablonokat használni Lehet önállóan előállítani.
Weblapkészítési tudnivalók Pék Ágnes © Hogyan lehet weboldalt létrehozni? Lehet kész sablonokat használni Lehet önállóan előállítani.
[fre ] Az új [fre ] Több mint levelezés, a saját kommunikáció internetes közműve:  kommunikáció a képernyőn: levelezés, üzenetküldés.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Internet, Elektronikus levelezés
World Wide Web Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
Az Internet alkalmazásai
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Élet az Interneten.
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Aktualitások a Neptun webes felületeken. Általános WEB változások Támogatott böngésző verzióemelésTámogatott böngésző verzióemelés Nyelv változtatás belépés.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Alkalmazások a számítógépen Papp Szabolcs 2009.
Tárgy: e-mobil applikációk Mentor: Dr. Zlatko Čović Hallgató: Vadlja Róbert 2015, Szabadka Firefox Open OS.
A Z I NTERNET BÖNGÉSZŐ PROGRAM KEZELÉSE, BEÁLLÍTÁSAI Készítette:Giricz Anna.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
Információ és kommunikáció
Számítógépes bűnözés.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Axigen Mail server Ember László 2009.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Számítógépes ismeretek
Internet, Elektronikus levelezés
Internet és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Előadás másolata:

 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen megnövelte az ingyenes webmailekkel kapcsolatos felhasználói elvárásokat.gigabyte  2010 novemberében több mint 7,5 gigabyte tárhelyet nyújt. gigabyte

 A szolgáltatás február 8. óta mindenki számára nyitott.  Ezt megelőzően csak azok férhettek hozzá, akik kaptak meghívót egy másik Gmail-tulajdonostól.

 több mint 7 gigabyte (sőt, egyre több) tárhelyet nyújtgigabyte  kihasználja a modern böngészők lehetőségeit és a gyorsbillentyűket, így gazdagabb felhasználói felületet képes nyújtani  eközben megtartja a webes alkalmazásként futás előnyeit (legfőképpen, a bármilyen támogatott webböngészőből való azonnali elérhetőséget)  Lehetőség van „egyszerű HTML” (basic HTML) nézet használatára, és így régi böngészőkön is hozzáférhető a felület  De támogatottak: Internet Explorer 5.5+, Opera, Mozilla Application Suite, Firefox, és SafariInternet ExplorerOpera Mozilla Application SuiteFirefoxSafari

 A Gmail egyik fő újítása a levelek listájának megjelenítésében van (C.v.)  A legtöbb webes szolgáltatástól eltérően, a Gmailben azonnal hozzáférhető egy „beszélgetés”-hez tartozó összes levél (az eredeti üzenet, a hozzá tartozó válaszok, a viszontválaszok…stb.)

 Szűrőket lehet alkalmazni a Beérkezett üzenetekre, a beépített keresőhöz hasonló felületen. Szűrőket  A Gmail felhasználói automatikusan rendszerezhetik leveleiket szöveg; feladó, címzett, tárgy és csatolt állomány szerint.  A Gmail az alábbi lehetőségeket kínálja fel ezekkel a levelekkel: archiválni (avagy a Beérkezett üzenetek mappát átugrani), csillagozni, címkét alkalmazni, törölni vagy továbbítani egy megadott címre.

 A Gmail automatikusan menti az íródó levelet a Piszkozatok mappába bizonyos időközönként, illetve bizonyos mennyiségű billentyűleütés után.  Ez igen hasznos lehet, ha a böngésző valami okból leáll, vagy az internetkapcsolat megszakad.

 A Gmail felhasználói az elterjedtebb mappás megoldás helyett címkékkel tudják a leveleiket csoportosítani.  A címkék szabadabb mozgást adnak a felhasználóknak, mert egy t bármennyi címkével el lehet látni, míg a mappás rendszerben egy levél egy mappába kerülhet csak.  A címkékhez színek is rendelhetők, egy előre meghatározott palettáról. Szűrőket is lehet használni arra, hogy a levélhez címkét rendeljünk.

 A Gmail tartalmaz egy beépített spamszűrőt. spamszűrőt  A szűrő által kéretlen levélnek minősített ek a Spam mappába kerülnek, ahol 30 nap után automatikusan törlődnek.  Ha valaki ennek ellenére spamet talál a beérkezett levelek között, azt egyetlen gombnyomással jelezheti az üzemeltetőknek.spamet

 A levelezőrendszerbe kívánság szerint beépülő MailGoggles az előre megadott időszakban néhány egyszerű matematikafeladattal ellenőrzi az egyes levelek elküldése előtt a felhasználó józanságát, így megelőzhetők a részegen elküldött, másnapra megbánt levelek.

 /program_policies.html

 Nyissák meg a oldalt, és kövessék a projektoron láthatóakat!