Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan jutunk információkhoz az interneten
Advertisements

Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Kormányzati Portál Iránytű a közérdekű információkhoz
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
ÁLLAM AZ INTERNETEN ÁLLAMI ,SZOCIÁLIS ÉS EGYÉB KÖZHASZNÚ E-SZOLGÁLTATÁSOK Lőrincz Róbert.
Internetes banki szolgáltatások, elektronikus ügyintézés
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
Elektronikus ügyintézés
2005. november 23.Adókamara1 E-ADÓZÁS Dr. Futó Iván elnökhelyettes, c.egyetemi tanár.
E-ügyintézés.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
Készítette: Farkas Éva, Ilon Gergely, Kleinhappel Miklós, Sándor Kinga Internet Fiesta 2007 március
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
E-közigazgatás Magyarországon
Emeltszintű Etanácsadó Otthoni internetes ügyintézés Készítette: Horányiné Horváth Viktória Csilla.
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
E-közigazgatás.
Az Ügyfélkapu TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.
Hogyan működik az ügyfélkapu?
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
2007. március 28.Verseghy Ferenc Könyvtár1 E-polgár e-ügyei Mire jó az Ügyfélkapu?
Elektronikus kérelem benyújtás
Adókártya igénylés Nyomtatványa: 08T34
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
A WEB-GN BEADÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, BEADÁSI TAPASZTALATOK, ÉS VÁRHATÓ TECHNIKAI FEJLESZTÉSEK Várszegi Gábor osztályvezető október 18.
Fodrász osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel
2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT.
A legjobb és legolcsóbb hirdetési lehetőségeket az interneten találjuk. Rengeteg ingyenes hirdetési oldal van, s ha otthon rendelkezünk internetkapcsolattal,
A kormányhivatalok és a kormányablakok
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
(A biztosítási jogviszony nyilvántartás múltja, jelene, jövője. )
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
| június 27. | MKT vándorgyűlés E-kormányzat és versenyképesség Dr. Paál Péter MKT Informatikai Szakosztály Vezérigazgató, IBM Magyarország.
Erdei István - APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága-1 Bevallási és adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus úton történő teljesítése január 01-től.
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
Ügyintézés a XXI. azaz e-intézve!
Az egyéni vállalkozás.
Elektronikus aláírás, azonosítás, hitelesítés
Az igénybevevői nyilvántartás
ELMONDJUK ÉRDEKLŐDJÖN, JELENTKEZZEN: Petőfi Sándor Művelődési – Sportház és Könyvtár Csepreg, Széchenyi tér 31. Tel: 94/ ;
Kormányzati Portál Iránytű a közérdekű információkhoz
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kormányhivatal
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY IGÉNYLÉSE
TAJ KÁRTYA Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
Ügyintézés az új típusú, második generációs kormányablakban
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.sek.nyme.hu weboldalon. by UF 2015.
Jelszavak Orvosi kifejezés Pulay Zoltán FOK III/2.
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.mek.nyme.hu weboldalon. by UF 2015.
Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön június 25.
Ügyfélkapu, elektronikus aláírás Szokol Vivien. Ügyfélkapu Internetes okmányiroda, ügyfélkapus hozzáféréssel.
ELEKTRONIKUS ADATFELDOLGOZÁS, ADMINISZTRÁCIÓ Az MLSZ ügyviteli rendszerének bemutatása, a regisztráció folyamata.
A Járási Hivatal, ahogy mi látjuk
A diákigazolvány igénylés menete
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Bartók Györgyi Mire jó az ODR lelőhely adatbázis?
Elektronikus ügyintézés
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
Középfokú felvételi eljárás
Középfokú felvételi eljárás
Előadás másolata:

Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság köteles a közigazgatási hatósági ügyeket elektronikus úton is intézni,ha az állampolgár ezt az útat választja. Egyes okmányirodai teendőket is már el lehet végezni elektronikusan. Az államigazgatási információk is könnyen eljutnak az internet segítségével az állampolgárokhoz. Ezt oldja meg a KORMÁNYZATI PORTÁL

A KORMÁNYZATI PORTÁL

A Kormányzati Portál ugyanakkor kiindulópont a kormányzatban és a közigazgatásban fellelhető internetes információkhoz: bárki, aki a közigazgatással kapcsolatos közérdekű információt keres, innen tud elindulni, és el tud jutni a kívánt információig. A kormányzati portál a kormányzati honlapokról közvetlenül is generál és összegez tartalmakat.

Egyes szolgáltatásokhoz, amelyeket a különböző közigazgatási szervek nyújtanak, csak ügyfélkapun lehet belépni. Regisztrációt az ügyfélkapura az önkormányzati okmányirodán keresztül lehet végezni. Ha rendelkezünk elektronikus aláírással, akkor online módon is regisztrálhatunk. A személyes ügyfélkapu létrehozása még nem jelenti a portálon elérhető szolgáltatás igénybevételét is, az csupán a "kapu" ezekhez. A közigazgatás internetes szolgáltatói - például az APEH, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF), az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) stb. Az állampolgárnak ezáltal úgyanúgy elintézik azt ügyét, mintha valójában az ügyfélszolgálaton „állna” és személyesen intézné ügyeit.

Az állampolgár kapcsolata a hivatalokkal ügyfélkapun keresztül: (Forrás:

Személyes megjelenéssel történő regisztráció: Az Ügyfélkapu keretben rákattintunk a „regisztráljon” gombra. A jelszó: legalább 8 karakter, ebben 2 szám, kis és nagybetűk egyaránt szerepeljenek. „Kitöltjük az adatlapot az ideiglenes regisztrációhoz” gomb segítségével regisztrálhatunk ideiglenesen, ez 30 napra érvényes. Bizonyos ügyeket már ideiglenes regisztrációval is elvégezhetünk. A regisztrációt az okmányirodában véglegesíthetjük. Ha a megfelelő minősítésű tanúsítvánnyal, elektronikus aláírással rendelkezik a felhasználó, akkor nem kell személyesen megjelennie az okmányirodában, hanem elektronikus úton regisztrálhat. Az ügyfélkapuba történő regisztrálás menete:

Miután a felhasználó elektronikus levélcímére megkapta egyszeri belépésre jogosító kódját, aktiválnia kell regisztrációját. Az aktiválás során meg kell adnia felhasználói nevét és egyszer használatos kódját, amit ott rögtön meg is kell változatnia, új jelszót képezve. (Az új jelszónak legalább nyolc (8) karakternek kell lennie, nem lehet benne ékezetes betű, karakter, kis- és nagybetű érzékeny, tartalmaznia kell legalább két számot, valamint kis- és nagybetűt egyaránt. A jelszó nem lehet azonos a felhasználói azonosítóval.)

Tekintse meg “Elektronikus ügyintézés c. videónkat! Elérés:

Ügyfélkapu regisztrációval használható szolgáltatások: Okmányirodai ügyindítás - Időpontfoglalás okmányirodába (regisztráció nélkül is igénybe vehető szolgáltatás) - Csoportos időpontfoglalás - Ügykezelés - Okmányirodák adatai - SMS-szolgáltatás

Ügytípusok (az okmányirodában történő személyes megjelenés nélkül): - Lakcímigazolvány pótlása (elvesztés, ellopás, vagy megsemmisülés esetén); január 1. után kiállított vezetői engedély pótlása (elvesztés, ellopás, vagy megsemmisülés esetén); - Mozgáskorlátozottak parkolási igazolvány pótlása; - Hatósági bizonyítvány igénylése egyéni vállalkozói igazolványról; - Adatszolgáltatás letiltása a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból.

Más lehetőségek - Személygépkocsi vásárláskor ellenőrizni lehet, hogy nem lopott- e. Az adásvételi szerződéshez is találunk támpontokat. OEP - meg lehet nézni, hogy érvényes-e a TAJ számunk, milyen kezeléseket számolt el a TB velünk kapcsolatban, mennyi támogatásban részesültünk, milyen gyógyszerrecepteket váltottunk ki - Az Ingatlankeresővel a Tulajdoni lap ingatlanra vonatkozó adatai kérdezhetőek le az ingatlan-nyilvántartásból.