1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

főigazgató-helyettes
EGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp Budapesti Ügyvédi Kamara e-Ügykezelő rendszer
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
A Nemzeti Sport Intézet szerepe a támogatási rendszerben
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
Elektronikus kérelem benyújtás
A vámtarifaszám – KN-kód váltással összefüggő EMCS változások
Állam munkavédelmi feladatai
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
Fodrász osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel
Az anyakönyvi igazgatás
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
A Ket. tervezett módosítása
Pest Megyei Közigazgatási Hivatal
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
(A biztosítási jogviszony nyilvántartás múltja, jelene, jövője. )
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
Kutatás Üzleti Információ Informatika 1081 Budapest, Csokonai u 3. Telefon: Fax: Az e-kormányzat és az elektronikus.
1 Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Dr. Tóth Róbert Jogi és Igazgatási Főosztály Szeptember 11.
Erdei István - APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága-1 Bevallási és adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus úton történő teljesítése január 01-től.
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat (EKG) – a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer alapinfrastruktúrája
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
1 Tájékoztatási feladatok a központi bevallás-befizetés kapcsolatában.
A közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény A kérelemtől a bírósági felülvizsgálatig Új jogintézmények a KET-ben.
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
Slenker Endre Magyar Energia Hivatal
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Nyugdíjbiztosítási igazgatási ismeretek
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP)
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Adóügyi aktualitások (Új jegyzői adatszolgáltatások, egészségügyi szolgáltatási járulék) Lukács György igazgató NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
Munkáltatói intézkedések közlésének Hszt. szerinti szabályozása
A központosított illetményszámfejtő rendszer évi változásai
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
Közbeszerzési Döntőbizottság
Hozzáférés az Ügyfél portálhoz szeptember 27.
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Tájékoztatás jogszabály változásokról
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Előadás másolata:

1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé nyújtott közigazgatási szolgáltatás helyzete

2 5. PRIORITÁS-CSOPORT Munkáltatók bejelentése nyugdíjbiztosítási adatokról Social contributions for employees BUS l/b ONYF főigazgatója 2. szint 5. prioritás-csoport: december 31-ig kell megvalósítani 2. elektronikus szolgáltatási szint: egyirányú interakciót biztosító szolgáltatás: az adott ügy intézéséhez szükséges dokumentumok, nyomtatványok letöltése, és azok ellenőrzéssel vagy ellenőrzés nélküli elektronikus kitöltése, amely esetben a dokumentum benyújtása hagyományos úton történik. A megvalósított fejlesztés a 1044/2005. (V. 11.) Korm. határozat szerint

3 Szolgáltatáscsatlakoztatás a Kormányzati Portálhoz – Ütemterv adatlap Szolgáltatás azonosítója:BUS 1/b Szolgáltatás megnevezése:Munkavállalók és munkáltatók számára nyújtott szolgáltatás - NYENYI Szolgáltatás jellege:Foglalkoztatók és egyéni vállalkozók számára nyújtott szolgáltatás Szolgáltatás biztosításáért felelős szervezet: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság A szolgáltatás Kormányzati Portálon való megjelenésének időpontja: január.

4 NYENYI adatszolgáltatás A 2005, 2006 évi NYENYI adatokról még a nyugdíjbiztosítás „szedi be” a munkáltatói bejelentést, de az ezévi adatokról áprilistól havi rendszerességgel az APEH is el fogja végezni az adatbeszedést bizonyos foglalkoztatói körben júliusra befejeződött az EKG-ra való csatlakozás. 36 végpont (33 megyei, 3 budapesti) van összesen, így lehetővé vált a Kormányzati Portálhoz történő kapcsolódás. A NYENYI adatszolgáltatáshoz szükséges nyomtatványok az ONYF honlapról 2004-től letölthetőek. (2. szint) A NYENYI adatszolgáltatáshoz szükséges adatlapok történetiségében is hozzáférhetőek. A szolgáltatás Kormányzati Portálon való megjelenésének időpontja: január.

5 A lakosság részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági szféra felé nyújtott közigazgatási szolgáltatás helyzete

6 Jogszabályi előírás: a Tny. 3. § (4) bekezdés Az e törvény szerinti hatósági ügyekben a Ket §-a szerinti elektronikus formában a következő eljárási cselekmények gyakorolhatók: a)az ügyfél nyilatkozatának, bejelentésének, a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervekhez intézett egyéb beadványának előterjesztése; b)az ügyfél tájékoztatására, értesítésére és felhívására vonatkozó hatósági közléseknek az ügyfél tudomására hozása; c)az ellátások megállapításával, folyósításával, a jogalap nélküli ellátások visszafizetésével, ill. a megtérítésre kötelezéssel összefüggő kérelmek benyújtása, ideértve a fellebbezési, az újrafelvételi és az igazolási kérelmet is; d)az idézés; e)a 97. § (2) bekezdésében meghatározott adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése.

7 Az Ügyfélkapuhoz történő csatlakozás a 21. számú ajánlásnak megfelelően történt.

8 ONYF Dokumentum Kapu rendszer

9 Jellemzők, tapasztalatok november 1-jétől indult 4 űrlap – különböző területekről (nyugdíjelbírálás, folyósítás, méltányosság) Legfőbb akadály: a korosztály, akik legnagyobb mértékben ügyfeleink, még nem teljeskörűen használják a számítógépen elérhető szolgáltatásokat A Kormányzati Portálról az Ügyfélkapun keresztül biztosít elérést, amennyiben a közigazgatásban is használható, felülhitelesített aláírások lesznek, megnyílik a lehetőség elektronikus aláírással is belépni Üzembe helyezés: kisebb zökkenőkkel történt, a MeH-EKK-val és a Kopint Datorg Rt.-vel történő folyamatos kommunikáció, kicsit túlbürokratizált engedélyezési rendszer Költségvetés: külön projekt kb. 130 millió forint +ÁFA

10 A jövő feladatai, elképzelései A BUS 1/b szolgáltatási kategóriában december 31-ig a 3. szolgáltatási szint elérése. A Dokumentum Kapu rendszer teljes körűvé tétele: kb. 50 űrlap: az összes, ügyfél által kitölthető űrlap elérhetővé válik (kérelmek/igénybejelentések, nyilatkozatok, egyéb beadványok) az ügyfelek jelentős hányadát kiszolgálja minden ügytípusra vonatkozóan illeszkedés a szakmai rendszerekkel, folyamatintegrátor beüzemelése. Elérhetőség a Kormányzati Portálról, az elektronikus aláírással történő azonosítás-viszontazonosítás biztosítása Ágazati Integrált Rendszer, amelynek részévé válik a Dokumentum Kapu is, valamint egységes platformon, közös adatbázisokból történik a szakmai funkciók, folyamatok kiszolgálása. Biztosítja a kapcsolatot a külső adatszolgáltatókkal, illetve az adatátadást azok részére, akiknek a nyugdíjbiztosításnak kell adatot szolgáltatni.

11 Köszönöm a figyelmüket ! Rába Ferenc ONYF Informatikai főigazgató-helyettes