1952 - 2012.  1927-ben született Budapesten Szentháromság ünnepén.  Péter-Pál napján keresztelték.  Az elemi iskolában Németh László volt az iskolaorvosa.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
A szeretet himnusz értelmezése
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
Jó reggelt- Isten hozott !.
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
A keresztség A befogadás szentsége.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
BÖJT 2014.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
KERESZTSÉG.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Foucauld atya imája.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Az Élet Igéje október.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Élet Igéje február „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8,14).
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Az Élet Igéje szeptember.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Jézus és a tízparancsolat
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
1. Üdvözlégy Mária, kegyelmek Anyja! Kiért az ég Ura csodáit adja. ||: Ave, Ave, Ave Maria! :||
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
JÓ REGGELT !.
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
FOUCAULD ATYA IMÁJA.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
A teremtő és gondviselő Atya
Előadás másolata:

 1927-ben született Budapesten Szentháromság ünnepén.  Péter-Pál napján keresztelték.  Az elemi iskolában Németh László volt az iskolaorvosa.  1936-ban a budai ferenceseknél áldozott először, ott is ministrált.

 1937-től 1945-ig járt az Érseki Gimnáziumba  Osztályfőnöke Dr. Schwarz-Eggenhoffer Artúr  Cserész a 26. sz. „Magyar jövő” csapatban

•1952 június 7-én szentelték pappá Esztergomban. •1958-ig káplán volt Szécsényben. • ben kihelyezett káplán Annavölgyön, • ben káplán Csolnokon, • ben Kemencén, • ban plébános Máriahalomban, • ban Nógrádmegyerben,

 „A lelki adományok különfélék, de a Lélek ugyanaz.  A megbízatások is különfélék, de az Úr ugyanaz. Különfélék a csodatettek is de az Isten, aki mindezt mindenkiben véghezviszi ugyanaz.  A Lélek ajándékait pedig ki-ki azért kapta, hogy használjon vele.  Egyik ugyanis a Lélektől a bölcsesség adományát kapja, a másik a tudás adományát ugyanattól Lélektől, a harmadik meg a hitet kapja ugyanabban a Lélekben, vagy a gyógyítás adományát ugyanabban a Lélekben,ez csodatevő hatalmat, amaz meg prófétálást, egyik a szellemek elbírálását, másik többféle nyelvet, harmadik viszont a nyelvek megfejtését. Mindezt azonban egy és ugyanazon a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek- kinek.” (1 Kor 12,4-11.)  A Szentlélek adományait feladatainkhoz mérten kapjuk, hogy embertársaink javára, segítségére legyünk.

 "Mester, melyik a legfőbb parancsolat a törvényben?„  Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és legnagyobb parancsolat.  A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták." 12

 Layolai Szent Ignác imája Fogadd el, Uram,szabadságomat, Fogadd egészen Vedd értelmemet, akaratomat S emlékezésem. Mindazt, amim van és ami vagyok, Te adtad, ingyen. Visszaadok,Uram, visszaadok Egyszerre mindent. Legyen fölöttünk korlátlan úr Rendelkezésed. Csak egyet hagyj meg ajándékodul: Szeretnem Téged. Csak a szeretet maradjon enyém, A kegyelemmel, S minden, de minden gazdagság enyém, Más semmi nem kell.

 A keresztségben meghalunk a bűnnek, és Krisztussal egyesülve új életre támadunk Isten fogadott gyermekévé és az Egyház tagjává leszünk.  A kisgyermek megkeresztelésének feltétele szüleinek – felelős nevelőinek – élő hite, akik vállalják, hogy a gyermeket példájukkal Isten szeretetére nevelik.

 től Nagyorosziban plébános.  Eközben plébániai kormányzó Patakon 1994 és 98 között,  Borsosberényben 1998 és 2000 között.  2005-től az Érsekvadkerti kerület esperese,Érsekvadkerti kerület esperese

 Jézus az Isten Báránya, aki elveszi a mi bűnünket is.  Boldogok vagyunk, mert meghívott az örök életre.  Tudjuk, hogy nem vagyunk rá méltók, de éppen ezért megyünk hozzá, hogy meggyógyítson és megerősítsen bennünket.  A szentáldozásban Jézussal egyesülünk. Kegyelmével mindig bennünk lakik.

Lám, lám! Így teremnek az egyházközség világi elnökei.

 Uram, add meg testem egészségét és a képességet, hogy a tőled kapott testi erő ajándékát lehető legjobb állapotban megőrizzem.  Adj nekem a jóra hajló és tiszta lelket, amely meglássa azt ami jó és tiszta, ne ijedjen meg a bűn láttán, hanem inkább találja meg a módokat a bűn okozta bajok megoldására!. ( Morus Sz. Tamás)

 A csend gyümölcse az ima. Az imádság gyümölcse a hit. A hit gyümölcse a szeretet. A szeretet gyümölcse a szolgálat.

 Biztosítsa a kultúrált életkörülményeket, az egyén alapvető jogait és személyiségének kibontakozását.  A jól rendezett közösségekben a szeretet nyújtja azt ami törvényekkel nem biztosítható:a megértést, az emberséges bánásmódot……  „Úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket.” (Vö.Jn.13,35)

Pannonhalmán Asztrik főapátnál külföldi vendégekkel

 "Mester, melyik a legfőbb parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és legnagyobb parancsolat.  A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

IZSÁK A Báró pincéjében

  Jó pásztor Ő, ki vezeti  Isten nyáját terelgeti,  Dús rétekre, hűs forrásra  Miknek földön nincsen mása.   Ő a földi élet lelke,  Isten s jó ember kedveltje.  Szükség van hát nagyon rája  Ki ha nincs a jó nép árva.   Szeresd tehát lelked Atyját  Egyházközségünknek papját  Adj hálát Istennek érte.  Imádkozzál buzgón Érte!   Nagyoroszi, 2012.

 „ Úgy éljetek, mint a világosság fiai…Keressétek, ami kedves az Úrnak.  Ne vegyetek részt a sötétség meddő cselekedeteiben….  Nagyon vigyázzatok tehát arra, hogyan éltek:ne oktalanul, hanem bölcsen.  Használjátok fel az időt, mert rossz napok járnak.  Ne legyetek oktalanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata…” (Ef 5,9 – 17.)

 „ Engedd, hogy sohase veszítsem el az önuralmamat, sose legyek barátságtalan vagy sértő.  Engedd, hogy mindig megnyerő modorú legyek, és legyen bennem mindig egy szikrányi humor, amelyre annyira szükség van életünkben.” (XXIII. János)

Gimnáziumi osztálytalálkozó 2004

 Úgy osszuk be az időnket, hogy a szeretet követelményeinek megfelelően tudjuk végezni kötelességeinket, hogy össze tudjuk egyeztetni egészségünk védelmét az áldozatvállalással, egyéni céljainkat a közösség érdekével.  Válogassuk meg társaságunkat, mindenben azt keressük, ami igaz és jó! (Hitünk és életünk 216.)

 Úgy osszuk be az időnket, hogy a szeretet követelményeinek megfelelően tudjuk végezni kötelességeinket, hogy össze tudjuk egyeztetni egészségünk védelmét az áldozatvállalással, egyéni céljainkat a közösség érdekével.  Válogassuk meg társaságunkat, mindenben azt keressük, ami igaz és jó! (Hitünk és életünk 216.)

Izsák 2006

Az élet elmúlik és nem marad belőle más, mint a szeretetünk Isten és embertársaink iránt.(P.Didion) Köszönjük a figyelmet Készült 2012.