Kincsünk a gyógyvizünk

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A felszín alatti vizek.
Advertisements

Magyarország kék aranya Fenntartható ásvány- és termálvíz felhasználás
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
XI. MRTT vándorgyűlés Pálné Schreiner Judit Kaposvár, 2013.november A Szigetvári Gyógyfürdő ma és holnap.
A Nyírbátori Szakrendelő jövőképe az egészségügyi reform kapcsán
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
A gyógy-idegenforgalom működése és fejlesztése Magyarországon
Humánkineziológia szak
GENETIKAI TOVÁBBKÉPZÉS GYAKORLÓ ORVOSOKNAK: GYÓGYÍTÓ HÉTKÖZNAPOK A GENETIKA EXPONENCIÁLIS FEJLŐDÉSE ALATT kötelező szintentartó OFTEX továbbképzés Pécs,
KÉMIAI SZÁMÍTÁSOK A VEGYI KÉPLET ALAPJÁN
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Gyógyturizmus alapfogalmai
Gyógyvizek-Gyógyfürdők
6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia Balassi Bálint MTNYAI Ipolynyék
Flavon max termékcsalád
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
A Víz Világnapja Március 22..
Felszín alatti vizek.
SÓOLDATOK KÉMHATÁSA PUFFEROLDATOK
BIONET ENERGIAKRÉM STANDARDIZÁLT HATÓANYAGTARTALMÚ NÖVÉNYI KIVONATOKKAL.
A Víz Melyik a tisztább? Csap víz (Duna szűrt vize) Ásványvíz(ek)
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
A gyógy-idegenforgalom működése és fejlesztése Magyarországon Spa Congress” Vrnjacka Banja
Az ivóvíz élvezeti értékét és a mosáshoz használt víz hatékonyságát részben az ivóvíz keménysége, vagyis CaO (kalcium-oxid) aránya határozza neg. A vízkeménységi.
Tápelemek hiánytünetei
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Felszíni vizek minősége
Gyógyászati segédeszközök az otthonápolásban PRIMA-PROTETIKA Kft
Vízminőség védelem A víz az ember számára: táplálkozás, higiénia, egészségügy, közlekedés, termelés A vízben található idegen anyagok - oldott gázok -
MAGYARORSZÁG TERMÉSZETES GYÓGYKINCSEI
A termálvíz gyógyhatásának vizsgálata térdartrózisban Debrecen Városi Egészségügyi Szolgálat Reumatológiai Szakrendelés Dr. Gomez Roberto.
Az aerob kondicionálás
A Duna partján történt események röviden! Pillman Nikolett Schäffer Ivett.
Felszíni vizek minősége
RADONVIZSGÁLATOK AZ EGRI TÖRÖKFÜRDŐBEN
Demjén fürdő by Helga A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket.
A Veszprém megyei pszichiátriai ellátó rendszer ismertetése
Családorvos Nikla, Táska, Csömend
A sürgősségi osztály indításával és működtetésével nyert tapasztalataink. CSMEK Hódmezővásárhely - Makó Dr. Lóczi Gerda.
Egészséges életmódra nevelés témakörében előadás megtartása
Azért egészségturizmus, mert:  Dinamikus fejlődés,  Rohanó életmód,  Célcsoport bővülés,  Pozitív gazdasági hatások,  2000.,  2003.,  ,
AZ ÁPOLÁS ÉS AZ ÁPOLÓ.
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, június 3.
A betegellátás keretei és rendszere
Készítette: Panghy Bence
Egerszalók. Csodás látványal rendelkező hely. A fürdő a szálló földszintjén van. Ezen a helyen egy tűzforró forrás tör fel a mélyből. A fürdőhely úgy.
KERESLET ÉS KÍNÁLAT AZ EGÉSZSÉGTURIZMUSBAN 3. Előadás/Szeminárium
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
EGVE Május Hagyomány Az ország délnyugati csücskében, Pécstől és az M6- os autópályától 15 percnyi autóútra lévő, a villányi és a siklósi.
Gyógyvizek. Gyógyvíz fogalma Gyógyvíznek azon ásványvizeket nevezzük, melynek az egészségügyi törvényrendeletben szabályozott fizikai tulajdonsága illetve.
Gyógyít, megelőz és fogyaszt? Étrend-kiegészítők reklámjainak versenyhatósági megítélése Dr. Udvardi Anita október 1.
Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft Gyomaendrőd, Erzsébet liget 2., Pf: web-site: Tel.,fax.: 0666/
Magyarország gyógyvizei: Hévíz és Agárd Gyógyfürdőzés története A fürdőzés és a gyógyfürdő kultúrája egybeesik a spa történetével, eredetével. Magyarország.
Algyő Csongrád megye déli középső részén, belterületével a Tisza jobb partján helyezkedik el. Alapvetően helyzetét a Tisza közelsége, Szeged Megyei Jogú.
Gyógyvíz fogalma, felfedezésének, kialakulásának története
Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház bemutatása Dr. Papp Erzsébet orvosigazgató.
Makó természeti kincsei gyógyiszap, gyógyvíz Dr. Széll Sára Rehabilitációs Osztály Makó.
A gyógyturizmus Általános tudnivalók.
A csoda-tó 6.a DTH
E G E R S Z A L Ó K.
Réti gyógynövények.
Az emberi test és a víz Készítette: 5.a.
Hajdúszoboszló Strand-és Gyógyfürdő
Naturaqua ásványvíz.
Az Érd MJV Önkormányzat Szakorvosi Rendelőintézetének új tevékenységei a KMOP pályázat keretében.
Előadás másolata:

Kincsünk a gyógyvizünk I. Nyírbátori Szakrendelői Napok 2007. Október 13. Készítette: Major Zsuzsa Gyógyfürdő vezető-asszisztens

A víz az élet forrása, állat, növény és ember számára egyaránt nélkülözhetetlen. Ha a víz még gyógyhatással is bír még értékesebbé válik számunkra.

Magyarország nagy szerencsénkre számtalan gyógyvizes fürdővel büszkélkedhet. A gyógyvíz a természet patikájának egyik legértékesebb kincse. A szépség és egészség megőrzésében és a gyógyításban is kiemelkedő szerephez jut.

Út a gyógyulás felé Elsősorban mozgásszervi és izületi problémákra Nőgyógyászati problémákra Bőrproblémákra Ivókúraként is alkalmazzák

Gyógyvizek keletkezése A gyógyvíz vagy más néven ásványvíz a föld alatti kőzetek gőzének lecsapódásából és a beszivárgó szűrt vízből keletkezik Felveszi az értékes ásványi anyagokat, hogy ezekben az értékes anyagokban, oldott gázokban gazdagon felmelegedve törhessen a felszínre

Gyógyvizek hatása: Javítják az immunrendszert Fokozzák a nyirokkeringést és vérkeringést Fájdalomcsillapító és gyógyító folyamatokat indítanak be a szervezetben

A gyógyfürdőkezelések célja Egészség megőrzése Reumatikus és mozgásszervi problémák kezelése Bőrbántalmak csökkentése Kóros functiók megszüntetése Jó közérzet helyreállítása

Szatmár-Beregi Kórház Gyógyfürdőjének bemutatása A közel ezer méter mélyről feltörő 44 C°-os gyógyvíz kiváló vízminőségű összetételéből adódóan leginkább mozgásszervi megbetegedések kezelésére, krónikus nőgyógyászati, reumatológiai, ortopédiai panaszok enyhítésére alkalmas. Elősegíti a balesetek, csontműtétek utáni rehabilitációt, a csontritkulás és érbetegségek, továbbá egyes neurológiai kórképek gyógyulását. A fürdőgyógyászati kezelések teljes skálája biztosított a gyógyulni vágyók számára.

GYÓGYVÍZ ÖSSZETÉTELE Összetevők mg/L Összetevők mg/L Kálium 4,4 Nitrát   Összetevők mg/L Kálium 4,4   Nitrát 0,4 Nátrium 331 Klorid 116 Ammónium 1,51 Bromid 0,41 Kálcium 7,8 Jodid 0,17 Magnézium 1,92 Fluorid 0,84 Vas 0,19 Szulfát 3 Mangán 0,01 Hidrogénkarbonát 744 Lítium 0,08     Kationok összege: 347 Anionok összege: 865 Metakovasav 27 Szabad szénsav 49 Összesen: 1250

A receptre rendelt (OEP támogatott) fürdőgyógyászati ellátások igénybevétele: Háziorvosi beutalóval jelentkezhetnek a következő szakrendeléseken: Reumatológia Ortopédia Traumatológia Rehabilitáció Gyermekgyógyászat

SZOLGÁLTATÁSOK A mozgásszervi panaszokban szenvedő betegeink, vendégeink számára fizio- és balneoterápiás kezeléseket, szakorvosi ellátást biztosítunk. A vizes kezelések közül víz alatti sugármasszázs, súly-, szénsavas és kádfürdő, tangentor, gyógymedence élményelemekkel (nyak-, váll- és övzuhany), víz alatti csoportos és egyéni tornaprogram, gyógyúszás várják a vendégeket. Gyógymasszőreink orvosi gyógymasszázzsal, melegpakolással (parafangó) állnak betegeink rendelkezésére. Mozgássérűlt betegeinkre gondolva kialakításra kerűlt speciális mosdó, öltöző, zuhanyzó, valamint rendelkezünk medencébe történő betegbeemelő rendszerrel is. Egészségmegőrző programunk keretén belül szaunánk használatát ajánljuk vendégeink figyelmébe.

Orvosi gyógymasszázs

Melegpakolás (parafangó)

Szénsavas kádfürdő

Tangentor (víz alatti sugármasszázs)

Súlyfürdő

Víz alatti csoportos torna

Gyógyúszás

Aquafitness

Szauna

A gyógyvíznek fontos szerepe van a megelőzésben a gyógyításban és a stressz oldásában is. A víz és a gyógyvíz mint az ember legősibb és legfontosabb lételeme központi helyet kellene,hogy elfoglaljon az életmódunkban.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!