Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Állami jelképekről és ünnepekről” szóló, 3. főtörvény Szent Korona alapú jogrendszer.
Advertisements

Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –
Települések A település természetes élettér, vagy munkaerő- utánpótlási raktár? Települések összehangolásának honlapja Veled Európa, de nélküled EU!
Javaslatok a zöld államháztartási reformra Lukács András Levegő Munkacsoport „A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszüntetésük.
Egészségvédelem Egészség, vagy használható állapot, együttélés a természettel, vagy önérdekű pusztítás? Veled Európa, de nélküled EU!
Az Internet Fiesta a könyvtárakban 2002 dr. Bakonyi Péter Országos Könyvtári Kuratórium elnöke.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
Dr. Ternovszky Ferenc A nemzeti kultúra szerepe, jelentősége.
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
Donatello és Michelangelo értelmezésében
Szolgáltatás A szolgáltatás életfeltételeinket biztosítja, vagy csupán átverés-show-kal ránk erőszakolt, önpusztító majmolás? Veled Európa, de nélküled.
Az Európai Unió költségvetése Magyar esélyek és veszélyek Dr. Surján László október 10.
Veled Európa, de nélküled EU!
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
Európai vonat Európa 2010 Kaposvár. benyújtja pályázatát az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyeréséért.
Mezőgazdaság és élelmiszeripar A mezőgazdaság a nemzet természetes erőforrása, boldogulásának alapja, vagy a nemzet zsarolásának eszköze? – A nemzet elidegeníthetetlen.
A keresztény család részesedése az Egyház életében és küldetésében
Egészségtudatos magatartás kialakítása
Idegenforgalom Az idegenforgalom az ember harmóniáját teljessé tevő mintaadás, vagy haszonszerző szemfényvesztés? Veled Európa, de nélküled EU!
Negyedik előadás Március 11
EU és az örökségvédelem – tévhitek és lehetőségek Dr. Váczi Piroska.
POLITIKAI IDEOLÓGIÁK © kurtán sándor pefele 2009.
A Liberális tábor.
KERESZTÉNYSÉG A KULTÚRÁK VÁLSÁGÁBAN február SEK A vallás és a vele kapcsolatos tárgyak / tudományágak.
"Én, fogadom, hogy egyetemi éveim alatt Magyarország törvényeit ¶ és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szabályait mindenkor megtartom. ¶ Elfogadom.
Etika Könyvtárosi etika Könyvtárosi etikai kódex
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Kisebbségi kultúrák.
„A kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. A kultúra.
KULTÚRA, ÉRTÉKEK, NORMÁK, DEVIANCIA
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
A vidéki tér sikertényezői
MŰVELŐDÉSTÖRTÉNET.
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
Művelődés-gazdaságtan
2004. November 11.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt.
Veled Európa, de nélküled EU! Szeretet, nem Gyűlölet Bevezető Természetesség vagy természetellenesség?
Család, korosztályok A család az ember életre-teremtője, vagy munkaerő-előállító műhely? – Közösségi életet élő Teremtmény vagy piacra szánt áru az ember?
Költségvetés Az államháztartás a nemzeti vagyon növekedésének felhasználását szabályozza, vagy a sarcfizetéssel történő eladósítás és elszegényítés eszköze?
Gazdaság általános kérdései A gazdaság embert szolgáló értékteremtés, vagy pénzt szolgáló haszonforrás? – Az értékteremtés a létrehozó érdekét szolgálja,
Ipar Az ipar anyagi kincseink embert szolgáló átalakítása, vagy környezetromboló szakbarbarizmus? – Úgy használjuk, hogy megmaradjon, vagy úgy, hogy felégetjük.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer Alaptörvény - vázlat Alaptörvényvázlat.
Veled Európa, de nélküled EU! Alkotmányozás, jogrendszer Miben különbözik a Szent Korona eszme értékrendje a globalista értékrendtől?
Szállítás és közlekedés A szállítás és a közlekedés az életfeltételek biztosításához szükséges szolgáltatás, vagy tőkekiszolgáló eszköz? Veled Európa,
Veled Európa, de nélküled EU! Szeretet, nem Gyűlölet.
Védelem A védelem azt biztosítja, hogy az ember biztonságban éljen, értékei saját érdekeit szolgálják, vagy a világterrorista támadógépezet társtettesévé.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer AlkotmányAlkotmány – Rövid szövegRövid szöveg.
Nemzetiség A nemzetiség a természetes különbözőség egymást erősítő, szerves egységének része, vagy a gyűlöletkeltéssel szított megosztottság szétszakítottság.
Gazdaság általános kérdései A gazdaság embert szolgáló értékteremtés, vagy pénzt szolgáló haszonforrás? – Az értékteremtés a létrehozó érdekét szolgálja,
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
A deviancia értelmezési kerete
A muzeális intézményrendszer átalakítása
Kereskedelem A kereskedelem az emberi munka eredményének kölcsönös hasznosítása, vagy kupecek nyereségének növelése? Veled Európa, de nélküled EU!
Vallás A vallás a természetes értékrendre vezető lelkiismereti szabadság, vagy a természetellenesség eltűrésének diktátori eszköze? Veled Európa, de nélküled.
Oktatás – nevelés Nevelés, vagy idomítás? Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nyomtatható változatNyomtatható.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
Az UNESCO programja UNESCO Information for All Program (IFAP, I4-all) Az ismeretterjesztés és az élethosszig tartó tanulás előmozdítása érdekében könyvtárosok,
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
Kultúra értelmező kéziszótár alapján három jelentés
Szolgáltatás A szolgáltatás életfeltételeinket biztosítja, vagy csupán átverés-show-kal ránk erőszakolt, önpusztító majmolás? Szolgáltatás honlap Az Ismeretátadás.
Idegenforgalom Az idegenforgalom az ember harmóniáját teljessé tevő mintaadás, vagy haszonszerző szemfényvesztés? Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás.
Magyar Mudi Egyesület. Rövid történetünk február 21-én alakultunk 1 elnök 2 helyettes – 3 tagú elnökség 21 alapító tag és még ban 4 taggal.
A régészeti örökség védelmének intézményrendszere.
Európai pénzügyi intézményrendszer
A dajka a nevelés folyamatában
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
ÉRTÉK, ESZMÉNY, NORMA A NEVELÉSBEN
A regionális gazdasági integrációk
Urbánné Malomsoki Mónika
Hagyományos ökológiai tudás és
Előadás másolata:

Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület, erőt adó szépség, vagy önazonosságvesztő kábítószer, életet szolgáló kegyelem, vagy önpusztító barbárság? Veled Európa, de nélküled EU!

Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) (nyomtatható változat) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület, erőt adó szépség, vagy önazonosságvesztő kábítószer, életet szolgáló kegyelem, vagy önpusztító barbárság? nyomtatható változat)nyomtatható változat) Vendég: Jankovics Marcell

Kultúra és tudomány - összefoglalás • • Miért? – Mit? – Hogyan? • • EU-tagország és a Szent Korona Országának kultúrpolitikája

Kultúra és tudomány Miért?Mit?Hogyan? Az EU „elismeri, és tiszteletben tartja” a kultúrához való jogot, a kulturális hagyományok tiszteletét, de támogatni, nyilvánosságot adni csak akkor hajlandó, ha beáll a „közös érdek” kiszolgálói közé és nem a „kohézióval” ellentétes (pl. nemzeti) nézeteket vall. - EUM 167. cikk (1) EUM 167. cikk EUM 167. cikk Az államalapító és államalkotó nemzetek nemzeti hagyományokon alapuló – egyben az emberiség kultúrhagyományait őrző – értékek közvetítése. A művészek és tudósok tevékenységükkel közvetlenül hatnak a társadalom egészére, ezért az egyetemes magyarság értékeinek képviseletébe vetett hit és a tudomány (művészi adottság) összhangját teremtik meg.

A Gyurcsány-jelenség okainak feltárása és megszűntetése – EU-sarc • május 1-ig összesen • milliárd forint • sarcot fizettünk azért, hogy a gyarmatbirodalom része lehessünk. • A belépést követően minden évben legalább • milliárd forintba • kerül nekünk az, hogy az EU tagjai vagyunk! • • A Szent Korona értékrendje szerint élő Gondoskodó Magyarország ezt használja fel a jólét megteremtéséhez !

EU-tagország (EUSZ 3., 6., 47., , 214. cikk) Szent Korona Országa A kultúra árucikk, a tudomány a tőke kiszolgálója. A kultúra a Lélek Fényét közvetíti, a tudomány ez alapján segíti elő az anyag uralását. „… a kultúrát és a kulturális örökség megőrzését előmozdító támogatás, ha az a Közösségen belüli kereskedelmi és versenyfeltételeket nem befolyásolja a közös érdekkel ellentétes mértékben;” EUM 107. cikk (3) d./EUM 107. A természetes értékrenddel összefüggő minden művészi és tudományos tevékenység egyenlő támogatása Az MTA a tudománynak a Teljes Tudás részeként meghatározott szerepét megölve, a falanszter magasan kvalifikált fogaskerekeivé alázza a tudósokat. Az MTA a tudományt, mint a Teljes Tudás egységében az anyag uralását és átalakítását elősegítő tevékenységet végez. EU-tagország és a Szent Korona Országának Kultúra- és tudománypolitikája 1.

EU-tagországSzent Korona Országa „Az Unió hozzájárul a tagállamok kultúrájának virágzásához, tiszteletben tartva nemzeti és regionális sokféleségüket, ugyanakkor előtérbe helyezve a közös kulturális örökséget.” - EUM 167. cikk EUM 167. cikk A természetes értékrenddel összefüggő minden művészi és tudományos tevékenység egyenlő támogatása Művészeti áganként létrehozott, művészeti közösségek, amelyek csak akkor kapnak támogatást, ha a „közös kulturális örökség” körébe tartozó tevékenységet folytatnak. A Magyar Művészeti Akadémia a a művészi megismerés eszközeivel a társadalom részére lelki- és szellemi ismeretátadást végez. EU-tagország és a Szent Korona Országának Kultúra- és tudománypolitikája 2.

Kultúra és tudomány - összefoglalás • • Miért? – Mit? – Hogyan? • • EU-tagország és a Szent Korona Országának kultúrpolitikája