A II. NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
Legyen jobb a gyermekeknek!
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
Dr. Kovács Tibor csoportvezető Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht szeptember 29. Partnerség a tervezésben az Észak-alföldi régióban.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
as programozási időszak Balás Gábor Nemzeti Fejlesztési Hivatal.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Partnerség, nyilvánosság, átláthatóság A fejlesztéspolitikai dokumentumok társadalmi egyeztetésének menete – tervezet –
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
Előtérbe kerül-e a természeti erőforrások fenntartható használata, vagy a gazdaság és a fogyasztás okozta környezetszennyezést minimalizálandó még ebben.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
A Nemzeti Fejlesztési Terv
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
1 A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben? Összegek, prioritások, programok,
Az önkormányzatok településfejlesztési
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben?
Előadás másolata:

A II. NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV (2007-2015) - a fenntarthatóság és a környezeti nevelés tükrében Gonda Péter osztályvezető Nemzeti Fejlesztési Hivatal 2004.

A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 Az Európa Terv Összefogja: Az ország középtávú távú fejlesztési elképzeléseit, céljait, a célok elérését biztosító fejlesztéseket és A megvalósulását biztosító szervezeti, jogszabályi mechanizmusokat. E rendszer stratégiai keretbe foglalja a középtávú – a közösségi alapok által is társfinanszírozott fejlesztési területeket és programokat is tartalmazó – nemzeti fejlesztési tervek (2007–2013, 2014–2018) lehetséges és kívánatos fejlődési irányvonalait.

A II. Nemzeti Fejlesztési Terv A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 A II. Nemzeti Fejlesztési Terv Az EU kohéziós politikájának reformja során a közeljövőben meghatározandó keretek alapján, a közösségi fejlesztési alapok felhasználását meghatározó stratégiai és programdokumentumok összessége

A fejlesztéspolitikai tervezés intézményrendszere és működése A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 A fejlesztéspolitikai tervezés intézményrendszere és működése A tervezésben részt vevők : legitimálók: Országgyűlés, a Fejlesztéspolitikai Állandó Konferencia Gazdasági és Tudományos Tanácsai döntéshozók: Kormány, Fejlesztéspolitikai Koordinációs Tárcaközi Bizottság, FKTB Tervezési Albizottsága tervezők: minisztériumok (ágazatok), illetékes országos hatáskörű szervek, régiók, Nemzeti Fej­lesztési Hivatal, Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal, szakértők szakmai együttműködők: tudományos kutatóintézetek, felsőoktatási intézmények kiemelt társadalmi partnerek, partnerszervezetek: a társadalmi partnerek széles köre.

A Fejlesztéspolitikai Állandó Konferencia elemei tartalmazzák A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 A Fejlesztéspolitikai Állandó Konferencia elemei tartalmazzák a tematikus és regionális munkacsoportok által képzett tervezési hálót, az ezen munkacsoportok keretében folyó tervezési munkát, a partnerekkel végzett egyeztetést, a munkacsoportok által szervezett (pl. az elvégzett kutatásokkal kapcsolatos) nyilvános konferenciák, fórumok, műhelybeszélgetések összességét.

A Fejlesztéspolitikai Állandó Konferencia munkacsoportjainak feladata A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 A Fejlesztéspolitikai Állandó Konferencia munkacsoportjainak feladata Elemzik az érintett területek helyzetét a területek nemzetközi trendjeit, gyakorlatát az megvalósított, illetve folyamatban lévő állami programokat Akciók kidolgozása a szakterületek érintettjei széles körének bevonására Regionális szintű prioritásrendszerek kialakítása, azok szembesítése az ágazati elképzelésekkel Javaslatokat tesznek a fejlesztéspolitikai koncepció tartalmára, és véleményezik azt más átfogó, országos szintű stratégiai dokumentumokhoz, és véleményezik azok tartalmát, az érintett területek stratégiájának továbbfejlesztésére, elkészítésére, a programok intézményrendszerének keretére. Megfogalmazzák a fejlesztési programok és intézkedések tartalmát,

A partnerség szerepe az Európa Terv tervezésében A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 A partnerség szerepe az Európa Terv tervezésében Feladatok: A hazai régiók szerepének erősítéséhez szükséges, hogy a regionális intézmények (pl. RFT, RFÜ, illetve a helyi és kistérségi szereplők) szerepe a tervezés időszakában tovább fokozódjon Ehhez szükséges: Tevékenységi körök pontos meghatározása Eredmény: A regionális, térségi, helyi szintű fejlesztési elvárások, elképzelések megjelenése a tervezés végeredményeként Biztos befutó projektek

A partnerség szerepe az Európa Terv tervezésében A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 A partnerség szerepe az Európa Terv tervezésében A partnerkörök javasolt csoportosítása Tudományos szervezetek; Országos, ágazati szervezetek (pl. Országos Környezetvédelmi Tanács, Országos Cigányügyi Tanács, Országos Területfejlesztési Tanács); Regionális szervezetek (Regionális Fejlesztési Tanácsok..); Szociális partnerek (OÉT NFT Bizottság szociális partnerei); Szakmai ernyőszervezetek (környezetvédő, esélyegyenlőségi (női, fogyatékossággal élők érdekeit képviselő, valamint roma ernyőszervezetek, egyéb ernyőszervezetek).

A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 A fenntarthatóság és a környezeti nevelés megjelenése a környezetvédelmi politikában I. Fenntarthatóság Térségi és települési környezetvédelem Biológiai sokféleség védelme (természet és tájvédelem): Biológiai sokféleség és az élettelen természeti értékek megőrzése, tájvédelem védett természeti terület-hálózat kialakításának folytatása; veszélyeztetett fajok állományának megőrzése; a Natura 2000 területek fejlesztése; természetvédelmi kezelés és fejlesztés; élőhely- és tájrehabilitáció; barlangok és földtani-felszínalaktani értékek megőrzése Vidéki környezetminőség, terület, és földhasználat

A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 A fenntarthatóság és a környezeti nevelés megjelenése a környezetvédelmi politikában II. Társadalom és Környezet (Szinergikus kapcsolódások) Fogyasztóvédelem: környezet-tudatosság fejlesztése, fenntartható fogyasztás, környezeti marketing Munkaügy-foglalkoztatás: környezetvédelmi háttéripar, környezetvédelmi szolgáltatások, Egészségügy: egészségnevelés Oktatás, képzés: környezeti nevelés-oktatás, élethosszig tartó tanulás; Kutatás-fejlesztés: környezetvédelmi kutatás-fejlesztés; Társadalmi párbeszéd, tájékoztatás: környezeti demokrácia, társadalmi részvétel

A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 Az életminőség és a fenntartható fejlődés biztosítása az oktatáspolitika tükrében I. Az egész életen át tartó tanulás: az „okos társadalom” jövőképe a tanulás minőségének és hatásosságának fejlesztésével növelhető a versenyképesség és a társadalmi kohézió. az egészségügy (mentálhigiéné, egészséges életmódra való nevelés), a gazdaság (fogyasztói nevelés, médianevelés), a környezetvédelem (környezeti nevelés), a szociális terület (közösségi és családi életre való nevelés), valamint a kulturális területtel való együttműködés

A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 Az életminőség és a fenntartható fejlődés biztosítása az oktatáspolitika tükrében II. Főbb fejlesztési irányok, hangsúlyos kérdések (1) Általános fejlesztési célok Az oktatási rendszer rugalmasságának fokozása A tanulók iskolai kudarcának csökkentése Az oktatás különböző területeinek együttműködése Az oktatás hatékonyságának kérdései Az oktatás módszertani és tartalmi fejlesztése A nem iskolai oktatás keretében szerzett tudás, ismeret, jártasság, készség integrációja az iskolai oktatásban Pedagógusok módszertani és szakmai ismereteinek megújítása Oktatási informatikai eszközfejlesztés Közoktatás (Közoktatási stratégia alapján) Az egész életen át tartó tanulás megalapozása a kulcskompetenciák fejlesztése révén Az oktatás minőségének fejlesztése Az oktatás tárgyi feltételeinek javítása

A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV II. 2007-2015 Az életminőség és a fenntartható fejlődés biztosítása az oktatáspolitika tükrében Főbb fejlesztési irányok, hangsúlyos kérdések (2) Szakképzés (Szakképzés-fejlesztési Stratégia alapján) Felsőoktatás (A Magyar Universitas Program és az új felsőoktatási törvény koncepciója alapján) Informatika (Az Oktatási Informatikai Stratégia alapján)

A NEMZET FEJLESZTÉSI TERVE 2007-2015 AZ EURÓPA TERV A NEMZET FEJLESZTÉSI TERVE 2007-2015 ESZCSM GYISM FMM OM NEKÖM IM GKM FVM KVVM BM MRTH MEH HM KÜM Egészséges társadalom (Ifj, család, szolidaritás)  + * Aktív társadalom (demográfia, migráció, képzés,szakképzés) Okos társadalom (kultúra, felsőoktatás, tudomány…) Információs társadalom (hírközlés,innováció, K+F) Gazdaságfejlesztés (ágazatok,turizmus, kkv..) Vidékfejlesztés (agrárium,élelmiszer-gazdaság..) Környezetfejlesztés (infra, közlekedés, energia…) Településfejlesztés (város, falu, tanya) urbanizáció Területfejlesztés Biztonság

AZ EURÓPA TERV A NEMZET FEJLESZTÉSI TERVE 2007 - 2015 STRATÉGIAI IRÁNYÍTÁS Központi programiroda: 8 + 2 fő 1 vezető 4 tengelyirányító + cég 1 területi irányító 1 módszertani + cég 1 kommunikáció + cég Felügyelet: NFH: PÁT + Elnök + Elhelyettesek (4 tengelyiroda = 4x4 iroda) (független) 8 (stratégiai főirány) iroda: 80 fő 1 ágazati 1 NFH 1 Gazdaság (civil) „partner” + társadalmi ágazatok (területi függetlenített) + cégek, partnerek Felügyelet: NFH: elnökhelyettesek, főov-k 16 (stratégiai irány) iroda: 160 fő 1-1 ágazati + ágazatok + terület 1 NFH szakmai 1 társadalom/gazdasági partnerek (függetlenített) Felügyelet: NFH: főov-k, szakmai felelősök Területi/kistérségi irodák: 260 fő (ügynökségek) Felügyelet: NFH: Elnök, főov-k, szakmai felelősök Teljes: 500-600 fő

Köszönöm figyelmüket!