Kisvállalkozói Szakirány Belső vállalkozásokkal dinamizálni a nagyvállalatokat! Kisvállalkozói Szakirány!
Kisvállalkozói Szakirány A szakirány képzési filozófiája A KKV-kban nincs részletes munkamegosztás, nem szűk specialistákra, hanem átfogó szakismeretű generalistákra van szűkségük, akik az elméletet a napi gyakorlatban készségszinten tudják használni. Ezért a szakirány feladata a vállalkozók „gazdasági mindenesének” képzése. Olyan szakembereké akik gyakorlatorientált tudással rendelkeznek. Ezért a képzés során igyekszünk megvalósítani az elmélet és gyakorlat egységét.
Kisvállalkozói Szakirány Alkalmazott módszerek Interaktív előadások Készségfejlesztő gyakorlatok és házi feladatok Valós esettanulmányok földolgozása Gyakorló szakemberek meghívása Gazdag irodalomjegyzék és háttér információ biztosítása Tanáraink teljesítményét rendszeresen félévenként visszamérjük és értékeljük.
Kisvállalkozói Szakirány A szakirány ismeretkörei 1. Kisvállalkozások indítása és működtetése. ( Nem szakirány tárgy, de a szakirányhoz nélkülözhetetlen ) 2. Kisvállalkozások működtetése, üzleti tervezése. 3. Vállalatok társadalmi felelősségvállalása 4. Vállalkozások finanszírozása 5. Vállalkozások menedzsmentje 6. Tervezés és kontrolling 7. Szakszeminárium
Kisvállalkozói Szakirány Kisvállalkozások indítása és működtetése Nem szakirány tárgy, de a szakirány fölvételéhez legalább négyes eredménnyel kell vizsgázni. Ez a szakirány „alaptárgya” Segít megérteni a vállalkozók világát Bemutatja a vállalkozóvá válás folyamatát Tárgyalja a vállalkozások típusait és stratégiai irányultságát. Átfogó, általános elméleti tudást ad sok gyakorlati példán keresztül
Kisvállalkozói Szakirány Kisvállalkozások működtetése, üzleti tervezés A tárgy integrálja a témakörben eddig tanultakat (makro ökonómia, vállalatgazdaságtan) A kurzus során a hallgatók megírják egy valós vagy elképzelt vállalkozás üzleti tervét. Hétről-hétre haladnak az üzleti terv fejezetein, és a hallgatók hétről-hétre kidolgozzák saját fejezeteiket A kurzus végére összeáll kész üzleti terv ami az érdemjegy 50%-át adja
Kisvállalkozói Szakirány Vállalatok társadalmi felelősségvállalása A tárgy részletesen tárgyalja a téma elméleti hátterét, de bemutat számos konkrét vállalati gyakorlatot is. (Hogyan működik ez a vállalatoknál) Megismerteti a vállalati társadalmi felelősség különböző értelmezését Bemutatja a vállalatok felelősségét a vállalaton belül, és kifelé a környezete felé Konkrét modelleken mutatja be az alkalmazás módját és lehetőségeit.
Kisvállalkozói Szakirány Kisvállalkozások finanszírozása A vállalkozás finanszírozás elméleti kérdései, és alkalmazott modellek A finanszírozási szükséglet feltárásának módszerei Finanszírozási módszerek és lehetőségek (ezek előnyei és hátrányai, igénybevételük feltétele) Az életciklus modell és az ehhez kapcsolódó finanszírozási modellek A válság menedzselés eszközei és módszerei
Kisvállalkozói Szakirány Vállalakozások menedzsmentje A kisvállalkozás menedzselés elméleti alapjai (nemzetközi és hazai kutatások alapján) Hogyan csinálják a jól működő vállalkozások? (Meghívott vállalkozók beszélnek magukról) Hogyan kell a kis vállalkozást jól menedzselni?
Kisvállalkozói Szakirány Tervezés és kontrolling Az éves operatív terv készítésének gyakorlati elsajátítását segíti. A hallgatókat lépésről-lépésre haladva végig vezeti az éves operatív terv összeállításának folyamatán.
Kisvállalkozói Szakirány Szakszeminárium A szakdolgozat megírását támogatja. Elméleti megalapozást ad a választható szakdolgozat megírásához. Csoportos és egyéni konzultációk keretében támogatja a hallgatók munkáját.
Kisvállalkozói Szakirány A szakirány oktatói Dr. Szirmai Péter Kisvállalkozás Fejlesztési Központ Igazgatója, (VOSZ társelnök) Dr. Béza Dániel címzetes egyetemi docens, (bank szakember) Dr. Vecsenyi János egyetemi tanár, (GE – Budapest Bank oktatási igazgató) Dr.Boda György egyetemi docens, igazgató Petheő Attila egyetemi tanársegéd Csapó Krisztián egyetemi tanársegéd (OTP Bank) Filep Judit Phd hallgató Pákozdi Imre üzleti tanácsadó
Kisvállalkozói Szakirány Elérhetőségeink Titkárság: E 175 Tel: