INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÉNZSZÁM pénzügyi - számviteli rendszer bemutatója
Advertisements

Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
1 Nem fizethető ki az osztalék előleg devizában,
Számlázás A számlakészítés folyamatának megismerését az Anyag és Áruforgalom rendszerén belül az AS31 forgalmi adatok bevitele menüpont megadásával kezdjük.
WinSzla Windows alapú komplex ügyviteli rendszer
Mérleg és eredmény-kimutatás
Integrált ügyviteli rendszer
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Pénzügyi nyilvántartás
Tárgyi eszköz nyilvántartás
Készletnyilvántartás
Integrált Pénzügyi és Számviteli Programrendszer
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
DEXTER Informatikai Kft ETR Pénzügyek. DEXTER Informatikai Kft Tartalom  Alapelvek  Fogalmak  A pénzügyi folyamat  Kifizetési és befizetési.
8. Főkönyvi rendszer.
9. Eszközrendszer.
A számviteli információs rendszer Jellemzők Modellje
10. Készletrendszer.
1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
Comfort Bérelszámolási Szoftverünket
Számviteli alapismeretek
Dr. Pintérné Csermák Jolán, szakértő, bejegyzett könyvvizsgáló
Hatékony HR költség-tervezés a válság idején
2014. Január 1-jétől várható számviteli változások
Beruházás nyilvántartás
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Újdonságok az értékesítés, beszerzés, pénzügy témakörében XII. abas Vevőfórum, Balatonlelle június 5. – 7.
Könyvvezetési feladatok
KÖNYVELÉSI TÉTELEK SZERKESZTÉSE, A SZÁMLAKERET
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban.
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Beszámoló készítés és a KGR űrlapok összefüggései
Nagy Anikó / Hegedűs Iván
Király Ildikó, Horváth Tamás CompuTREND 2000 Kft
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Előadó:Forgács Zoltán Számvitel-szervezési és Ellenőrzési Osztály - osztályvezető Raiffeisen Bank Zrt Számviteli Tudástár kialakítása a Raiffeisen.
1 Készletek. 2 Előadás anyaga Fogalmak, Csoportosítás, megjelenés a mérlegben, Értékelés Bekerülési érték, Mérlegérték (értékvesztés, visszaírás) Könyvviteli.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás Értékelés – – – –2004- –Immateriális javak,
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Zárlati munka (Horányi Márton). Ütemezés Tao – HIP feltöltés  egyedi igények szerint hó  2008.IV.negyedév bizonylatok, könyvelés.
ZRt.-vé alakulás Készítette: Budánovics Noémi. ZRt.-vé alakulás I. Tulajdonosi elhatározás II. Megvalósíthatósági tanulmány III. Közgyűlési döntés az.
Az államháztartási számvitel évi változása.
GAZDASÁGI ESEMÉNYEK Minden olyan esemény, amely a vállalkozás vagyonát közvetlenül, vagy közvetetten megváltoztatja. VAGYON ESZKÖZÖK = FORRÁSOK Ha az.
SZÁMVITELI POLITIKA II.. 2© Deák István A lényegesség és a költség-haszon összevetése elvével összefüggő számvitelpolitikai döntések Mit tekint.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
Egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése. Általános jellemzők Bérszámfejtő rendszer részeként működik, de külön kezelhető. Számfejtési lap készíthető.
A központosított illetményszámfejtő rendszer évi változásai
Az államháztartás számvitelének aktualitásai, változásai 2017-től
SZÁMVITEL.
2013. évi zárás kiemelt kérdései, dokumentumai
SAJÁT TERMELÉSŰ KÉSZLETEK
SZÁMVITEL.
ASP 2.0 Projekt Kócsáné Horváth Erika Október 25.
Mezősi Róbert Comp-Sys Kft
Általános problémák költségvetési szervek Költségvetési számvitel: Előirányzat > Kötelezettségvállalás > Teljesítés Maradvány = Korrigált pénzeszköz Központi.
KÖNYVELÉSI TÉTELEK SZERKESZTÉSE, A SZÁMLAKERET
Étkezési rendelés nyilvántartás, elszámolás, számlázás
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Társadalombiztosítási ellátások számfejtése és nyilvántartása modul
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER A rendszer általános jellemzői A program grafikus felületen (Windows) működik (Visual Foxpro, Oracle, SQL) Az alrendszerek közös törzsadatokat, egymásra épülő tételes állományokat használnak Sokoldalú képernyős lekérdezések, kimutatások, listák készíthetőek változtatható szűrésekkel és rendezettséggel Több idegen nyelv használati lehetősége A gazdasági események feldolgozhatók forintban és választott más devizanemekben is Több év adatait egyszerre lehet kezelni, így lehetőséget ad az előző év lezárására és a beszámoló elkészítése előtt már az új év bizonylatainak rögzítésére, a számlatükör utólagos módosítására

Főbb moduljai: INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Készlet Tárgyi eszköz Kötelezettség-vállalás Vezetői Információs Rendszer Főkönyv Számlázás Költségfelosztás Pénzügy Házipénztár Bér + TB Az integrált rendszer alapvetően teljes körű alkalmazáshoz készült, de moduláris felépítése miatt alrendszerenként is üzemeltethető, egyes elemei akár el is hagyhatók.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER A törzsállomány kezelések munkafolyamatokba építettek, de a kiemelt törzsek központilag kezelhetők, ellenőrizhetők. Például: telephely, szervezet, személy, szakfeladat, eseménytörzs

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Az egyes folyamatok vezérlését a felhasználó által felépített gazdasági eseménytörzs látja el, de egy általános eseménytörzs kiadásra kerül.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER A törzs összeállítható kontírozással és anélkül, így bármely szinten biztosítható a vezetői információs modul kiszolgálása.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Főkönyvi számlaszám törzs A főkönyvi számlaszámokhoz hozzárendelhetőek a jogcímek (a beszámoló űrlapsorai). A jogcímhez hozzárendelhető a KTK kód és a kötelezettség vállalás kiemelt jogcíme. Így egy adatrögzítéssel automatikusan több szintű gyűjtés is elvégezhető.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Az Etalon „fülön” lehetőség van a Saldo által összeállított törzsadatokból adatokat átemelni.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Kötelezettség vállalás nyilvántartás Az alrendszer megvalósítja a kormányrendeletben előírt kiemelt előirányzatonkénti szabad keret (maradvány) figyelést és a szerződések nyilvántartását. A pillanatnyi előirányzat maradványnál figyelembe veszi az iktatott számlákat, a banki és pénztári kiegyenlítéseket. A rendszerbe bevihetők megvalósításra váró tervek, így már abban az időpontban lehet az előirányzatból tartalékolni a szükséges összeget, mikor a terv megfogalmazódik. Ezek a tételek az engedélyezés után kerülhetnek be a szerződés állományba. Előrejelzés segíti egy-egy adott időszak fedezet szükségletének meghatározását.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Számlázás Lehetőség van számlát kiállítani: – kézi rögzítéssel, – automatikusan, úgynevezett minta számlák alapján

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER A számla tételsorainak megnevezései rögzíthetők kézzel, szöveg törzsből vagy terméktörzsből.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Házipénztár A házipénztár menüponton lehet: egyidejű vagy utólagos kontírozással rögzíteni a forint és valuta pénztár bizonylatokat, címletezni, pénztárjelentést készíteni, rögzítési naplót íratni, előleget nyilvántartani és elszámolni.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Pénzügy, folyószámla A számlák felvihetők: – alapozva (beiktatás) – részletezve (beiktatás + áfa és gyűjtő felszerelés) Az iktatás adatai az áfa kimutatatás vagy a könyvelési időszak zárásáig módosítható. Ezután a javítást automatikus stornó segíti, már a következő időszakra vonatkoztatva.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER ÁFA-kimutatás Az ÁFA kimutatások lekérhetők: tetszőleges időszakra önrevízióval vagy anélkül 60 napos halasztott tételekkel

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Lehetőség van az EVA-s ÁFA kimutatására is.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Kiegyenlítetlen, kiegyenlített tételek kimutatás kérhető le egy meghatározott időpontig, vagy partnerre.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Folyószámla lekérdezések, adatszolgáltatások: Folyószámla kivonatok, tételes kimutatások Folyószámla egyeztetés, egyenlegközlő levél Adatszolgáltatás értékvesztéshez Késedelmi kamatszámítás (partnerenkénti szerződés szerint, általános kamatkulcs vagy jegybanki alapkamat szerint)

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Bank A bankbizonylatok adatai feldolgozhatók: tételes billentyűzéssel bank vonalon keresztül automatikusan ( ez esetben az adatok kiegészítése billentyűzéssel lehetséges) folyószámlát érintő tételek esetén a könyvelő választhat a szerződések, folyószámlák rögzített adataiból

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Tárgyi eszköz Az alrendszer tartalmazza a kis és nagy értékű tárgyi eszközök, állatok és immateriális javak analitikus raktári, munkahelyi, dolgozói nyilvántartását, mennyiségben és értékben.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER A tárgyi eszköz modul biztosítja: Az egyedi és csoportos nyilvántartást A tartozékok nyilvántartását Az értékcsökkenés számítást A tárgyi eszközökhöz kapcsolódó bizonylatok automatikus kitöltését (üzembe helyezési-, selejtezési, átadási-átvételi, stb. bizonylatok) Automatikus kontírozást un. esemény/mozgásnem törzs alapján, piaci érték nyilvántartást és kimutatást A leltár támogatását: leltárfelvételi ív, leltárrögzítés, leltárkiértékelés elkészítése A vonalkódok készítését és kezelését.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Készlet Az alrendszer megoldja a készletek körébe tartozó anyagok, saját termelésű félkész és késztermékek analitikus nyilvántartását és könyvelését.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Készlet Az alrendszer megoldja a készletre vételezés után, utólag érkező számla alapján az ár/érték korrekciót, valamint a beszerzési árat módosító értékkülönbözetek kezelését. Nyomon követi a készletek értékvesztését és annak visszaírását. Megoldja a raktárak bizonylatolási funkcióit. Teljeskörű leltártámogatást nyújt.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Jövedelem elszámolás Munkavállalók nyilvántartása jogviszonyonként, ezen belül munkakörönként, költséghelyi besorolásonként, választható adózási móddal, a magánnyugdíj-pénztári tagság tényével, az eltartottak adataival, valamint a munkavállalóhoz tartozó juttatás és levonás törzzsel.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Jövedelem elszámolás Szabadon alakítható jogcímtörzs, kifizetőhely, kifizetési idő, naptártörzs és az Integrált Számviteli Információs rendszerbe illeszkedő számlatükör és gyűjtő kezelése. Jövedelem elszámolás hóközi kifizetése vagy hóvégi elszámolása. Automatikus számfejtés. Banki utalások elkészítése. A felhasználó igényeinek megfelelően alakítható paraméteres listák elkészítése. Adatszolgáltatások: Munkavállalók felé Nyugdíjfolyósító felé APEH felé Magánnyugdíj-pénztárak felé Önkéntes nyugdíjpénztárak felé KSH felé

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Költségfelosztás Bármely elsődleges vagy másodlagos főkönyvi számlát illetve gyűjtőt tetszőleges vetítési kulcs alapján oszthatunk fel.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Főkönyv Itt történik a vegyes könyvelés, az előirányzatok felvitele és módosítása, az alrendszerekből a napi, időszaki feladások fogadása.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Főkönyv A könyvelés módszere lehet: egy számla egy ellenszámla egy számla több ellenszámla típusú adatrögzítés A főkönyvi részletező és összevont kivonatok és a tételes kimutatások (kartonok) lekérhetők: intézményi szinten, telephelyenként, szervezetenként, személyenként és az intézmény által használt egyéb gyűjtőkre (pl. szakfeladat) is.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Vezetői Információs Rendszer Minden modul fontosabb kimutatásai megtalálhatóak A mérleg összeállítása A mérlegjelentés elkészítése A költségvetési és beszámoló űrlapok összeállítása Adatszolgáltatás értékvesztéshez A főkönyvi és jogcímes kivonat lekérésére A főkönyvi tételek („kartonok”) és jogcímes tételek lekérésére Kincstári tranzakciós kód szerinti lekérdezésre K11-nek feladás Ügyfél igénye szerint a tételes vagy halmozott adatállományból lekérdezések összeállítása.

INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Felhasználói támogatás, jogkövetés A Saldo Rt. a programok átadását követő egyéves garancián túl a felhasználói támogatást és jogkövetést külön megkötendő szolgáltatási szerződés keretében biztosítja.

Köszönjük, hogy végignézte bemutatónkat! Amennyiben Integrált Információs Rendszerünk felkeltette érdeklődését, a Saldo Rt. Informatikai Igazgatóságán bővebb felvilágosítást kérhet az alábbi telefonszámon: (1) 237-98-52 WWW.SALDO.HU