Matl Gábor osztályvezető Diákhitel Központ Zrt. Budapest, július 10.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Csuhaj Andrea Programvezető
Advertisements

KamatFix 2015 árfolyamvédett eszközalap. 2 Egyéni személybiztosítás fejlesztési csoport | KamatFix 2015 •Tőkevédelem •Hozamvédelem •Árfolyamvédelem.
Új költségviselési formák a felsőoktatásban Dr. Bakos Károly felsőoktatási szakértő.
Diákhitel Lehetőség és felelősség
Készítette: Vári Lászlóné Szolnok,
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
. A évi általános felsőoktatási felvételi eljárás Stéger Csilla Oktatási Hivatal - Felsőoktatási Főosztály Educatio Kiállítás – január 20.
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Elektronikus kérelem benyújtás
Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.
Tájékoztató a szakmai gyakorlatról
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Változások a felvételi eljárásban Előadó: Németh Péter hivatalvezető.
A továbbtanulás ANYAGI oldala Előadó: Márkus Attila Diákhitel Központ Zrt.
A hallgatói mobilitás és a pénzügyek Németh Péter hivatalvezető-helyettes.
Pótfelvételi 2013 Általános információk NYME SEK SZOMBATHELY augusztus 1. Előadó: Németh Péter.
Változások a Tisztaszoftver Programban Taletovics Márk.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
FIR 2 első két hét EKOP-1.A.1-08/C Számokban EKOP-1.A.1-08/C
Felsőoktatási Információs Rendszer Kerekes Gábor.
FELSŐOKTATÁSI (Felsőfokú) SZAKKÉPZÉSI KÖZPONT
Hallgatói jogviszony igazolások igénylése és kiadása Szeged, április 10.
a Moodle autentikációjához a PTE FEEK-en
MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Fejlesztések, változások a pénzügy modulban. Jogcímhez rendelés.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. HÖSZ rendszer.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. Finanszírozási.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ). Automatizmusok a HÖSZ rendszerben Köblös.
Általános…. Neptun új modulok
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett: Educatio Társadalmi.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Kooperáció a felsőoktatásban
A kamarai garanciavállalás jogi kérdései
Modern megtakarítási formák kezelése e-banking felületeken
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
Jogszabályok, intézményi szabályzatok Törvények, kormányrendeletek A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet.
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2016/2017 Köszöntjük a I. éves PhD hallgatókat!
A Felsőoktatási Információs Rendszer (FIR) Országos Felsőoktatási Konferencia október 26. Csulyák Gábor.
SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG.
Rövid áttekintés a MOK/HEFOP kártyák használhatóságáról Készítette: Nádor Szabolcs,
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Az ILIAS keretrendszer használatának beépülése az oktatói és a hallgatói munkába a Gábor Dénes Főiskolán Berecz Antónia, Balogh Anikó, Littvay László
Neptun konferencia – július 17.
A felsőoktatási felvételi eljárás
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2017/2018
A diákigazolvány igénylés menete
Az átvételek hibái számokban
FIR Fórum szeptember 16. A magyar állami ösztöndíj adminisztrációjának egyes kérdései Vanó Renáta .
Beiratkozás – átsorolás: magyar állami ösztöndíj nyilatkozat
Jelenlétek elfogadása
Automatizmusok a HÖSZ rendszerben Köblös István
HÖSZ rendszer fejlesztések
BGE KVIK Kari Könyvtár Olvasószolgálat Útmutató - elsősöknek
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
2018/2019 tanév.
Elérhetőségek Tanulmányi ügyekben:
Merre tovább a középiskola után?
GDPR és a szikla 1. személyes felelősség megvalósítása
Előadás másolata:

Diákhitel igénylése és az átvétel folyamata a NEPTUN rendszer használatával Matl Gábor osztályvezető Diákhitel Központ Zrt. Budapest, 2013. július 10. Köszöntés! Néhány gondolat szolgáltatás-, termékfejlesztés hátteréről

Célok A felsőoktatás integráns részévé válás Közös „nyelv” kialakítása (FIR2) Gyorsabb, hatékonyabb együttműködés, információáramlás Integráns rész: - A termék és rendszerfejlesztés során a felsőoktatás szereplőinek igényeit figyelembe véve valósítja meg fejlesztéseit. Közös nyelv: - 2013/2014-es tanévtől a FIR2-en tárolt DK számára releváns adatok rendszerbe integrálja - A kapcsolattartás során ezeket alkalmazza Együttműködés: Új termék Új funkciók: A tanulmányi rendszerek fejlesztőivel évek óta egyeztetünk arról, hogyan mely folyamatokban lehetne a hallgatói adategyeztetésen kívül a támogató informatikai alkalmazásoknak együttműködni. Az egyik ilyen kézenfekvő együttműködési pont a hiteligénylés. Ehhez kellett a DD 2011-es indulása és az, hogy 2012 óta a felsőoktatási intézmények is funkcionálhatnak hiteligénylési adatlapok átvevőhelyeként.

Termék, szolgáltatás Diákhitel 1 (DH1) – Szabad felhasználású hitel Önállóan és DH2-vel együtt is igényelhető, ugyanarra és eltérő képzésre is Bármely finanszírozású képzés mellett igényelhető Diákhitel 2 (DH2) – Kötött felhasználású hitel Önállóan és DH1-el együtt is igényelhető ugyanarra vagy eltérő képzésre is Kizárólag önköltséges, részösztöndíjas finanszírozású képzésekre igényelhető Diákhitel Direkt szerződés A 2012. 05. 15. előtt kötött szerződésekre köthető A Diákhitel Direkt szolgáltatás elérését teszi lehetővé

Igénylés jelenleg ÁTVEVŐHELY - Bank - Posta - Takarékszövetkezet - DK ügyfélszolgálat - Felsőoktatási intézmény

Igénylés a jövőben ÁTVEVŐHELY 2013. 08. 15-től ÁTVEVŐHELY - Bank - Posta - Takarékszövetkezet - DK ügyfélszolgálat - Felsőoktatási intézmény 2013. 08. 15-től ÁTVEVŐHELY - Felsőoktatási intézmény

Változások Új elem a NEPTUN-ból indított igénylés Átvevőhely kialakítása javasolt a képzési helyeken (számítógép, hozzáférés, nyomtató) Az adatlapok nyomtatása Nem a hiteligénylő nyomtatja a NEPTUN-ból indított hiteligénylés adatlapját A nyomtatást megelőzően a hibás adatok az átvevő által javíthatók Intézményi adatlekérdezés a NEPTUN-on keresztül igényelt hitelekre

Előnyök Egyszerűbb hiteligénylés és adatkitöltés A tanulmányi rendszerrel és a FIR2-vel konzisztens adatok Folyamatosan rendelkezésre álló információ a NEPTUN-ból történt hiteligénylésekről Önköltséges és részösztöndíjas hallgatók intézményen belüli hiteligénylési adatlap leadása Egyszerűbb igénylés: Hiteligénylő (már igényléskor kiderül, ki a jogosult, csak az igényléshez szükséges adatokat kell megadni) Intézmény Információ: Ki igényelt hitelt és ki nem Igénylés állapota és összege

Adatkapcsolat A rendszer web-szolgáltatáson keresztül megkapja a hallgató személyes, kapcsolattartási és képzési adatait A web-szolgáltatás elérése a DK által kiadott, az alkalmazásszerverre telepített tanúsítványok használatával lehetséges (évenkénti megújítás szükséges) A NEPTUN a szolgáltatás elérését biztosítja, a műveletek közvetlenül a Diákhitel Direkten történnek

Tanúsítványkezelés A tanulmányi rendszer hozzáféréshez érvényes tanúsítványra van szükség. A Diákhitel Direkt beépített tanúsítvány kiállító modult tartalmaz a megfelelő tanúsítványok kiállítására Egy tanulmányi rendszer egyszerre több érvényes tanúsítvánnyal is rendelkezhet A tanúsítvány generálásához meg kell adni a tanúsítvány jelszavát Több érvényes tanúsítványra azért van szükség, mert a tanúsítvány végleges lejárata előtt kell kiállítani az új érvényes tanúsítványt, amely telepítésére időt kell hagyni a tanulmányi rendszer adminisztrátor számára. Tanúsítványok generálásra várhatóan augusztus elején kerül sor, akkor küldjük meg az intézmények részére.

Hallgatói adategyeztető köteg Az adategyeztetés változatlan formában és időpontban történik Új mezők az egyeztető kötegben Képzési hely Képzés nyelve Hallgatói jogviszony megszűnés oka TOSZAK -> Egyedi nyilvántartott szak azonosító

Kezdőoldal I. A program letiltja azokat a hiteltermékeket, amellyel már az igénylő rendelkezik. Figyeli a hallgató életkorát Az adóazonosító alapján a hitelszerződések és a hiteligénylések meglétét Az esetleges behajtás alatt álló állapotot és ennek alapján letiltja a megfelelő gombokat. A képzés kiválasztása esetén figyeli a képzés típusát, mert a DH2 termék csak megfelelő képzés típus esetén választható ki. Mindkét hitelkonstrukció esetén figyeli a jogosultsági időket is, és ha hallgató ezek alapján már nem jogosult a hitel felvételére, akkor nem engedélyezi a hiteligénylés elkezdését.

Kezdőoldal II.

Hiteligénylés

Adategyeztetés I.

Adategyeztetés II.

Adatellenőrzés I.

Adatellenőrzés

Köszönöm a figyelmet! Kérdések, válaszok