Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BGE KVIK Kari Könyvtár Olvasószolgálat Útmutató - elsősöknek

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BGE KVIK Kari Könyvtár Olvasószolgálat Útmutató - elsősöknek"— Előadás másolata:

1 BGE KVIK Kari Könyvtár Olvasószolgálat Útmutató - elsősöknek

2 uni-bge.hu/kvik könyvtár
katalogus.kvik.uni-bge.hu (Aleph katalógus) (könyvtári honlap)

3 Beiratkozás Kölcsönzés
Személyi igazolványt kérünk, Beiratkozási díj 500 Ft évente. Kölcsönzés A könyvtár szolgáltatásait csak személyesen, érvényes olvasójeggyel lehet igénybe venni. Az olvasójegy esetleges átruházásából eredő bármilyen probléma kizárólag az olvasójegy tulajdonosát terheli. A személyes adatokban történt változásokat azonnal jelezni kell.

4 Azoknak, akik CSAK a könyvtár alapszolgáltatásait vennék igénybe 
Látogatójegyet kell váltani, mely ingyenes, és regisztrációhoz kötött Ingyenes szolgáltatások: - napilapok, folyóiratok olvasása - könyvtári katalógus használata - tájékoztató a könyvtár és a könyvtári rendszer szolgáltatásairól - az internet használata A látogatójegyet belépéskor minden alkalommal fel kell mutatni!

5 Mit látunk a monitoron a kölcsönzés folyamán?

6 Visszavétel

7 Fontos! A kölcsönzés és visszavétel folyamatát kísérje mindig figyelemmel a külső monitoron, mert utólagos reklamációkat nem tudunk elfogadni. Egyszerre 10 különböző dokumentumot lehet kölcsönözni. A hosszabbítási szándékot külön kell jelezni. Gépi kölcsönzésnél a régebbi kölcsönzések lejárati ideje nem változik automatikusan! Hosszabbítani a lejárat napjáig lehet, telefonon, személyesen vagy Interneten keresztül. Kivételt képez az előjegyzés alatt álló dokumentum, amit nem lehet hosszabbítani! A késedelmi díj 30 Ft / munkanaponként dokumentumonként.

8 Hosszabbítás a Web Opac-on

9 Előjegyzés Előjegyzést tenni csak kölcsönzés alatt álló dokumentumra lehet. Beérkezett előjegyzés értesítése sms-ben történik a Kari Könyvtárból, ben az Elektronikus Könyvtárból. Értesítés után 5 munkanapig tartjuk a dokumentumot. Az előjegyzés nem ingyenes szolgáltatásunk, 50 Ft-ot kérünk érte. Ha már nem aktuális az előjegyzés, azonnali (az sms-től számított egy munkanapon belüli) visszajelzést kérünk a lemondásról!

10 Fénymásolás Fénymásolás a Kölcsönzésben elhelyezett fénymásológépen lehetséges. A fénymásolás 15 Ft oldalanként (A4/fekete/fehér) Nyomtatás fekete/fehérben 15 Ft, színesben 150 Ft (A4) Szkennelés 50 Ft Fontos: az olvasótermi jegyzetek közül csak a munkafüzetekből/feladatgyűjteményekből lehet fénymásolni!

11 Fontos! Fontos! Szánja ránk az idejét a kölcsönzés-visszavétel ideje alatt. Figyeljünk egymásra! A sorban állás alatt lehetőség szerint halkan beszéljen a csoporttársakkal. Ételt – italt csak a könyvtáron kívül lehet fogyasztani. Kérjük, hogy a könyvtárban ne telefonáljon, ha megszólal a telefonja, fáradjon ki a folyosóra.

12 Könyvtárunk szeretettel várja Önöket! Viszontlátásra – személyesen!


Letölteni ppt "BGE KVIK Kari Könyvtár Olvasószolgálat Útmutató - elsősöknek"

Hasonló előadás


Google Hirdetések