Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Üdvözöljük a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban! Vegyen részt nálunk egy képzeletbeli sétán, hogy otthon érezze magát akkor is, ha először érkezik hozzánk!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Üdvözöljük a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban! Vegyen részt nálunk egy képzeletbeli sétán, hogy otthon érezze magát akkor is, ha először érkezik hozzánk!"— Előadás másolata:

1 Üdvözöljük a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban! Vegyen részt nálunk egy képzeletbeli sétán, hogy otthon érezze magát akkor is, ha először érkezik hozzánk!

2 A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár a vásárcsarnok közelében található, a Herman Ottó u. 22. szám alatt.

3 A központi könyvtár felnőtt részlege két oldalról közelíthető meg:

4 …a vásárcsarnok felől a főlépcsőn…

5 …és a parkoló felőli kis lépcsőn.

6 Központi könyvtárunk kedd és vasárnap kivételével nyitva áll az olvasók előtt. Természetesen a törvényben előírt munkaszüneti napok intézményünkre is érvényesek.

7 Az előtérben található ruhatárban díjmentesen elhelyezheti kabátját és táskáját. Kérjük, hogy olvasó vagy látogatójegyét adja át a ruhatárosnak, aki a számítógépen rögzíti az Ön érkezését. Ha először jár nálunk, kollégáink a kölcsönző pultnál veszik fel adatait, és ellátják a szükséges információkkal.

8 Könyvtárunkból csak beiratkozást követően kölcsönözhet. A bejáratnál található a médiatár, ahonnan egyszerre egy dvd-t, cd-t vagy hangoskönyvet vihet haza.

9 Egyidejűleg nyolc könyvet vagy négy folyóiratot kölcsönözhet.

10 Napi 45 percet internetezhet ingyenesen akkor is, ha nem beiratkozott olvasója könyvtárunknak. Ehhez csak egy látogatójegyre van szüksége, amit első alkalommal, díjmentesen igényelhet a kölcsönző pultnál.

11 Olvasótermünkben közel 200 féle folyóiratot, magazint és napilapot olvashat, s emellett használhatja a kézikönyvtárat is. Ha saját laptoppal rendelkezik, korlátlan idejű WIFI alapú Internet-hozzáférést biztosítunk ingyenesen, csak egy látogatójegyre van szüksége.

12 Gondolunk kényelmére is! Tavasztól őszig a szabad levegőn üldögélve is olvashat, tanulhat, kutathat vagy dolgozhat.

13 Számítógépes katalógusunkat helyben, vagy akár otthonról is használhatja. Külön gépen nézheti meg a Nemzeti Audiovizuális Alap filmjeit, vagy használhatja az Országos Széchenyi Könyvtár Digitális könyvtárát egy zárt láncú hálózaton keresztül.

14 Könyvtárosaink segítenek megkeresni az Önnek szükséges könyvet, folyóiratot, cikket. Segítenek a könyvtárban és a katalógusokban való eligazodásban, az elektronikus ügyintézésben. Megkeresik az Önnek fontos információt vagy adatot, esetleg összegyűjtik egy adott téma irodalmát.

15 Ha böngészni szeretne, a szabadpolcos területen kedvére válogathat a könyvek között.

16 A helyismereti gyűjteményben találhatja meg a Győrről, a város életéről, a győri intézményekről, személyekről, eseményekről szóló régi és új dokumentumokat, önkormányzati rendeleteket és határozatokat, valamint a győri szerzők műveit. A gyűjtemény egy része, amit piros csíkkal jelöltünk, csak helyben használható.

17 A város gyermekkönyvtárába szeretettel várunk minden óvodást és általános iskolást.

18 Az előtérből jobbra nyílik a gyermekkönyvtár. Belépés előtt itt elhelyezhetők a kabátok és a csomagok.

19 Kedd és vasárnap kivételével a gyermekkönyvtár nyitva tart. A beiratkozás minden gyermeknek és diáknak ingyenes, csupán szülői jótállási nyilatkozatra és diákigazolványra van szükség. Olvasóink egyszerre nyolc könyvet vagy négy folyóiratot kölcsönözhetnek.

20 Nálunk gyerekeknek és tiniknek szóló folyóiratok és magazinok is olvashatók, emellett helyben használható a kézikönyvtár is. Szükség esetén segítünk a házi feladat megoldásában is!

21 Könyvtárunk könyvei az online katalógus segítségével könnyen megtalálhatók.

22 A szabadpolcos területen ki-ki kedvére válogathat a könyvek között.

23 Az Internet-kuckó számítógépeit díjmentesen használhatják a gyerekek naponta fél óra hosszat. Ehhez szükség van a szülő írásos jóváhagyására is.

24 Kiállítótermünk és klubunk a könyvtár és a Tesco áruház közötti átjáróból közelíthető meg.

25 Galériánkban évente tucatnyi kiállítást rendezünk, ahol elsősorban elismert kortárs alkotók műveit mutatjuk be. A tárlatokról honlapukon tájékozódhat: a hírek között és az eseménynaptárban. A látogatás díjtalan.

26 Rendezvényeinknek a klubhelység ad otthont. A programokról honlapunkon tájékozódhat: a hírek között és az eseménynaptárban. Az aktuális félévi rendezvényterv letölthető honlapunkról a Letöltések menüpont alól. Programjainkon a részvétel díjmentes.

27 Heltai Jenő u. 8. Bisinger sétány 24. Külső-Árpád u. 6-8. Ha egyszerűen csak olvasnivalóra vágyik, nem kell feltétlenül a központi könyvtárba jönnie: fiókkönyvtáraink és közösségi házaink városszerte várják önt! Ősi u. 1. Móra park 1. Köztelek u. 4-10. Móra park 1. GYŐR, 2011


Letölteni ppt "Üdvözöljük a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban! Vegyen részt nálunk egy képzeletbeli sétán, hogy otthon érezze magát akkor is, ha először érkezik hozzánk!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések