Olaszország Legfontosabb Protokolláris Sajátosságai
Tartalom Általános tudnivalók Az üzleti élet Ajándékozás Étkezési és más illemszabályok Ölötzködés Viselet Még egy kis adalék
Általános tudnivalók Kézfogás , kézrázás , könyökfogás, vállveregetés, puszi Megszólítás Dottore – bölcsész Avoccato – ügyvéd Ingegnere – mérnök Professore – tanár Köszönés Köszönésben nincs különbség a magázás tegezés között Ciao!
Az üzleti élet Nem ragaszkodnak a merev szabályokhoz Viták , emelt hang Előnytelen ajánlat udvarias visszautasítása Alkudozás , üzletkötés Döntés soha nem születik meg azonnal Névjegykártya használata
Ajándékozás Ajándékozás, ajándékcsere Fekete és Bíbor színű csomagolópapír tilos Ajándék felbontása Virág Bor
Étkezési és más illemszabályok Üzleti vacsora Fizetés Késés Spagetti evés : a damaszt szalvétát tegyük a nyakunkba, a tésztát szúrjuk a villánkra és a tányérba rakott kanálban forgassuk mindaddig míg a tészta fel nem tekeredik. Egyszerre nagyon kevés tésztát szúrjunk fel mert mire feltekeredik egy nagy gombóc lesz belőle.
Öltözködés Követik a divatot Jó ’’imázs” - Bella Figura Öltözködési Stílus Első benyomás Divat – Centrikusak , külső alapján ítélnek Viselet
Viselet
Még egy kis adalék Időpont Hivatali munkaidő Gesztikuláció Heves beszédmodor Érzelmek erőteljes kimutatása Tárgyalás előtti érdeklődés
Készítette: Fischer Bernadett Köszönöm a Figyelmet! Készítette: Fischer Bernadett