VIPRE Antivirus + Antispyware

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tisztelt Látogató! E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást.
Advertisements

Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
 Sunbelt VIPRE termékcsalád képviselet Magyarország + Románia és a környező országokban  12 éve dolgozom a szakmában:  VirusBusterweb/marketing3 év.
"A legtöbb ember munkát keres, az igazán sikeres emberek hálózatokat keresnek." Robert T. Kiyosaki.
Vírusok, vírusvédelem.
Valósidejű fenyegetések a virtuális térben Symantec Kiberbűnözési felmérés Teasdale Harold szeptember 26.
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
Franchise tagok száma. Rendelések száma Körzetenkénti rendelések száma, szállítási díjak.
Web2 a mobilon: mégis, kinek az érdeke? Méhes Krisztián Neo-Play Entertainment Kft.
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás  A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese.
Önkormányzati informatika ASP alapokon
Számítógépes Vírusok.
Vírusok, férgek, trójai programok
Microsoft Forefront biztonsági megoldások
Hálózati architektúrák
Vírusok, férgek szerepe az informatikai hadviselésben
Integrált tartalomszűrő rendszer a Juniper és a Websense segítségével Tartalomszűrés Juniper és Websense segítségével. Budapest, Bodnár Gábor,
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
E - Learning Információtechnológiai támogatás a nyitott- és távoktatásban.
A számítógép vírusokról általában
W INDOWS V ISTA O PERÁCIÓS R ENDSZER Készítette: Omaszta Renáta.
Adatbiztonság, Internetbiztonság
Ember László Windows Update Windows frissítés.
A pendrive.
Felhasználói tartalmak A kötöttségek nélküli publikálási lehetőségek kinyíltak Web2.0-ás technológia: Tovább bővült a lehetőségek tárháza Egyszerű publikációs.
Készítette: Hanusz Zoltán /Hazlaat/
Számítógépes Vírusok.
A sörétes pisztolytól a távcsöves puskáig Hirdetői módszerek a szakmédiumokban Biró István és Szigetvári József.
Készítette: Vaszily Zsolt MF-03 Miskolc, október 05. Számítógépes vírusok napjainkban.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Biztonságos Ablakok Előadást tartja: Lázár András
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat (EKG) – a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer alapinfrastruktúrája
© 2006 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 1 CIO `08 Rugalmas biztonság, rugalmas vállalathoz Hirsch Gábor Üzletfejlesztési.
Vírusok és kártékony programok
eMagyarország Program
A Windows operációs rendszerek
Készítette: Tóth Gábor
Exportképes minőségbiztosítási szolgáltatás fejlesztése antivírus rendszerekhez VESZPROG Kft. Projektvezető: Dr. Leitold Ferenc
A XXI. századi három testőr (avagy a hálózat bosszúja)
Operációs rendszerek fejlődése
1 Hernyák Zoltán Programozási Nyelvek II. Eszterházy Károly Főiskola Számítástudományi tsz.
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Levelezés a Jedlikben Borbély Balázs rendszergazda-helyettes Jedlik Ányos Gimnázium.
Hálózatok.
Malware Elsőfajú malware: vírusok, programférgek, trójai- és backdoor programok, logikai bombák; Másodfajú malware: kémprogramok, betárcsázók, adware,
Ingyenes,Multi funkcionális tűzfal szoftver
Integrált Könyvtári Rendszer. Történeti áttekintés  ‘85-ben kezdődött el a fejlesztés  ‘94-ben már a felhasználók rendelkezésére állt  ‘95-től az OSZK-val.
Budapest ápr. 29. A számítástechnika, mint az igazgatók segédeszköze Hajdu János Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 10 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
A vírus fogalma, típusai Vírusirtás Védelem
Előadó: Golyena Tamás Vírusok. 2 Tartalom Vírusokról Vírusok csoportosítása Kémprogramok (spyware) Hogyan védekezzünk a vírusok ellene?
Kártevők a számítógépünkön Vírusok, programférgek és társaik.
Asahi Glass Company Bálint Brigitta Bán Edina
Üdvözöljük GWIBIZ WORLDWIDE Üzleti Tájékoztatón. Legdinamikusabban fejlődő üzletek a világon! GWIBIZ WORLDWIDE Trendágazat Internet + vásárlás.
A fogyatékkal élők integrációjának kérdése Románia EU csatlakozása után.
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
A Windows Server 2003 telepítése. Javasolt, minimális hardver CPU1 GHz RAM512 MB HDD2-2,5 GB + Exchange, SQL…
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
Rosszindulatú programok, vírusok, vírusirtók
REGISTRY - regisztrációs adatbázis
Átalakuló fenyegetettségek az informatika világában Kristóf Csaba Biztonságportál, főszerkesztő.
Forensic kihívások, avagy a biztonság a pandúrok szemével Kristóf Csaba Biztonságportál, főszerkesztő.
MALWARE Készítette: Borsi Rebeka. MI AZ A MALWARE? Angol mozaikszó → MALicious + softWARE Mindig adatcserével jönnek Típusai: trójai, vírus, féreg, kémprogram,
A számítógépes vírusok meghatározása, működése A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy.
S ZÁMITÓGÉPES KÁRTEVŐK Tanuló: Tóth Zsolt Tanár: Kókai Anasztázia Iskola: Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Magyarkanizsa, Iskola tér 1.
Az operációs rendszer feladatai
Vírusok és egyéb kártevők és védekezés ellenük
Informatikai rendszerek lassulása - a tervszerű archiválás hiánya?
Előadás másolata:

VIPRE Antivirus + Antispyware Bódis Ákos Yellow Cube 2000 Kft. 2008. szeptember 23.

Egy kis vírustörténelem 1970-90: a számítástechnikával egyidősek vírusok, a 90-es évekre megalakulnak a mai nagy antivíruscégek 1999: Melissa, 2000: Loveletter (ILOVEYOU), 2001: Code Red, Nimda, 2002: Slammer, 2004: MyDoom, Sasser, 2005: Zotob az ezredfordulóval megjelennek a kémprogramok: még könnyen eltávolíthatók, sokszor a használó „beleegyezésével” települtek fel

Egy kis vírustörténelem folyamatos vírusjárványok, jogi viták a kémprogram-írókkal, teljesen más elven működő károkozók az antivírusok fejlesztői hátat fordítanak a kémprogramoknak, és egy új iparág születik: megjelennek az első kémprogram-eltávolítók, köztük a GIANT Antispyware

GIANT → CounterSpy → VIPRE GIANT Antispyware Sunbelt CounterSpy VIPRE Antivirus + Antispyware Windows Defender

Vírusirtók és kémprogram-eltávolítók Windows Vista: különálló védelmi rétegként megjelentek a kémprogram-eltávolítók

Rövid áttekintés a károkozókról a vírusjárványok kora elmúlt: a pusztítás helyett a folyamatos kihasználás, reklámozás és adatlopás került előtérbe módszer: minél tovább rejtve maradni következmény: 2007 óta óriási mennyiségű új fertőzés, főleg kémprogramok A grafikon csak az éves növekedést mutatja. 2007: 5.490.960 új károkozó jelent meg, 2008 őszére már jóval 10 millió felett járunk.

2008: Botnetek, ál-antivírusok és adatlopások Cél: egy számítógépet minél tovább megtartani – és minél több spamet küldeni, DoS támadást indítani, adatot ellopni Storm botnet: 1-50 millió számítógép, egyetlen botmaster kezében Mindennap új ál-antivírusok jelennek meg, amelyek sokszor magyar számítógépeket is megfertőznek

Ezek csak a szeptemberben, tegnapig megjelent „termékek” voltak

2008: Botnetek, ál-antivírusok és adatlopások Adatlopások: hitelkártyaszámok, sorozatszámok, WoW-karakterek stb.

80.000 Ft-ért hirdetett karakterert loptak el

Egyéni felhasználók 1. Szinte mindenki használ antivírust 2. Sokan telepítenek ingyenes kémprogram- eltávolítókat, amelyek nem képesek lépést tartani az új fertőzések számával: a Spybot 286.336 kémprogramot ismert (a VIPRE adatbázisának 2-3%-a) VIPRE: napi 30-60.000 új károkozó 3. Hamis biztonságérzet: ha a vírusirtó és az ingyenes kémprogram-eltávolítók nem találnak semmit, akkor tiszta a számítógép: erre számítanak a bűnözők is Óriási cégek sem képesek lépést tartani, pont az ingyenes megoldások tudnak? A Spybotot utoljára tavasszal telepítettem fel, egy másik prezentációhoz, akkor még csak 72.000 kártevőt ismert. Mindenképp impresszív előrelépés pár hónap alatt, de...

Céges és intézményi hálózatok Vírusirtók: túl magas megújítási díjak, sok rendszergazda nem foglalkozik a védelemmel Az antivírusok motorjai több, mint 10 évesek, a vírusirtók magja nagyon lassan változik Kémprogramok további mellőzése: jogi problémák, adatbázis-problémák, „ez más gondja”: kb. 70%-a fertőzött a céges hálózatoknak Rendszergazdák elfogadják, hogy újra kell telepíteni rendszeresen a számítógépeket, és inkább ezt teszik, ahelyett hogy a védelmet hoznák rendbe.

Milyen a jó vírusirtó? 1. Gyors és észrevétlen 2. Nem tesz kivételt a kémprogramokkal 3. Eltávolítja a komplex károkozókat 4. Nem akadályozza a mindennapi munkát

VIPRE: miben más? A VIPRE nem vesz igénybe már létező antivírus technológiát, teljesen saját fejlesztésű motor 5 éves fejlesztés, több millió dolláros költségvetés, vírusszakértők a Symantec és az ESET egykori kötelékéből Piacvezető kémprogram védelem: kompromisszumok nélkül, a teljes CounterSpy kémprogram-adatbázist tartalmazza, több mint 10 millió károkozóval Világméretű önkéntes ThreatNet hálózat, SPECTRE szerverpark segít a napi 30-60.000 új károkozó begyűjtésében (napi 3-4 frissítés)

A VIPRE teljesítménye számokban Memóriahasználat egy átlagos számítógépen

A VIPRE teljesítménye számokban Keresési sebesség (MB/sec)

VIPRE termékek VIPRE Antivirus + Antispyware: hamarosan magyar kezelőfelülettel is elérhető

VIPRE termékek VIPRE Enterprise: központi kezelőfelülettel

A VIPRE új szemlélete Gyors kémprogram-védelem a világ egyik legnagyobb adatbázisával és hálózatával Proaktív vírusvédelem modern emulációs és viselkedéselemző eljárásokkal FirstScan™ rootkit-eltávolító technológia a komplex károkozók automatikus eltávolításához Aktív Védelem: károkozók indítása és rendszerbeállítások kéretlen módosítása ellen Minimális memóriahasználat és -terhelés Új licenckonstrukció: a családi licenc Ajándék licencek: használják nyugodtan!

A VIPRE-termékek a mai naptól elérhetőek a a www.sunbelt.hu oldalon Köszönöm a figyelmet! A VIPRE-termékek a mai naptól elérhetőek a a www.sunbelt.hu oldalon Bódis Ákos 06-20-9321240 akos.bodis@yellowcube.hu