BT Szakkör 2. Foglalkozás. BT Szakkör Mi is az a riasztórendszer? Feladata? Mikb ő l épül fel egy riasztó rendszer? Mi mire való? - Központ - Érzékelő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

Készítette: Sábián Róbert
BT Szakkör 3. előadás. BT Szakkör Zóna szám : Busz vonal száma Bővítő címe Érzékelő kötése.
Szövegszerkesztési alapismeretek
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
ENVOY Újdonságok • NT9005 Központ - kezelőegység - rádiós vevőegység (433MHz) • Ikonos kezelővel megegyező kezelő felület • 1 mester, 32 felhasználói,
LOGICA System.
gondolatok Automatikus Ne azt nézd ahová estél, hanem azt, hogy hol csúsztál meg.
A BIZTONSÁGTECHNIKA ALAPJAI
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
2/2002. BM r. Automatikus Tűzjelző rendszerek melléklet módosítás
Készítette: Vasvári Zoltán
Hálózatok.
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Hálózat összeállítási feladat 2
A számítógépes hálózatok világa
Hálózat összeállítási feladat 1 Készíts egy hálózatot. A hálózatban legyen 4 PC, fix IP címmel. Legyen egy DNS szerver, és működjön a név feloldás is.
Példa az Early-algoritmus alkalmazására
Pesterzsébeti Közgazdasági Szki.
Tartalomjegyzék és tárgymutató
A C++ programozási nyelvSoós Sándor 1/15 C++ programozási nyelv Gyakorlat hét Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Informatikai Intézet.
A C++ programozási nyelvSoós Sándor 1/12 C++ programozási nyelv Gyakorlat - 8. hét Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Informatikai Intézet.
7 DayWealth regisztrációs segédlet Havi 10 $ (2000Ft )befektetéssel A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! 8000Ft befektetéssel 50%-al több a.
Számítógépes Hálózatok GY 2. Gyakorlat Réteg modellek, alapfogalmak 2/23/2012Számítógépes hálózatok GY1.
S ZÖVEG ÍRÁSA. Kurzor: megmutatja, hogy hová írunk. Szabályok: Felesleges szóközöket ne helyezzünk el a szövegben! Sorok végén nem szabad Entert ütni,
A lények és törekvések bukásának valódi oka az igazi, használható MIÉRT megfigyelésére és megtalálására való képtelenség. Adatsorozat 22. A lények és törekvések.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Microsoft Access Vezérlőelemek.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Vírus típusú csaj: Észre sem veszed, és beköltözött a lakásodba, mindent kisajátít. Internet típusú csaj: Fizetned kell, hogy hozzáférjél.
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Az emberi agy gyakran becsap!
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Ütemtervnézetek Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Confidential Asus Pocket Wireless Router WL-530gV2.
Az érzelmeink késleltetése,
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Michal Snunit A lélekmadár
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
Hálózati alapismeretek. 2 Chuck Norris születése óta a fordulórúgások általi halálozások száma %-kal nőtt.
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
Web-grafika II (SVG) 3. gyakorlat Kereszty Gábor.
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Fontos információk.
Az Agel hálózata Néhány ábra segítségével a következőkben szeretnénk szemléltetni, hogyan épül fel a hálózat az Agelben. Az esetleges.
Gyakorlat 10. Számítógép hálózatok I.
A feladat : Építsünk AVL-fát a következő adatokból:100,170,74,81,136,185,150,122,52,190,144 (Az AVL-fa olyan bináris keresőfa, amelynek minden csúcsára.
Webprogramozó tanfolyam
A videoeszköz beállítása A videokép megosztásához kamerára van szükség, de mások videoképét kamera nélkül is láthatja. A kamera beállítása: Kattintson.
Mi a különbség a számítógépek és a Laptop-ok felépítése között?
Az emberi agy… … ott vág át, ahol tud!.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Gondolattérkép Gyarmathy Éva (2001): Gondolatok térképe. In: TaníTani, 2001/ sz. pp: Összeállította: Marton Eszter.
I/O terület és I/O allokáció Áttekintés A CPU egység beépített, általános felhasználású I/O –inak kiosztása A CP1H Y CPU egység allokációja.
Raspbian. Tartozékok  Tápegység  SD Kártya  HDMI / RCA  LAN  Egér, billentyűzet  Hang.
ifin811/ea1 C Programozás: Hardver alapok áttekintése
Huffman kód.
Rétlaki Győző TEB Központ
Rétlaki Győző TEB Központ
Mindenkit köszöntök, Takács Titusz vagyok a JTT PRO Biztonságtechnikai Kft. ügyvezető igazgatója. BIZTONSÁGTECHNIKAI KFT. Mai előadás témája: Vállalkozások.
Page IC Sector – Building Technologies FSS / ExtinguishingVersion 2.1 XC 10 oltásvezérlő központ család XC10 – teljeskörű oltásvezérlés Tűz érzékeléstől.
00. GYAKORLAT Bevezető.
Downstream Power Back Off (DPBO)
Jelenlétek elfogadása
ECFL 30 egyoldalas vonalminősítő (szoftver bővítés)
Downstream Power Back Off (DPBO)
ÚJ INTEGRÁLT TECHNOLÓGIÁK A BEHATOLÁS ELLENI VÉDELEMBEN
Vagyonvédelem Sándorfalvi György
Twido PLC és Magelis XBT GT grafikus terminál programozása
Előadás másolata:

BT Szakkör 2. Foglalkozás

BT Szakkör Mi is az a riasztórendszer? Feladata? Mikb ő l épül fel egy riasztó rendszer? Mi mire való? - Központ - Érzékelő - Hang és fényjelző - Átjelző - Kezelő - Bővítő Mi az az NO, NC? Hogy müködik az érzékelö ? Hogy kötünk be valamit a rendszerbe? Miért, mire használunk ellenállásokat?

BT Szakkör Mikb ő l épül fel egy riasztó rendszer? Központ Érzékelő(k) Hang és/vagy fényjelző Kezelő Táp Átjelző

BT Szakkör Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Központ PSU RIO Táp 1234 ÉRZÉKELŐK Kezelő

BT Szakkör Buszvonal bekötési szabályok: Minden buszvonalba kötött eszköznek saját címmel kell rendelkeznie! Címezés: 0-9, A-F Címmel rendelkezik: Bővítő (PSU, RIO), Kezelő, RS232-, Telekom-, ISDN-, Ethernet modul. Egy eszköz csak egy címmel rendelkezhet, egy címet csak egy eszköznek szabad kiosztani!!! Telekom, ISDN,Ethernet modul csak az egyes buszon lehet fix címmel rendelkeznek!!! A busz A, B vonalát nem szabad összezárni,megsütheti az adott buszt, vagy jobb esetben táp el, táp visszáig lebénítja a kommunikációt

BT Szakkör Rendszer összeállítása A központot az előző ábra alapján összeállítjuk, - rákötjük a bővítőket a buszvonalra - becímezzük a bővítőket - Bekötjük a kezelőket is a buszba (szükség esetén lezáró ellenállással látjuk el) - felcímezzük a kezelőket is, figyelve hogy ne legyen címütközés! - a RIO-kat meghajtjuk a PSU-król - PSU-knak betáp kábelt adunk. - a központra rákötjük a tápot - a tápot feszültség alá helyezzük - a PSU-kat is feszültség alá helyerzzük -> üvölt a kezelő - beütjük a mesterkódot (1234) A rendszer működőképes.

BT Szakkör Zóna bekötési szabályok Egy zónába általában 1 érzékelőt kötünk, kivéve ha összetartozó érzékelőkről van szó (pl. egymás melletti nyitásérzékelők) vagy ha nem vagyunk szűkén a szabad zónáknak, esetleges bővítés alkalmával. Több pir-t nem illik sorba kötni Érzékelőt csak ellenállással kötünk be (mekkorával?) Sorkapcsokat meghúzni, de csak érzéssel! Kábelezés az előző anyag alapján. (c, nc, no)

BT Szakkör Zóna kiosztás Zóna: Buszvonal száma Bővítő címe a buszon Zóna száma a bővítőn (bekötés helye) Buszvonal: 1-4 Bővítő címe (száma): 0-15 Zóna száma: X zónákat nem használjuk, egy része a központ szabotázs jelzése, illetve egyéb célokra fenn van tartva.

BT Szakkör Zóna programozása Belépünk a telepítői menübe (technikusi mód) Belépünk a manager menübe, engedélyezzük a technikusi módot (1234, Enter) 48-as menü, enter, 1-essel engedéllyezzük, esc-et nyomogatva kilépünk teljesen. (112233, Enter) kóddal belépünk technikusi menübe, 52-es menüvel belépünk a zóna programozásba. Beírjuk a zóna kódját (1112, enter) … A többit gyakorlatban 

BT Szakkör Feladat: Kábel blankolási gyakorlat! Üzemeljük be a központot, Illesszünk hozzá 3-4 PSU-t, + RIO-t A RIO-kra kössünk érzékelőket Nézzük meg a programozását, különböző érzékelők rákötését!

BT Szakkör Zóna programozása Belépünk a telepítői menübe (technikusi mód) Belépünk a manager menübe, engedélyezzük a technikusi módot (1234, Enter) 48-as menü, enter, 1-essel engedéllyezzük, esc-et nyomogatva kilépünk teljesen. (112233, Enter) kóddal belépünk technikusi menübe, 52-es menüvel belépünk a zóna programozásba. Beírjuk a zóna kódját (1112, enter) … A többit gyakorlatban 