Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hálózat összeállítási feladat 1 Készíts egy hálózatot. A hálózatban legyen 4 PC, fix IP címmel. Legyen egy DNS szerver, és működjön a név feloldás is.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hálózat összeállítási feladat 1 Készíts egy hálózatot. A hálózatban legyen 4 PC, fix IP címmel. Legyen egy DNS szerver, és működjön a név feloldás is."— Előadás másolata:

1 Hálózat összeállítási feladat 1 Készíts egy hálózatot. A hálózatban legyen 4 PC, fix IP címmel. Legyen egy DNS szerver, és működjön a név feloldás is. Kezdésnek rakjunk ki 4 pc-t, 1 szervert, és egy alap switch-et, majd kössük össze őket. Ha mindent jól csináltál, akkor így kell kinéznie:

2 A PC-k konfigurálása A négy pc-t a következő módon kell beállítani. Katt a PC-re, [Config] kiválaszt, és menjünk a FastEthernet menübe. Itt írjuk be a kiválasztott IP címet, majd katt az alatta lévő Subnet mask mezőbe, a maszkot a program magától beírja majd. Esetünkben az IP címeket a 192.168.1.x tartományból választjuk. Az 1- es végződésű a szerver lesz, a négy PC-nek érdemes egymást követő számozást adni, tehát 2-től 5-ig. (192.168.1.2 - 192.168.1.5) Ha ez kész, katt a Settings menüre, és írjuk be a DNS szerver címéhez a szerver IP címét (192.168.1.1)

3 A PC-k konfigurálása 2 Nagyjából így kell kinéznie:

4 A szerver konfigurálása Ha mind a 4 PC-t beállítottuk, akkor jöhet a szerver. Katt a szerverre, [Config] menü, azon belül FastEthernet menü. Írd be a szerver IP címét (192.168.1.1), majd katt az alhálózati maszk mezőbe. Ha ez kész, katt oldalt a DNS menüre. Itt egyenként vegyük fel a 4 PC és a szerver adatait (IP cím, név).

5 Ha mindent jól állítottál be…


Letölteni ppt "Hálózat összeállítási feladat 1 Készíts egy hálózatot. A hálózatban legyen 4 PC, fix IP címmel. Legyen egy DNS szerver, és működjön a név feloldás is."

Hasonló előadás


Google Hirdetések