Fersch Attila Fertő Hanság Nemzeti Park Igazgatóság

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

V. GAZDASÁG VÁTI Nonprofit Kft. Schneller Krisztián.
Élelmiszer-önrendelkezés a közétkeztetésben
Szélerőművek elhelyezésének természetvédelmi problémái a Kisalföldön
Kommunikáció fejlesztési koncepció Készítette: Juraszkó Péter, Oláh István, Szücs Mónika, Varga Tamás.
Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály
NYUGAT-DUNÁNTÚL, AZ ERŐT ADÓ RÉGIÓ
1. A Baradla-barlang aggteleki fogadótérségének fejlesztése Megvalósítás időtartama: Projekt összege: 108,3 MFt.
Ökoturizmus és természetvédelem 2011 Dr. Rácz András Környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
A helyi termék szerepe és lehet ő sége Zala megyében Kovács Tünde, projektszakért ő Kerka völgy aranya, a méz - a helyi termékekért Zalamerenye, 2010.
Budapest, november 12.1 A magyar fogyasztó és a hagyományos élelmiszerek Dömölki Livia Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Budapest, Logodi u
PÉCS.
Tájékoztató a települési túraútvonalak létrehozásával kapcsolatos tapasztalatokról Márta Attila.
Kerékpárral a Fertő–tó Neusiedlersee kultúrtájon Partnertalálkozó és workshop 2. workshop: Kerékpáros térség szervezésének módszere.
T E R M É K. A. Minden olyan dolog, amely szükségletet elégít ki B. Esztétikai és szimbolikus tulajdonságok összessége C. Lehet szolgáltatás és szellemi.
Természetvédelmi logók
Ökoturizmus és helyi termékek a Dél-Dunántúlon
Óvodások a természetben SzatmáriAdrienn Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, Oktatási és Turisztikai Osztály Sopron,
Fertő-Hanság nemzeti park
A vidékfejlesztéstől az öko-turizmusig a Nyugat-dunántúli régióban Határmentiségtől az integrált határrégióig Sopron április 06.
Alsó-ausztriai alapfokú oktatási intézmények Kiegészítő pedagógiai szolgáltatások.
Öltözködés és kozmetikumok
1872 : 1. nemzeti park megalakítása Yellowstone
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Hűtőház, gyümölcsfeldolgozó, és a levédett végtermék minősítési rendszerének kidolgozása, Gönc Város Önkormányzata Komplex felzárkóztató programok készítése.
Magyarország tájai A Kisalföld
Sopron Megyei Jogú Város
Mosonmagyaróvár november 25.
GERILLA-MARKETING.
Levegőtisztaság-védelem 5. előadás
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
Készítette: Mezei Anna Iskola: Ihász Gábor Általános Iskola 8542 Vaszar, Fő u. 9. Felkészítő tanár: Szakács Attiláné.
Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Világ és Regionális Gazdaságtan Intézet Helyi termék klaszterek a vidékfejlesztésben G.Fekete Éva CSc, egyetemi.
Önkormányzatok turisztikai feladatai
A Fertő mente turizmusa Kundi Viktória PhD hallgató április 27.
Magyarország Kisalföld - Alpokalja.
HÍR gyűjteményből Íz-régiók a Kárpát- medencében Szegedyné Fricz Ágnes elnök HÍR Bíráló Bizottság.
HOGYAN KÉSZÜL A HÚSVÉTI SONKA?
Alprogramok a Pascal nyelvben
Magyarország.
4. téma Az Országos Mez ő gazdasági Könyvtár szaktájékoztatási rendszere: hagyományos és elektronikus források.
Gyimesvölgye, tejjel mézzel Letenyei László. Vázlat Letenyei, László  I. Helyzetfeltárás  II. Veszélyek  III. Kitörési pontok  IV. Egy példa: Fügés-tető.
B I O F A R M Integrált ökogazdálkodási K+F EU programok, állatbarát lovarda és regionális nagytestű állatkórház
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Zrt. a magyar állam, mint tulajdonos által megszabott feltételek szerint gazdálkodik a  Magas-Bakony,  Bakonyalja,  Északi.
Hálózati együttműködés a vidéki térségek fejlesztéséért – Pannon Helyi Termék Klaszter Zalamerenye, szeptember 10.
1. Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
Magyarország természeti kincsei
Kerékpáros turizmus a szlovák-magyar határ mentén
Raimond Lap (zeneszerző).
BAHRAIN.
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
1169/2011/EU jelölési rendelet
„Helyi márka kialakítása a Bakonyban” című projekt bemutatása
A Rábaköz agrárgazdaságának fejlesztési lehetőségei Hutflesz Mihály ügyvezető Régiófókusz Nonprofit Kft Csorna, december 17.
Fertő-Hanság Nemzeti Park
A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZEREPE AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN DR. DIETZ.
Leader program és helyi termék a turisztikában. Helyi termék 76/2011 VM rendelet alapján: – LEADER Helyi Akciócsoport illetékességi területén megtermelt,
A környezetbarát állattenyésztés és termék előállítás fejlesztésének lehetőségei a Tisza mentén Dr. Seregi János, ny. egyetemi tanár CD Pusztai Péter Dr.
A Duna-Ipoly Nemzeti park Készítette: Peter Van Manson Szokola Márton.
A vadhús, mint hungarikum
XXXII. Óvári Tudományos Nap
Helyi védett értékek bemutatása a
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
Irány Pécs! kártya.
Az okos vásárlás lehetőségei a Kaposvár Kincse példáján
Előadás másolata:

Fersch Attila Fertő Hanság Nemzeti Park Igazgatóság Nemzeti Parkok Boltja SOPRON Előkapu u 11. „ természetvédelem a Tűztorony tövében” Fersch Attila Fertő Hanság Nemzeti Park Igazgatóság

Mi a nemzeti parki termék? régiós termék (pl. fertői hal, nád) helyi termék (pl. sarródi sás-, gyékényszőnyeg NP igazgatóság saját terméke (pl. magyar szürkemarha szalámi) bio, ill ökotermék (pl. méz, bor, hús) NP igazgatóság reklám terméke (pl. póló, sapka, bögre, plüssállat) márkavédjegy (garancia kérdése) NP igazgatóság szolgáltatása (pl. túravezetés)

Aki itt vásárol az a természetvédelmet támogatja

Miért új kezdeményezés? Ilyen típusú boltja még nem volt a hazai természetvédelemnek. A termékek köre az egész országra kiterjed. Célja: „megvásárolható termékeken keresztül a tudatformálás!”

Termékek köre (1) Mind a 10 hazai Nemzeti Parknak: „Nemzeti Parki Termékek”: Turisztikai kiadványok Turisztikai programajánlók Természetismereti kiadványok Oktató-nevelő típusú kiadványok Emléktárgyak, térképek stb..

Termékek köre (2) Természetvédelmet népszerűsítő termékek (pl. madárodú) Szakkönyvek (pl. gombahatározó) Emléktárgyak, képeslapok

Termékek köre (3) Olyan kistermelők termékei akik valamelyik hazai Nemzeti Park területén, VÉDETT területen termelnek! Hústermékek (pl. mangalica termékek) BIO ételek (pl. tészták) BIO étel-kiegészítők (pl. tökmagolaj, dióolaj) Nem bio minősítésű, de gyakorlatilag annak megfelelő kistermelők termékei (bodza szörp, méz)

Nemzeti Parki Hústermékek Magyar Szürekemarha Szalámi: Egyedi termék, csak hagyományos anyagok SMS-kóddal biztosított rendszer Adalékanyag mentes termék A Fertő Hanság NPI saját állatai Végig kísérjük a gyártást a legelőtől a végtermékig

Nemzeti Parki Hústermékek BIO szürkemarha hús, velőscsont: 1-2 kg-os darabolt Vákumfóliázott Fagyasztott Egyedi termék Végigkövetjük a legelőtől a hűtőig

Nemzeti Parki Hústermékek Pácolt füstölt húsrészek Kuriózum termékek, sehol másutt a piacon nincsenek jelen Szürkemarha májpástétom Paprikás, sima Füstölt, sima (tervben, gyártás alatt)

közvetetten a védett területek jó ökológiai állapotára is kihat Miért jó, ha van nemzeti parki termék? helyi, térségi mezőgazdasági tevékenység (családi gazdálkodók), kézműipar továbbélését szolgálja közvetetten a védett területek jó ökológiai állapotára is kihat segíti a jó kapcsolat fennmaradását helyiek és NP között turisták, látogatók keresik e termékeket, valós piaci igényeket elégít ki

„Térjen be hozzánk, és kóstolja meg termékeinket, vagy csak pihenjen és olvasson el egy-két kiadványt!” Köszönöm a figyelmet!