1000 bringát Afrikának! Nem kisebb vállalkozásban kezdtek az utazóink, mint hálából az Afrikától kapott rengeteg örömért, élményért és segítségért, használt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Advertisements

Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Ha az 50-, 60- vagy 70-es években voltál gyerek, hogyan vészelted át a gyermekéveidet ?
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
legszimpatikusabb maileknek,
Viselkedésformák a csoportban
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) Oktatás 2008.
DIÁKVÁLLALKOZÁS TANÉV. Felmérés szeptember 1306 tanuló Iskola tanulóinak 96%-a Nemek aránya fiúlány %57%
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
A M E R C É D E S.
Rettegi Attila programja
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
Kattints 1 – 1 lapra… Juppí nyugdíjkor...!!! Hány napból áll a nyugdíjas hete? 6 szombat és 1 vasárnap.
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
Az állatok olyanok, mint az emberek, mert… Ők is szeretnek játszani
UNITED WAY = Emberek az emberekért. Segítsd Te is a UNITED WAY szervezetet, hogy segíteni tudjon! A UNITED WAY olyan országok lakosait segíti, akik alapvető.
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Két tenorista igaz története.
Két tenorista igaz története Talán hallottad már ezt a történetet a három tenoristáról, akik közös énekükkel meghódították a világot: Luciano Pavarotti,
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
Vegyetek erőt! Folk Iván.
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
a titokban tartott fekete sebész. Dr. HAMILTON NAKI.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Tibeti személyiségteszt
Feltétel nélküli szeretet
Közösségi portálok használata
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
Segítenél nekik, ha ez neked is hasznodra válna?.
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Feltétel nélküli szeretet
Olvasd lassan és csendben!.
Valami aggaszt, vagy idegesít?
INVITEL InnoApps Fejlesztői különdíj NYERTESEK. Ne szórakozz! Kategória győztese.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
Amikor én még… Ha az 50-, 60- vagy 70-es években voltál gyerek, hogyan vészelted át a gyermekéveidet ?
Olvasd lassan és csendben!
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
A vöröshagyma titka Kattins kényelmed szerint.
Feltétel nélküli szeretet
BerekfürdőSzórványkonferencia  A Magyaratádi Református Egyházközséghez 3 gyülekezet tartozik (Igal, Kazsok és Büssü).  A Missziói Körzet.
Meg fogom mutatni Neked hogyan élj, hogyan legyél kiegyensúlyozott
Nem tudom mikor lesz.
Van egy rossz hírem, máshogy nem megy!
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Alexander Fleming igaz története.
Munka törvénykönyv változás
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
Svédországi beszámolóm TanumStrand
Prezi Lőrincz Mercedes Iftenie Márta „Szász Adalbert” Sport Líceum
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Feltétel nélküli szeretet
Sját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd a.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt.
Előadás másolata:

1000 bringát Afrikának! Nem kisebb vállalkozásban kezdtek az utazóink, mint hálából az Afrikától kapott rengeteg örömért, élményért és segítségért, használt kerékpárokat gyűjtenek a nehéz körülmények között élők számra. Ha van felesleges kerékpár vagy bringaalkatrész a háztartásodban, ajánld fel és kísérd el útjára az adab.hu oldalon! A bicikliket a fiúk saját maguk vezette kamionnal szállítják Nyugat-Afrikába. Részletek De mi is ez az egész? Lapozz és megtudod!

Ez a történet pár hétköznapi fiatalról szól, nem hétköznapi ötletekkel és tettekkel. Minden egy utazással kezdődött: kitalálták, hogy megnyerik a Budapest-Bamako ralit, gyalog, autóstoppal, hátizsákkal... …ennél sokkal többet kaptak. Erről szól az Adab története

Azért, mert valami vicces, vagy éppen lehetetlennek tűnik első hallásra, nem biztos, hogy valóban az! Afrika stoppal? Nem röhög!

Miért pont autóstopp? Ülj be egy helyi autójába: elmeséli a saját és a hely történetét. Egy helyi mindenkinél jobban ismeri az utakat, a közlekedést. Afrikában ez jobban működik, mint Európában, ez rögtön az első napon kiderült. Volt, hogy egyszerre két autó is megállt...

Közben a mezőnyi is haladt. Egészen Kiffáig az Adab fiúk előtt, ott azonban utolérték és lehagyták a csapatot. Innen már csak két nap volt Bamakó. Egy nappal előbb értek a célba, mint a rali hivatalos versenyzői. Gyönyörű hajrá volt!

Mindenhol akadtak jóakaró vendégszerető emberek, akik elvitték, vagy befogadták őket. Megszálltak apácáknál, vacsoráztak marokkói fiataloknál, utaztak újságíróval, diplomatával, a Szaharában pedig a helyiek adtak nekik enni és inni, mikor nem volt pénzük.

Persze olyan is volt, hogy senki nem segített nekik, olyankor magukon segítettek. A problémák azért vannak, hogy megoldjuk Őket - vallják.

Afrika szegény vidékein azt látták, hogy az emberek kezdetleges eszközökkel dolgoznak, de igényesek a munkájukra. Ugyanakkor az is feltűnt nekik, hogy az ott élők problémáit nem fogja hosszú távon megoldani, hogy élelmiszert vagy gyógyszert kapnak. Olyan segítségre van szükségük, amivel aztán magukon tudnak segíteni.

Látható, hogy az afrikai emberek nem azért szegények, mert nem akarnak dolgozni. Sokszor inkább nincs mivel, vagy ha van is, az nem gazdaságos, de más nincs. Sokszor olyan esetekben is kézi erőt használnak, amikor egészen egyszerű gépek megkönnyíthetnék a munkájukat.

Ez a fénykép 2010 januárjában készült Maliban. A fiúk saját, a családjukból és barátaiktól kapott 15 biciklit juttattak el az Afrikai Magyar Egyesület segítségével Nyugat-Afrikába. Az ötlet működik! Mire jó egy bicikli? Afrikában sok gyereknek nagyon sokat kell utaznia a legközelebbi iskoláig. Ha biciklivel Megy, több ideje marad a tanulásra. Sürgős esetekben életet menthet, ha az orvos biciklivel tud a helyszínre érkezni. Számtalan településen nincs orvosi ellátás. Egyszerűbb gépek – varrógép, eszterga, szivattyú, csörlő meghajtására alkalmas egy kerékpár. A bicikli remek szállítóeszköz.

Segíts Te is, hogy teljesüljön a küldetés! Ha van felesleges kerékpárod vagy alkatrészed, ne a szemétbe dobd, ajánld fel! Terjeszd az akció hírét barátaid ismerőseid körében, hátha Ők is szívesen segítenek! Gyere biciklit szerelni! Sok biciklit fel kell készíteni a használatra, mert már évek óra egy sufniban vagy pincében állnak. Segíts anyagilag! Ha megteheted, pár forint is sokat számít, hogy a szállítást meg tudják szervezni. Találj támogatót! Ha ismersz olyan cégeket, akik szívesen támogatnának egy ilyen Nagyszabású jótékonysági akciót, hívd fel a figyelmüket az Adab tevékenységére!

Elérhetőségek Adab Alapítvány, Budapest Internet: Bankszámlaszám: Adószám: Cégjegyzékszám: Fónagy Ádám Telefon: