Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Papp Győző szupervizor Humánszolgáltató Központ Szekszárd
Advertisements

Coach az egészségügyben
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Burn Out management A méréstől a megoldásig – hogy a kiégés jelensége ne probléma, hanem jól struktúrált feladat legyen!
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
A fiatalkorúak képzési, fejlesztési lehetőségeinek módszertani kihívásai Hegedűs Judit – Lénárd Sándor, ELTE PPK.
…a változások csak akkor következnek be, amikor valami olyat teszünk, ami abszolút nem illik bele az általunk megszokott világba.” (Coelho)
Angol nyelvi kompetencia
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
Mitől működik? Az optimális tanóra modellje A STEP 21 tanóra-diagnosztikai modell Szakmai információs nap a tanítási gyakorlatokról TÁMOP – 08/1/B
Projekttájékoztató nap
Várakozások az eredmények tükrében,
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
Hogyan válhatnak a cégértékek a teljesítmény katalizátorává? A Cegos üzleti reggelije március 3.
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
A sikeres tréning jellemzői A képzés szükségessége  gazdasági igények  piaci viszonyok  a munkakör is más lesz  vezetői, munkatársi elvárások.
Rögtön megnézzük a részleteket…. Máz? Álarc? Nyomulás? Nem, ez a SZEMÉLYES MÁRKAÉPÍTÉS! Előadó : Dr. Serényi János, Értéktrend Consulting NYUGATMAGYARORSZÁGI.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A kompetencia alapú szakképzés sajátosságai
Vállalati kultúraváltás-Coach szemléletű vezetés
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
1 TÁMOP-3.1.4/08/2. A Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetének szolgáltatásai Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
A Mályi-projekt. Bevezető A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is Olyan.
Szervezeti kultúra A szervezeti kultúrát meghatározó kategóriák
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
TÁMOP /A Tanulás, képzés, önfejlesztés Az elmúlt időszak fejlődési üteme, amely az élet minden területét jellemzi, elengedhetetlenné.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
TÁMOP /2/C „Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens.
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / ) Vágvölgyi.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
Az út………….. Gondolatok az executive coach képzés módszertana mentén
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése című pályázatban vállalt és megvalósított intézkedések felülvizsgálata ( ÁROP-1.A
1 A kötöttpályás szakma perspektívái – Egész életen át tartó tanulás?! Perspektíva és jövőkép Zsoldos Marianna Humán Erőforrás Igazgató MÁV Zrt.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
A tanári mesterszak gyakorlatai Vezetőtanári tájékoztató szeptember 7. Salát Magdolna PK OTF Tanárképzési Osztály.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Az e-kereskedelem szakma ProInterNet wokshop március 24. Kis Ervin Egon Elnök, SzEK.org.
TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
A kistérségi gyerekesély programok tervezési folyamata Kalmár Ildikó - Dandé István - Herman Szabolcs Regionális koordinátorok Magyar Tudományos Akadémia.
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
Euromenedzser 1 2 VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK A szervezeti kultúra-váltás tanácsadói tapasztalatai két magyarországi esettanulmány alapján.
Az üzletek operatív működtetése
Értékelő és Fejlesztő Központ
Digitális szakadék csökkentése Bálint Ákos projektvezető, KIFÜ
A Gyulahús Kft. szerepe a projekt megvalósításban
SZÖM II. ÖNÉRTÉKELÉS TAPASZTALATAI
Készítette: Farkasné Veres Edina
Játékosított kooperációs tréning a hatékony közös munkáért
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 3
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Benedek András, BME Felnőttképzés és iskola – a szakértői kompetenciafejlesztés lehetőségei december 1.
Mai téma: Segédletek a projektmunkához Katona Norbert.
Előadás másolata:

Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak Vezetőképző Akadémia Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak

Képzési kategóriák Kompetencia tréningek Projekt-tréningek Fluktuáció-management tréningek Burnout prevenció tréningek Sikerretorika tréningek Vezetői coaching Egyéni vezetői szupervízió  

Kivitelezésük A képzések igény szerint rendelhetők, bármely elem önálló modulként is működik. A tréningek ideális létszáma 12-14 fő. A coaching és a szupervízió egyénileg történik. A Kompetencia tréningeken a fejlesztendő kompetencia-elemeket a résztvevőkkel együtt határozzuk meg a konkrét deficitek behatárolását követően. Ezek adják az alapját annak a tréningnek, amely teljesen testreszabottan az adott vezető(k) képzési iránya lesz.

Kompetencia tréningek A folyamat kiindulópontja a cég által megfogalmazott kompetencia-ideálprofil. A vezetők megismerik saját erősségeiket és kompetencia deficitjeiket, majd egyedi célirányos kompetencia fejlesztésre kerül sor.  A tréning módszertanában ötvözi az önismereti jelleget a készség-facilitációval.

Projektmenedzsment tréningek A tréning alapja egy létező projekt, mely a cég tevékenységéhez illeszkedik. Erre az alapra a tréninget megelőzően kidolgozunk egy olyan szimulációs struktúrát, ami alkalmassá teszi a résztvevőket arra, hogy saját konkrét problémáikat megjeleníthessék a tréningen és a fejlesztés eredményeként munkájukban felhasználhassák a tréningen kapott gyakorlati tool-okat. A tréning módszertanában akció-központú és workshop-jellegű.

Fluktuációmenedzsment tréningek Toborzási eljárások, módszerek Felvételi eljárások lebonyolítása Felvételi eljárások lebonyolítására való kiképzés Teljesítményértékelő rendszer kidolgozása Skolasztikus disputa: a visszajelző beszélgetés rendszere

Burnout prevenció tréningek A személyes attitűd szerepe a problémák és feladatok megközelítésében A vezetői felelősség egyéni nyomása A vezetői időgazdálkodás általános és specifikus problematikája Szereptorlódások, szereperóziók a munkahelyen és a magánéletben A kiégési spirál behúz és felemészt Kivitelezhető énvédő eljárások, prevenciók

Sikerretorika tréningek - Személyes nyelv és retorikai stílus - Hang és beszédtechnika a gyakorlatban - A testtartás és a hangzás hatásmechanizmusai - Meglepetés-effektusok tudatos és hatásos bevetése - Bosszantó félbeszakítások, elterelő manőverek irányítása - Kérdések kereszttüzében - Ha népszerűtlen bejelentések és a rossz hírek ránk várnak… - Hogyan néz ki egy jól felépített és sikerre ítélt moderáció? - Hogyan néz ki egy jól felépített és sikerre ítélt prezentáció?

Vezetői coaching Kiindulópont: a coachingban mindig arról van szó, hogy a munkatársak hogyan működnek a szervezeten belül. Célja a cselekvés javítása, egyénre szabott karrierépítés. Elsődleges érdek a szervezeti érdek, és kezdettől fogva fontosak az eredmények és értékelések. Folyamatjellegű Felnőtt-Felnőtt kapcsolat. A változás hatékony eszköze. Minden esetben egyedi megállapodás alapján zajlik.

Egyéni vezetői szupervízió Miről is van szó? A humán tőke mentális karbantartásáról és fejlesztéséről, amelyben a szupervizor a külső megfigyelői pontot jeleníti meg. Reflektív kérdések sorozatával dolgozik, amelynek célja, hogy a partnere érzelmileg olyan távolságra kerüljön a saját zavaró, megoldhatatlannak tűnő problémáitól, hogy önreflektív módon is képessé váljék rátekinteni, az elmozdulás érdekében. Minden vezetőnek szüksége van egy olyan székre, amelyben helyet foglalva a megnyugvás másfél órája vár rá, és a probléma megoldása is körvonalazódik.