A Magyar Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága részére Készítette: Szilvásy Péter 2007. December 3.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
GfK Custom ResearchTalpra, magyar! Bacher János2010/03/03 Talpra, magyar! Számokban a sport fogyasztásról Bacher János GfK Hungária.
Advertisements

Tíz éves a Filozófiai Kert
Döntés, kormányzat, kormányzati döntés Kormányzati és politikai döntéshozatal  kurtán óra.
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
A rossz hír hozóját lefejezik ugye …
Rogán Antal sajtótájékoztatója április 4.. Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs.
@ccess:az információs társadalom fejlesztési stratégiaalkotási projektje A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai.
1. Közgazdaságtani alapfogalmak
CSR Magyarországon Szigeti Cecília.
A kiskorúak védelme a média káros hatásaival szemben
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
A POLITIKAI MARKETING HATÁSA A DEMOKRÁCIA MINŐSÉGÉRE
A Magyar Köztársaság kormánya. 2 A demokrácia szolgálatában Szilvásy György tárca nélküli miniszter prezentációja Laborc Sándor kinevezésének felterjesztéséről.
Fejfájás homeopátiás kezelése
Veszélyelemzés és a Kritikus Szabályozási Pontok meghatározása
Reklám etika.
MENNYI SZERETET FÉR EL EGY CIPŐSDOBOZBAN? gyermek karácsonya A Baptista Szeretetszolgálat akciójában gyermek megajándékozása a cél Az adományt.
Fülemüle informatika verseny
HÁZASSÁGI KONFLIKTUSOK ÉS KEZELÉSÜK Bodor Enikő, szociális munkás Bölön, 2007 december 2.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Olaszliszka/rasszizmus/ciganybunozes.hu Az internet manipulatív hatásának jelentőségéről XXX. Jubileumi OTDK Konferencia Szeder Dóra Valéria III. Évfolyam.
Az emberi tanulás.
1 Oktatás és iskolázottság – nemi egyenlőtlenségek konferencia Az előadás címe: A hátrányos helyzetűek oktatásban való részvétele gender szempontból (különös.
Válságmenedzsment Magyarországon Mi a leghatékonyabb út?
H OGYAN KÁROS AZ INTERNET ? E LEMZÉS VII. OSZTÁLYOS TANULÓK KÖRÉBEN Ozsváth Berényi Hajnal KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja.
Sajnálatos módon december 24-én este nem tudom szétosztani ajándékaimat. Idős korom egyre inkább észrevehető... Úgy döntöttem, hogy ez évben kivételesen.
© kurtán sándor 2012 kormányzás és politikai döntéshozatal.
Az üzleti élet illuzionistái „Csak a cégemet figyeljék, mert csalok!” december 3. Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Informatikai.
Az elektronikus tanulmányi nyilvántartás mint minőségbiztosítási eszköz dr. Princzinger Péter ELTE Oktatási Igazgatóság január 25.
Környezetünk levegő minősége
Közjó – néhány gondolat Család és közjó: a család a társadalom alapegységeként a közjó záloga is Botos Katalin közgazdász (SZTE): a gyermek a közjó alapja.
Várnai Péter: Hit – hivatás - hűség április
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
Zorán 34. dal.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Enpaszmációs jelenségek Csapat: 0. Generáció Előadók:Börcsök Gyula Frank Rudolf Keszthelyi Balázs Sulyok Zoltán.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Globális problémák, diák szemmel
1 A genetikai diszkrimináció megakadályozásának közpolitikai megközelítései Géntesztek és a Biztosítók: Tiltás vagy átláthatóság? Kakuk Péter, Tudományos.
Uram, megtorlás Istene, megtorlás Istene, jelenj meg ragyogva!
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
 1.Interakcióban jön létre!  2.A megoldás is csak interakcióban  lehetséges, melynek eszköze a  kommunikáció  (speciális kommunikáció)  Kommunikációm.
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Magyar Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága rézére Készítette: Szilvásy Péter december 4.
A Magyar Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága részére Készítette: Szilvásy Péter December 3.
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
DEMOKRATIKUS INTÉZMÉNYRENDSZER -
A kriminálpszichológia
2005. március 24.Politika és iskola - az Eötvös Károly Intézet konferenciája ISKOLA ÉS POLITIKAI SZOCIALIZÁCIÓ Csákó Mihály ELTE TáTK.
Y generáció Viselkedési jellemzők és változások az Információs Korban.
Eötvös Loránd tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Közgazdaságtan 0 Hogyan írjunk tudományos munkát? Tóth Gergely.
Fogalom Kérdezz! Felelek.
A Magyar Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága részére Készítette: Szilvásy Péter december 3.
Fogyasztóvédelem: 2006 a rádöbbenés éve volt Koszorús László,
Öngyilkosság és időjárás összefüggése Magyarországon
Szerkesztő: Zolidoki Te azt kérdezed, szeretlek-e téged, én azt felelem, veled maradok, mert örülök a szemedben a fénynek, mely minden sarkot puhán.
Találkozásaim a szülőkkel Együttműködések, párbeszédek a fogyatékkal élők családjaival Szász Emese, Gyulafehérvári Caritas – Szociális gondozás fogyatékkal.
Kamarai működés kettőssége Köztestület (Főtitkári hivatal szerepe a KET eljárásokban Érdekképviselet Választott tisztségviselők és testületek szerepe Főtitkári.
Mikulás Készítette: Zsanett 5.e. Szent M iklós Szent Miklós egy valódi személy volt, Kr.u. 271 környékén született, és 342. december 6-án hunyt el Myra-ban,
Személyes életvitel. Mentális és csődhelyzet kialakulása 1. A társadalmi háttér negatív hatásai A mai magyar társadalomban megjelenő negatív jelenségek.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése A stressz.
A kamaszok és mi Dr. Gyenge Eszter. Történeti szempontok Archaikus társadalmak Felnőttéválás beavatási rítusok: Átmenet a gyermeki – profán- világból.
A gazdasági válság hatása a pénzügyi kommunikációra Pénzügyi kommunikációs konferencia Dr. Hegyi Gábor, ügyvezető igazgató, Capital Communications 2009.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Digitális generáció az iskolapadban Bedő Ferenc
A politikai tájékozódás forrásai Magyarországon A médiastruktúra átalakulása előtti és az utána következő állapot Hann Endre előadása a SZEF-Akadémián.
Művészeti szülői értekezlet
Dohányzás.
Kommunikáció típusai.
Előadás másolata:

A Magyar Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága részére Készítette: Szilvásy Péter December 3.

Egymásért, egy-másért! 2. rész

A hír: hatással rendelkező információ.

A fekete média jelensége

Jó híreket nem továbbít.

Csak, ha megfizetik.

Vagy hozzátesz valami negatívat.

A rossz indulatú embereket a rossz, a negatív hírek táplálják.

A jó emberek a jó híreket szeretik látni, hallani.

A gyerekek többségében félelmet, szorongást, agresszivitást generálnak a rossz hírek.

A felnőttekben is.

A fekete médiában címoldalra kerülhetnek a gonoszságok, a brutalitás, a negatív események.

Ingyen.

A fekete média a gonoszság médiája?

Egy ősi törvény:

Ha közölsz egy jó hírt: visszakapod! Ha nem közölsz, azt is visszakapod!

Ha közölsz egy rossz hírt: visszakapod! Ha nem közölsz, azt is visszakapod!

A jó hír, jó szellemiséget hordoz. A jó embereknek jót okoz.

Prológus •A fekete média jelenségét feltáró és leleplező tanulmányainkat megtalálta a fekete média is, és gyenge, logikátlan támadással próbálta meg invalidálni az álláspontunkat, de mi kitartunk mellett: a fekete média jelensége káros a társadalomra. •Valószínűsíthető, hogy a fekete média a mai, radikális ellenzéknek akar kedvezni. Egy provizórikus Fidesz kormányzás esetén átváltana pozitívba a korábban szennyeket árasztó média, és ezért az emberekben azaz érzés generálódna, hogy milyen jó ez a kormány, hiszen semmi rosszról nincs hír. •Prognosztizálható, hogy egy éven belül lényegesen degradálni fog a fekete média jelensége. Ezt a folyamatot az váltja ki, hogy néhány domináns fekete média (pl. Hírtv, bulvárlapok, internetes portálok stb.) vezetőire visszahatnak azok a káros hatások, amiket okoztak, ennek következtében összeomlanak, és a szerkesztők kilépnek, „megjavulnak”. •2009. június 24.