Budapesti zsinagogák Gáj Sáchár reprezentációja. Gáj Sáchár, akadémiai előadó, turista, fényképész. Ezt a bemutatót rövid budapesti látogatása alkalmával.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Advertisements

A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
 1709-ben pestisjárvány pusztított a városban. A katolikus templom 1757-ben, a református 1787-ben épült ben újabb járvány, kolera pusztított.
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
KIRÁNDULÁS ÓFALUBAN II. rész május 8.
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Városi járművek A egyéni rövid távú közlekedés eszközei.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
NYON 1.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
PARLAMENT ( ).
BOLYGÓ-DIMENZIÓK.
ÉLET Click to advance slides.
Zene: Charlie - Ha messze mész
A BIBLIA KÖZEPE.
Közös katalógusok melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Mátyás király, az igazságos
1 1 1.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Gázi Kászim pasa dzsámija
Pécs turizmusa.
Budapest.
Budapest turisztikai marketingje
Az ország háza F: Laci A parlament épülete A Duna felől
JERUZSÁLEM Zene : El Violinista.
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
Schönherz Zoltán Kollégium
Bemutatókészítés Takács Béla
Advent Készítette: Nagy Krisztián
Magyarország kincsei. Amikor fényképezőgépet fogunk a kezünkbe, mindenki turistának néz bennünket.Végül valóban azzá válunk: saját magunkban teszünk utazást.
A digitális áramkörök alapelemei
LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István Kondákor Flórián (Piarista Általános.
Salamon temploma 11/C.
Ungvár.
A BIBLIA KÖZEPE. Vajon melyik fejezet a legrövidebb a Bibliában? A 117. Zsoltár.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Tiszta a levegő Budapest,2008 Szedő Iván. Az ipar lerombolása és az energiatakarékosabb élet meghozta a tiszta levegőt Budapestre.Az ipar lerombolása.
Muhammad Ali mecset 1. rész
Alabárdos, fáklyás várfalszemlék indulnak a Fórum Múzeumtól önkéntes diákok szakvezetésével, óránként: 19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 23:00 órakor.
Bihar az I. Világháború előtt, alatt és után
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
GYULA VÁROS Egy gyönyörű város sok szép kép kíséretében zene: Magna Cum Laude- Vidéki Sanzon /gyulai zkr./
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Szeged I. világháborús emlékhelyei
EGRI VÁR.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Négy gyertya égett szép csendben.
Készítette: Szilandi Zene: Yanni: In the Mirror Madarász Tibor a Felvidéken, Kassán született 1937-ben. A kortárs magyar festőművészeket bemutató honlapon.
LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István Csáki Fanni (Piarista Általános.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Látogatás a Parlamentben április 14.
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Brunei Szultanátus március 17-én csatlakozott 191. tagként az UNESCO-hoz.Fõvárosa: Bandar Seri Bagawan. Brunei szultánja a 15. század óta uralkodó.
CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints. CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
2010 Názáret Názáret. Indulás Názáretbe… Szállás helyünk a ferencesek által irányított vendégházban volt.
DEBRECEN SZÉKELY SZEMMEL Barót-Debrecen,,határtalan’’ program.
Vallási emlékek és vallások a mai Magyarországon
EGER Nosztalgia bemutató es évek fotóival és azok kommentálásával.
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Orosz geopolitikai és geoökonómiai érdekek a Duna mentén
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Budapesti zsinagogák Gáj Sáchár reprezentációja

Gáj Sáchár, akadémiai előadó, turista, fényképész. Ezt a bemutatót rövid budapesti látogatása alkalmával készitette. Gáj Sáchár, akadémiai előadó, turista, fényképész. Ezt a bemutatót rövid budapesti látogatása alkalmával készitette.

Budapesten emelkedik Europa legnagyobb zsinagogája. A város hires turista látványa, a Dohány utcába találhato, a városnak és a zsido negyednek pezsgő kőzpontjába. Kőzvetlen mellete működnek a zsido közösség központi intézményei. Budapesti zsidoságnak lélekszáma tőbb tizezer. Budapesten emelkedik Europa legnagyobb zsinagogája. A város hires turista látványa, a Dohány utcába találhato, a városnak és a zsido negyednek pezsgő kőzpontjába. Kőzvetlen mellete működnek a zsido közösség központi intézményei. Budapesti zsidoságnak lélekszáma tőbb tizezer. A Nagy Zsinagoga

Ha a zsinagoga architektúrája emlékeztett bennünket muzulmán mecsetre, az nem tévedés. Az épűlet formáján a török uralom befolyása érzékelhető. A törökök eltüntek a Magyar földről sok sok évvel a zsinagoga épitése előtt, de a mult befolyása a mai napig érzelhető. Ha a zsinagoga architektúrája emlékeztett bennünket muzulmán mecsetre, az nem tévedés. Az épűlet formáján a török uralom befolyása érzékelhető. A törökök eltüntek a Magyar földről sok sok évvel a zsinagoga épitése előtt, de a mult befolyása a mai napig érzelhető.

Itt a zsinagoga belterűletét láthatjuk. Vajon mire emlékeztett benneteket ez a kép ?

Helyes, kissé hasonlit egy keresztény templomra. Figyeljétek az orgonát a frigyszekrény mögött, Két oldali emelvények nem nagyon jellemzők zsinagogára. Mit lehet tenni, talán azt várjátok hogy a kántor kiabálása elnyomja a hátso padok csevegésének zaját, akkor talán a közönség halhatja a kántor imáját. Érdekes hogy egy osztrák katolikus volt a zsinagoga tervezőmérnökje. Epűlt a 19-ik század közepén. Fel lett újitva a mult század 90- es éveiben. Helyes, kissé hasonlit egy keresztény templomra. Figyeljétek az orgonát a frigyszekrény mögött, Két oldali emelvények nem nagyon jellemzők zsinagogára. Mit lehet tenni, talán azt várjátok hogy a kántor kiabálása elnyomja a hátso padok csevegésének zaját, akkor talán a közönség halhatja a kántor imáját. Érdekes hogy egy osztrák katolikus volt a zsinagoga tervezőmérnökje. Epűlt a 19-ik század közepén. Fel lett újitva a mult század 90- es éveiben.

Budapesten 22 zsinagoga van. Mi a kevésbé ismerteket fogjuk felkeresni. Budapesten 22 zsinagoga van. Mi a kevésbé ismerteket fogjuk felkeresni.

Alig két percig tart az út a Rombach utcai zsinagogához Itt is az iszlámbol származó diszitéseket találunk. Mert úgy a zsidoság mint az iszlám, tiltják az emberi test rajzát. Alig két percig tart az út a Rombach utcai zsinagogához Itt is az iszlámbol származó diszitéseket találunk. Mert úgy a zsidoság mint az iszlám, tiltják az emberi test rajzát.

A épűlet bejárata.

Sajnos, de a zsinagoga zárva van, és el is van hanyagolva. Remélhetőleg közeljövőben, renoválás alá kerül. Sajnos, de a zsinagoga zárva van, és el is van hanyagolva. Remélhetőleg közeljövőben, renoválás alá kerül.

Még egy néhány lépés és a Kazinczy utcába a Hana kosher étterem mellet, még egy monumentális zsinagoga van. Sajnálatosan nehéz megnézni a szük utca miat. A bejáráshoz, az őr engedéjére van szükségünk. Sajnos de az őr éppen nem találhato. Még egy néhány lépés és a Kazinczy utcába a Hana kosher étterem mellet, még egy monumentális zsinagoga van. Sajnálatosan nehéz megnézni a szük utca miat. A bejáráshoz, az őr engedéjére van szükségünk. Sajnos de az őr éppen nem találhato.

Kőzbe elbuszozunk az Árpád utcába a Duna budai oldalára és a Kavics utcai sarkon egy érdekes látmányban lesz részűnk.

It van egy gyönyörű zsinagoga, egy sokemeletes ház belső udvarával körülzárva.

A bemenéshez körül kell menni az udvaron de bizony csendbe, ne zavarjuk a szomszédokat.

Kilátás a zsinagogára a ház egyik erkéjéről ami egyben lépcsőház is. Különlegesen jóeső az eredeti tervezés, háttérben a Duna.

Vissza megyünk a Kazinczy utcai zsinagogába az őr szivességet tesz most és kinyissa a kaput. Kellemes meglepetés ér bennünket. A zsinagoga belseje szerényen, de nagyon esztétikussan van kidiszitve. Vissza megyünk a Kazinczy utcai zsinagogába az őr szivességet tesz most és kinyissa a kaput. Kellemes meglepetés ér bennünket. A zsinagoga belseje szerényen, de nagyon esztétikussan van kidiszitve.

Az ora gimel orát és nunbeit percet mutat.

Figyeljenek fel a Dávid Csillagot kimutato csillárra, a kupolán lévő vitrázsokra és az öt ágasos változatú Menorára.

Itt meg egy igen szép vitrázs a frigyszekrény felett.

És befejezzük a terem középső kupoláján lévő vitrázzsal.

A Magyar zsidoság tagja lett legyilkolva a nácik által a Második Világháboru végén. Ez a reprezentácio Nekik van dedikálva.

Gáj Sáchár 9/2003 Gáj Sáchár 9/2003