Országos Múzeumandragógiai Konferencia

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
ELVÁRÁSOK A NÉPRAJZTÓL, NÉPRAJZI MUZEOLÓGIÁTÓL Debrecen példája.
Kelet-nyugati Átjáró A világzene és az interkulturális kommunikáció kapcsolata a pécsi Balkán Világzenei Fesztivál vizsgálata alapján Készítette: Halász.
Dr. Juhász Erika Tanszékvezető, főiskolai docens Debreceni Egyetem
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
A könyvtárak szociális funkciói. Visszatekintés  70-ES ÉVEKTŐL - “MŰVELŐDÉSI HÁTRÁNY”  MANFRED NAGEL(1982) - SZOCIÁLIS FUNKCIÓ MEGHATÁROZÁSA - “ KÜLÖNLEGES.
Szolnok Damjanich János Múzeum – Látogatóbarát fejlesztése
A helyi termék szerepe és lehet ő sége Zala megyében Kovács Tünde, projektszakért ő Kerka völgy aranya, a méz - a helyi termékekért Zalamerenye, 2010.
A Budapest-Közép-dunavidéki Regionális Marketing Igazgatóság 2009 évi tevékenysége. MagyarországBudapest-Közép-Dunavidék április 20. Domonyvölgy.
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
Kiből vagy miből lesz a lokálpatrióta? Múzeum (nem) csak felnőtteknek Magyar Nemzeti Múzeum, október 17. Előadó: Pató Mária
Herman Ottó Emlékházban
Információs szupersztráda Gyalogolj át a könyvtárba! A szolnoki Damjanich János Múzeum Szakkönyvtárának kihívásai a XXI. században Budapest, május.
Készítette: Szobonya Ferenc
Szórakoztatva oktató programok a múzeumban Tillai Gábor történész előadása az MKE Játéktan továbbképzésén Tudásközpont, Pécs
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Microsoft Office WORD 2007 Formázás
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
Kimutatáskészítés Segédanyag a Felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász valamint Felszámolási és vagyonfelügyeleti specialista szakirányú továbbképzés.
Változatos viszonyok Retro majális és a szocializmus emlékezete Várpalota – Inotán Készítette: Urbán Csilla.
KULTURÁLIS ANTROPOLÓGIA III.. A 60-as évek antropológiája E. Wolf: részterületek, terminusválság El ő zmények: 1.Angolszász strukturalista funkcionalizmus.
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
SZERVEZETI KULTÚRA Mi a kultúra?
Minőségbiztosítás a falusi turizmusban
Budapest Az 5.b osztály kirándulása 2005.június 6.
1 Kedves Kolléga, kérlek, hogy PowerPoint előadásaidhoz ezt a file-t használd fel alapként! a bemutatóban már van néhány, általunk összeállított dia, melyeket.
Hallássérült fiatalok képzési, elhelyezkedési lehetőségei
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
1.Témakör TÁJÉKOZTATÓ ÉS TARTALOM- SZOLGÁLTATÓ TEVÉKENYSÉGEK.
Felnőttképzési programok a Múzeumi Oktatási és Képzési Központban Káldy Mária Május 12.
2009. május 12.Országos Múzeumandragógiai Konferencia Széphalom A múzeum, mint lehetséges felnőttképzési helyszín?! „Életen át tartó tanulás Biharban”
A közösségépítés mint a készség- és képességfejlesztés eszköze (Gulyás Gabriella) Országos Múzeumandragógiai Konferencia Széphalom, május
KETTŐ AZ EGYBEN: MÚZEUMPEDAGÓGIAI KÉPZÉS ÉS GYAKORLATI HELY KIALAKÍTÁSA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGIAI KARÁN Dr. Viskolcz Noémi Szegedi.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
„Múzeumandragógia és múzeummediáció”
Muzeológusok bakancsban A Múzeumi Túrák a Mecsekben című programsorozat „életútja” Pásztor Andrea Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága.
Túl az első lépéseken... II. Múzeumandragógiai konferencia Budapest október 17. (TÁMOP /B) -- Bodolai Mária Speciális csoportok a Damjanich.
Koltai Zsuzsa Pécsi Tudományegyetem, FEEK: A múzeumandragógia kihívásai az USA-ban Széphalom, május 11.
„Múzeumandragógiai nevelésfilozófia és mintaprojekt”
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Dr. habil. Viskolcz Noémi csoportvezető főiskolai tanár
Nemzeti Kulturális Alapprogram Rendszerváltás előtti helyzet Rendszerváltás előtti helyzet Létrehozása – évi XIII. tv. Létrehozása – évi XIII.
Múzeumpedagógia Komárom, Múzeumpedagógiáról általában: Pedagógus feladata: - Múzeumlátogató, értő közönség nevelése - környezeti nevelés.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába.
A prezentációkészítés alapjai
Prezentációkészítés összefoglaló
„Jászkun kapitányok nyomában” - versenyképes attrakció a kulturális turizmus piacán Turisztikai Fórum Szolnok, 2010.április 8. Galó Anita a projekt menedzsere.
A Carsoft új BMW Ultimate Pro 3.0-s verziója köszönti Önt! A Carsoft új BMW Diagnosztikai rendszere átfogó megoldást nyújt az összes BMW típusú járműre.
Szobára jelentkezés a kar.mek.nyme.hu-n by UF roli.
Magyar Nemzeti Múzeum ( )
Erdészeti erdei iskolái TÖOSZ február 23.. Ahogy kezdődött… Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály megalakulása
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
József Nádor élete és munkássága
(Angyali) kalandozás a barokk Gödöllőn avagy múzeumpedagógiai foglalkozások a Gödöllői Városi Múzeumban.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
A TECHNIKA TANTÁRGY TÖRTÉNETI ELŐZMÉNYEI
TURIZMUS, KIÁLLÍTÁSOK Egyházi könyvtárak a 21. század elején EKE konferencia Budapest, OSZK március 25.
Vörösmarty szerepe a reformkorban
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. Monor.
MTM Budapest Holler Judit
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
5 tipp a munka egyszerűsítésére
A dia beszúrása a bemutatóba
Múzeumi gyűjtemények menedzsmentje, avagy a Spectrum Magyarországon
Előadás másolata:

Országos Múzeumandragógiai Konferencia A bemutató során a hallgatóság megvitathatja a felmerülő kérdéseket, hogy meghatározza a teendőket. A PowerPoint segítségével a bemutató során ezekről a teendőkről feljegyzések készíthetők. Diavetítés módban kattintson a jobb oldali egérgombbal. Válassza a „Jegyzőkönyv-vezető...” parancsot. Kattintson a „Teendők” fülre. Írja be a felmerülő teendőket. A panel bezárásához kattintson az OK gombra A program automatikusan beilleszt egy Teendők című diát a bemutató végére, amelyen a feljegyzett teendők olvashatók. „Új típusú múzeumi találkozások” Változó igények – változó múzeumok (A Damjanich János Múzeum elmúlt tíz évének közművelődési, múzeumpedagógiai példáján) Országos Múzeumandragógiai Konferencia Széphalom, 2009. május 11-12. Előadó: Pató Mária

„A tárgyak összekötnek bennünket a múlttal, és üzennek rólunk a jövőnek.” A közönség szolgálatában Nehéz idők sikeres zárása: új épület, új gondok, új remények Változó igények – változó múzeum

A közönség szolgálatában Azok a szép 70-es és 80-as évek a Damjanich János Múzeumban…

II. Nehéz idők sikeres zárása: új épület, új gondok, új remények 1. Tartósan ZÁRVA! 1988–1996 2. Felújított épület 1996-tól napjainkig 3. Más múzeumi-intézményi struktúra 4. Újra- és átgondolt állandó kiállítás 5. Ismét látogatók a múzeumban, avagy Látogatóbarát szemlélet

Új állandó kiállítások Egységes koncepció Középpontban a ház Közelebb a látogatóhoz „Más megvilágításban a tárgyak” Rekonstrukciók, modellek, enteriőrök Tudományosan megalapozott és népszerű!!

Ismét látogatók a múzeumban Új rendezvények nem csak gyerekeknek Kulturális Örökség Napjai Múzeumok majálisa Múzeumok éjszakája Adventi kézműves vásár Múzeumok Őszi Fesztiválja

Kulturális Örökség Napjai 1998-tól

Múzeumok Majálisa 1998-tól

Múzeumok Éjszakája 2004-től

Adventi kézműves vásár 2005-től

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2006-tól

Múzeumpedagógia Foglalkoztató füzetek Múzeumi órák Tabán 24 RégÉszkedjünk! Múzeumi órák Reneszánsz túrák Magyarországon Nagy Kul-Túra

Tabán 24.

RégÉszkedjünk! Társasjáték

Új találkozások Kulturális utak Jász-Nagykun-Szolnok megye kulturális örökségének bemutatása Jászkun kapitányok útja Különleges túraútvonal

„A szél kihívásaira a fa gyökereivel válaszol…” A kultúrák és emberek találkozási helye A kultúra népszerűsítének eszközei Intézményesült gyűjtemény  a nyitott múzeum Múzeumi „álom-tér”

Köszönöm az érdeklődést! A bemutató során a hallgatóság megvitathatja a felmerülő kérdéseket, hogy meghatározza a teendőket. A PowerPoint segítségével a bemutató során ezekről a teendőkről feljegyzések készíthetők. Diavetítés módban kattintson a jobb oldali egérgombbal. Válassza a „Jegyzőkönyv-vezető...” parancsot. Kattintson a „Teendők” fülre. Írja be a felmerülő teendőket. A panel bezárásához kattintson az OK gombra A program automatikusan beilleszt egy Teendők című diát a bemutató végére, amelyen a feljegyzett teendők olvashatók. Köszönöm az érdeklődést!