A jövő épületei Top 10.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
E l a d ó. Az étterem áprilisában nyitotta meg kapuit, miután teljes homlokzati és belső felújításon esett át. Pár perc sétával érhető el az Astoria,
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
K A Z A H S Z T Á N ÚJ FŐVÁROSA M Á N O V O U.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Az Eiffel-torony Hely: Párizs Magasság: 318 méter Emeletek száma: -
Noé bárkái.
Tisza-tavi Ökocentrum Tájékoztató PARTNERSÉG NAPJA MÁRCIUS 18. MISKOLC.
Kritika érte a sajtót. Jogos kritika…?!?! Nem foglalkozik eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz.
A Hangzhou öböl hídja Kína
Befejezéséhez közeledik a világ legmagasabb épülete
Minőségben utazunk! Az Africa-Europe Challenge hivatalos utaztatója.
TÖRTÉNETE.
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
Készítette: Bojtár Veronika
New York Project work by Henrietta Henczes. Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják.
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
5. Kutatás Panama-csatorna, Szuezi-csatorna, Gibraltári-szoros
Készítette: Fröhlich Noémi
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Készítette:Szőke Gréta
Transz-Szibériai Vasút
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Különleges szerkezetű építmények listájának első kilenc helyezettje.
Világ legrégebbi még lakott városa
Másik Petra, Másik Petra,Szaud-Arábia.
Mi is az a világörökség? ..
A világ hét csodája azaz 3x7 nevezetesség.
Dubai, a fények városa Szerző: Tari Tímea SZTE-GYTK
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
Készítette: Bujdosó Villő
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Itt vagyunk mi.
Dubai "Egy más világ".
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
WTC A Világkereskedelmi Központ (World Trade Center, WTC) egy eredetileg hét épületből álló épületkomplexum volt New York város Manhattan kerületében.
BAHRAIN.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
A világ 20 -ik legnagyobb városa – Beijing, Kína 12 millió lakossal.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Új Japán luxusvonat A JR Japán vasút naponta 16.8 millió utast szállít Japánban, és 1688-állomása van. Csaknem dolgozót foglalkoztat, az irodái.
SZINGAPÚR Épül Szingapúr egyik büszkesége a Marina Bay Sands Hotel eszem.
A Kheopsz piramis.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Susann Nordströms Orkester - True Love
A Hormuzi-szoroson áthaladva jutunk a Perzsa-öbölbe. Itt az olajból meggazdagodott Arab Emírségekben a természet adta lehetőségeket változtatják meg,
London történelme kvíz
Szélenergia.
NEM MINDENNAPI FOTÓK Családi fotó Párizs számítógépi-játék üzlet. Valójában, a padlóburkolat teljesen sík. ‏
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints. CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints.
Leg …. leg… leg… click A világ legnagyobb autóbusza.
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
LÉLEGZET ELÁLLÍTÓ PLAFONOK Nápolyi Metro-állomás, OIaszország.
Modern. építészet Budapest Moszkva.
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
ÉRDEKES LAKÓTELEP BÉCSBEN
Tiszta iszonyat a Wall-Street
A Hangzhou öböl hídja Kína
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Előadás másolata:

A jövő épületei Top 10

1, CCTV székház, Kína Az állami tévétársaság pekingi központja már készen áll, hiszen az olimpiára fejezték be. A főépület 380000 nm összalapterületén folyt a munka, míg a Kulturális Centrum 60000 négyzetmétere hotelnek, színháznak, moziknak és audió stúdióknak ad helyet. A CCTV székház Peking új imidzsének legfőbb hírnöke, ami hitük szerint Kína építészetét is új utakra vezeti.

2, Chicago Spire, USA Santiago Calatrava tervezte ezt az egyedülálló épületet a Michigan tó partjánál. Az 1200 lakást magában foglaló csodát építésze a természet elemeitől ihletve alkotta meg: a föld, a víz és a levegő találkozását hivatott szimbolizálni.

3, Dongtan ökováros, Kína Kína igyekszik jó képet kialakítani magáról a világban, s részben ennek az igyekezetnek köszönhető a minden szempontból önfenntartó ökováros 2010-re tervezett megvalósítása. A 86 négyzetkilométernyi területet elfoglaló hipermodern településnek az egyharmadán helyezkednek majd el az akár 50ezer embert befogadni képes lakóépületek, a maradék kétharmad részben pedig növényültetvények, valamint a nap- és szélenergia hasznosítására alkalmas berendezések kapnak helyet.

4, Freedom Tower, USA A hajdani World Trade Center helyén épül ez a monumentális torony, ami az építtetők reményei szerint a jövő, és az Egyesült Államok önmagába vetett hitének a jelképe. Antennájával együtt meghaladja a fél kilométeres magasságot, és közel 250000 négyzetméter alapterületével a világ legnagyobb irodaépülete lesz.

5, Hydropolis, Dubai 2009-re készül el a világ első víz alatti luxushotelje. Három egységből áll: a földi bázison fogadják a vendégeket, majd a víz alatti alagúton vonattal utazhatnak a szálloda részig, ahol 220 lakosztály várja a lenyűgöző látványra vágyó pihenőket. A sci-fibe illő építmény 20 méterrel a Perzsa-öböl vízfelszíne alatt, a londoni Hyde-park méretével megegyező területet foglal el.

6, Okhta Center, Oroszország Még az is megeshet, hogy Szentpétervár lekerül a világörökségi listáról a Gazprom energetikai birodalom üzleti központjának megépítése miatt. A 396 méteres felhőkarcoló látványa erőteljesen megosztja az embereket, tervezői viszont úgy vélik, jót tesz a városképnek a -szerintük- kecses torony.

7, Piramis-város, Japán A Shimizu Mega-City Pyramid a Tokiói-öböl nagy beruházási terve. A gizai Nagy Piramisnál 12-szer nagyobb építmény 2 kilométer magas, és 750 000 embernek szolgál majd állandó lakhelyéül. Alapterülete 88 négyzetkilométer lesz, és 8 szintjéből (amelyek egyenként 250 méter magasak) az első négy irodáknak és lakásoknak ad helyet, míg felül rekreációs, szabadidő- és szórakoztató létesítmények kapnak helyet.

8, Selyemváros, Kuvait A Madinat al-Hareer névre hallgató városka 2030-ra készül majd el. A 250 négyzetkilométeren hotelek, fürdők, sportlétesítmények kapnak majd helyet, de ez lesz a helyi média és a gazdasági élet központja is. 1000 méter magas, 250 emeletes felhőkarcolója csak egy a tervezett ezerféle látványosság közül.

9, Jemen-Dzsibuti híd A 28 kilométer hosszú híd a Közel-Keletet köti majd össze Afrikával, a Báb-el-Mandeb szoros felett. 20 milliárd dollárból épül a világ leghosszabb függőhídja, ami 400 méterre tornyosul a vízfelszín felett. Kétségkívül a modern világ egyik csodájának ígérkezik a projekt: a híd mindkét végén teljes városokat alakítanak ki a következő néhány év alatt. Kétszer hatsávos autópálya, és egy négyvágányos vasúti szakasz halad majd a víz felett. Várhatóan tizenkét év alatt épül fel a híd, mindez egy olyan területen, ahol igen gyakoriak a földrengések.

10, Forgó felhőkarcoló: Dubai, Moszkva és New York A terv eredetileg Dubaira szólt, de az oroszok is benyújtották igényüket a különleges, szintenként forgó épületre. A két év alatt felépülő 80 szintes épület felső tíz szintjén luxuslakosztályok, alatta 35 emeletnyi "normál" apartman, lejjebb 15 emelet luxushotel, és legalul 20 szint kereskedelmi és szórakoztató központ kerül kialakításra. Az olasz tervező, Davis Fisher által megálmodott épület a szélenergiát is hasznosítja az épület mozgatásához, és olyan, mint egy gigantikus mobil szobor: minden órában más képet mutat.