Az első Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották még 1970. április 22-én. Már ezen az eseményen 25 millió amerikai emelte.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt palackból. A hajó áprilisban.
Advertisements

A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
A Föld Napja április 22. „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
A környezetszennyezés forrásai
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Készítette:Tóth Nikolett
A temészet ABC- je Fakultáció 5. évfolyamosok számára.
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA.
Sopron Május 3. Lajtmann Csaba Reflex Környezetvédő Egyesület.
Föld napja április 22. Alsó tagozat. Virágot ültettünk a Föld napján Hagyományainkhoz híven minden évben munkával ünnepeljük a Hajós Alfréd Általános.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Nemzetközi Könyvajándék Nap Bethlen Gábor Általános Iskola Székelyudvarhely.
Az első Föld Napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért Ez a történelmi.
Globális problémák Kialakulásuk okai:
A víz világnapja Március 22..
1872 : 1. nemzeti park megalakítása Yellowstone
A négy fő elem szerepe mindennapjainkban
Nagypeleske 2009 április 22. Az idén a gimnáziumi osztályok „Kontinensek versenyén” vettek részt a Föld Napja alkalmából. Az igazi örömet nem maga a verseny,
A szőlő a művészetben.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
A MEGSEBZETT FÖLD.
„Kukaszépítő” – pályázat
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Belvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
FÖLD NAPJA 2008 április 22..
2008 április 22.. A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban élő egyetemi hallgató, Denis Hayes ötlete volt. Az első ünnepre április 22-én.
KÖRNYEZETTANULÁS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN
Készítette: Szoboszlai Adrienn 7.a
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Felelősséggel a környezetért!
Comenius Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
ÖKOISKOLA A HERNÁD ÉS A BÁRSONYOS ÖLELÉSÉBEN Bőcsi Általános és Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
Bevezető információk Terv volt egy könyv, de … Így kissé rövidített változatban az interneten: geo.u-szeged.hu/~rjanos/ Jegy: írásban – rövid kifejtős.
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
Globális problémák, diák szemmel
Szárföld. A gyerekek kívánsága alapján, fiúk és lányok külön csoportban dolgoztak. A lányok terveket készítenek a munkához.
„Ott föntről, ha ránk tekintenek a szüleink, örülnek.”
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
A Föld napja.
A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly.
A fenntartható fejlődés
Környezettan Előadás Ajánlott irodalom:
Ember és környezetének viszonya
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
Az egykor volt bakonybánki Bánki Donát Általános Iskola Bánki Donát díjasai.
Gondolatok az MKE Kémiatanári Szakosztályának működéséhez Vezetőségújító taggyűlés március 8. Szalay Luca, ELTE Kémiai Intézet.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Globalizáció és környezeti problémák
Hajdúszoboszló.      Tanulói létszám: 320 fő  ebből SNI-s: 29 fő.
ÖKO ISKOLA 2008 tavaszától Környezettudatos élet: Kiállítások, rendezvények Túraversenyek, kirándulások.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
Ócsai Madárvárta. Ócsai Madárvárta Táborok 2. Miközben a természettel ismerkednek, a résztvevők azt is megtanulják, hogyan tudják ellátni magukat és.
Határtalanul.
Készítette a Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium 9.D osztálya
Határon túli magyar tanulók teljesítménye a PISA vizsgálatok alapján
A pályázat címe: Erdély aranykora, Bethlen nyomában nyomában
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
Katasztrófák, a világ körül A KATASZTRÓFA TERMÉSZETI VAGY EMBERI OKOKBÓL BEKÖVETKEZŐ OLYAN ESEMÉNY, AMI ÉLŐLÉNYEK NAGY LÉTSZÁMÚ CSOPORTJÁNAK ÉLETKÖRÜLMÉNYEIT.
Közgazdászpalánta verseny
I. Az első világháború és jellemzői Az első világháború frontjai
Globalizáció.
Előadás másolata:

Az első Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották még április 22-én. Már ezen az eseményen 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. A történelmi jelentőségű jeles nap az Egyesült Államokban és az ország határain túl is fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a víz védelmére. Új környezetvédő szervezetek alakultak és tudatosan több millió ember tért át egy ökológiailag fenntarthatóbb, kisebb fogyasztású életvitelre. Húsz évvel később Denis Hayes és barátai, az ökológiai válság jeleit, a bioszférában zajló pusztulást, a biológiai sokféleség csökkenését, az ipari szennyezést, az őserdők irtását, a sivatagok terjeszkedését, az üvegházhatást, az ózonlyukakat, a veszélyes és radioaktív hulladékok okozta problémát, a túlnépesedést, a savas esőt, az óceánok szennyezettségét látva kezdeményezték, hogy az 1990-es évek a „környezet évtizedeként” a figyelemfelhívás jegyében teljen el. Az ötletgazdák 1989-ben Kaliforniában létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, és havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, hogy sokféle akcióval ünnepeljék április 22-én a Föld Napját a világ minden országában. Iskolánkban is minden évben ezen a napon rendezvényekkel hívjuk fel egymás figyelmét a Föld védelmének szükségességére. Ezekből szeretnénk a továbbiakban egy kis ízelítőt adni.

Iskolánk elsősei nagy lelkesedéssel rajzoltak. Olyan helyeket rajzoltak le, amelyekre büszkék lehetünk Székelyudvarhelyen. Ugyanakkor elkészítették Udvarhely szégyenfoltjait is. Ezek láthatók az alábbi rajzokon:

ők rajzolták

„amikre büszkék vagyunk” díjazottjai „Szégyenfoltjainkról” készült rajzok díjazottjai

•A II. – VI osztályosoknak egy pályázatot hírdettek meg. Újrahasznosított tárgyakat kellett készíteni. Sok érdekes tárgy gyűlt össze ezekből készült egy kiállítás

Tűzoltó autó harisnyavirág Ékszeres doboz labdák

malacpersely csónak Szálloda belül és kívül

tank hajó Lakás a palackban Játék autóbusz

Készítették: IV.A osztály tanulói IV.B osztály tanulói

•AVI, VII és VIII. osztályos tanulók fényképeket készítettek Székelyudvarhely és környéke szépségeiről és szégyenfoltjairól. A fényképekből készűlt összeállításokat április 23-án mutatták be tanáraiknak és osztálytársaiknak. Készültek karikatúrák is, melyeket a társak a kiállításon tekinthettek meg. Kiválasztottuk a legsikerültebbeket.

Amikre büszkék lehetünk

szégyenfoltjaink

Bemutattuk munkáinkat

karikatúráink

•A VIII-os társaink ültettek, kapáltak és gyomláltak. •Igy került az iskola bejáratához: lonc, a sportpálya elé: aranyeső, díszsóska, boróka fenyő,az udvaron a garázs mellé pedig orgona csemeték és aranyeső ágak. •Kigyomláltuk a márciusban felújított virágágyásokat. •A bejárat melletti vályúkba az árvácskák mellé elültettük a francia szegfű palántákat és a kardvirág hagymákat is.

Földbe kerültek az orgona hajtások

lonc Elültetett csemetéink

ültetni és gyomlálni tanulunk

Csak egy Földünk van, közösen vigyázzunk rá!!!!! Ezt üzenik a „Bethlen bajnokai”