Navigáció mobiltelefonnal

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az érintőképernyők.
Advertisements

A napfogyatkozas Készítete Heinrich Hédi.
Becker: Tradíció, tudás, innováció...
Számítógép, navigáció az autóban
GPS Nap - CHS Hungary Kft Június 16.. A Mio Spirit sorozat.
A GEOLOKÁCIÓS ALKALMAZÁSOK HASZNÁLATÁNAK LEHETŐSÉGEI AZ OKTATÁSBAN
Partnerek vagyunk az úton László János Magyar Kerékpárosklub.
Számítógép, navigáció az autóban
Készítette : Barati István Médiatechnológus asszisztens
PowerPoint animációk Hálózatok fizikai rétege
Geocaching, avagy kincskeresés a 21. században. Geocaching, avagy kincskeresés a 21. században • Rövidfilm • Elérhetőségek • Ládatípusok • Extrák • Ismertető.
Legújabb navigáció:. Futurisztikus innováció, avagy mi az a WEGO? Szélvédőre vetíthető navigációs készülék, amely forradalmi újdonság a navigációk területén.
INFRASTRUKTÚRA MENEDZSMENT
Számítógép, navigáció az autóban
17. Tétel Földes Ádám.
E-NAPLÓ Szabó László.
Számítógépek, és Gps-ek az autókban
GPS az építőmérnöki gyakorlatban
Globális helymeghatározás Zárthelyi dolgozat Relatív helymeghatározás fázisméréssel.
GPS az építőmérnöki gyakorlatban
Számítógép, navigáció az autóban (GPS).
Hatékony gyorsítótár használata legrövidebb utak kereséséhez Bodnár István, Fodor Krisztián, Gyimesi Gábor Jeppe Rishede Thomsen, Man Lung Yiu, Christian.
OSI Modell.
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
Számítógép, navigáció az autóban
Számítógépes alapismeretek
A Föld, mint űrhajó felfedezése
Térképes alkalmazások egyszerűen (WindowsPhone7 környezetben)
Hálózati architektúrák
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
2008. Április 8. Előadó: Schneider Henrik Online alkalmazások e-üzleti használhatósága a PC-s szoftverek kiváltásával.
valós-idejű helymeghatározás WLAN-nal
Intelligens közlekedési rendszerek az ÁAK zrt. hálózatán Jákli Zoltán hálózatkezelési igazgató 37. Útügyi Napok, Sopron, szeptember 9-10.
Térinformatika a mindennapok online médiájában Pohly Ferenc T-Online Magyarország.
GNSS rendszerek Dr. Budai Balázs Benjámin Budapesti Corvinus Egyetem – Közigazgatástudományi Kar – Közigazgatás-Szervezési és Urbanisztikai Tanszék E-government.
GNSS elmélete és felhasználása A helymeghatározás matematikai modelljei: a kódméréses abszolút és a differenciális helymeghatározás.
Takács B: Korszerű adatnyerési eljárások III. – Kataszteri szakmérnöki képzés BME Általános- és Felsőgeodézia Tanszék Kataszteri szakmérnöki képzés Korszerű.
GPS az építőmérnöki gyakorlatban A helymeghatározás során alkalmazott koordináta-rendszerek.
GPS az építőmérnöki gyakorlatban
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
Budapest forgalomkezelése és a CITY LOGISZTIKA ITS alkalmazásai
Mobilra optimalizált webáruházak, avagy felkészülés az új évtizedre Zajdó Csaba.
TMC: aktuális közelekedési hírek GPS-re
Leica Zeno GIS Leica Geosystems Térinformatika és Eszközmenedzsment Gombás László December 2012.
GNSS.
Műholdas navigációs rendszerek Kovács Béla Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatika Kar Térképtudományi és.
Számítógép, navigáció az autóban 2010 Szántó Ádám SZARADI.ELTE.
GO! Store Europe LTD. -MAGYARORSZÁG-
Számítógép, navigáció az autóban (GPS) október 28. Számítógép, navigáció az autóban (GPS) A GPS (Global Positioning System - magyarul Globális.
Windows Mobile és GPS használat Újratervezés az oktatásban Ladányi Gusztáv.
Városi Rendészeti Program. Mi a Városi Rendészeti Program célja?  Az Önkormányzat Közterület felügyeletének munkáját segítse azáltal, hogy egy közös.
Online térképi szolgáltatások és a „Precision Farming” Bunkóczi László SZIE GTK GINT.
GPS a gyakorlatban - A NavNGo szoftver megoldásai.
Forgalom-szimuláció eltérő közegekben Max Gyula BMGE-AAIT 2008.
Készítette: Kokrák Mihály Konzulens: Smid László
Környezetvédelmi gyakorlatok 11. évfolyam
1/19 Hogyan tájékozódnak a robotok? Koczka Levente Eötvös Collegium.
Bevezetés Adatbázisok használata. Mi is az adatbázis? Az adatbázisok ma már az élet számos területén alapvető fontossággal bírnak (Google, Amazon, Flickr,
A fizika tanítása a 2012-es NAT-hoz készült A kerettanterv szerint Egri Sándor Debreceni Egyetem, Fizikai Intézet TÁMOP B.2-13/
Intelligens közlekedés Smart City Meetup 2016 május 25. Csepinszky András.
Szállodák és utazási irodák kapcsolata az idegenvezetőkkel (idegenvezetéssel) február 24. Kundi Viktória Kodolányi János Főiskola.
„Szezon előtt” – Turisztikai programok, fejlesztések összehangolása Információs Technológiák a Turizmusban Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HKIK.
avagy a tervezés segítése csúcstechnológiával Rodcont Kft.
Csoportmunkát támogató szoftverek
8. tétel.
Műholdas helymeghatározás 6. előadás
GPS kezelési alapismeretek
Innovatív közlekedésbiztonsági eszközök
This is the first level bullet for notes 12 point Arial Regular
Előadás másolata:

Navigáció mobiltelefonnal

GPS - Global Positioning System Globális Helymeghatározó Rendszer Három dimenziós helyzet meghatározást végezhetünk földön, vízen vagy levegőben. Pontossága méteres nagyságrendű, de akár milliméteres pontosságot is el lehet érni. Helymeghatározáshoz négy, a tengerszint feletti magasság meghatározásához pedig további egy műhold szükséges.

A helymeghatározás 4 lépése A GPS vevőnek rendelkeznie kell a négy műhold atomóráinak pontos idejével. Négy műhold láthatóságakor háromszögeléssel megállapítható a vevő térbeli helyzete. A negyedik műhold a rendszer pontatlanságainak kiküszöbölésére kell. Ismerni kell a vevő és a műholdak pontos távolságát, amihez a műholdak aktuális pályájának és a kisugárzott jel megérkezési idejének ismerete szükséges. Hibák és javítások (rendszer pontatlansága, torzító tényezők)

Tmc - Traffic Message Channel A TMC az RDS (Radio Data System) technológián alapul és a közutakon zajló forgalomról ad valós idejű közlekedési információt. TMC információk sok különböző forrásból érkeznek (rendőrség, útfigyelő kamerák, Fővinform, Útinform, stb.)

A TMC szolgáltatás TMC szolgáltatás igénybevételéhez szükség van Navigációs készülékre Beépített, vagy csatlakoztatott TMC vevőre TMC adatokat feldolgozni képes navigációs szoftverre mely tartalmazza a TMC lokációs kódtáblát. TMC üzenet tartalma helyszínkód eseménykód : milyen akadály (baleset stb.) időbélyeg

Floating Car Data - FCD Minden autó egy közlekedési szenzor Alapja a GPS navigációs rendszer és egy beépített mobiltelefon Működése: On-board navigációs rendszer kiszámolja az autó helyzetét és átlagsebességét (ami utalhat pl. torlódásra) és ezt elküldi SMS-ben a navigációs központnak. A rendszer az adatok alapján jelöli a térképen az utak forgalmi helyzetét. Ezeket az adatokat képesek feldolgozni és továbbítani a TMC központok, bár ezek általában más forrásból szerzik az adataikat. Előnye: Adatok kinyerése hatékony, gyors Sok adat nyerhető ami fontos a közlekedési helyzet pontos meghatározásához Viszonylag olcsó

FCD

GPS szolgáltatás mobiltelefonra Mikor tudjuk/érdemes az autós navigációt (PNA - Personal Navigation Assistant) kiváltani okostelefonra? Offline, vagy online akarjuk használni? Milyen hardverrel? Szoftverek? Kiegészítők?

Offline/Online Offline(on-board): Online(off-board): A szoftver és a frissítések pénzbe kerülnek. Hosszabb útvonalak Külföldi használat Online(off-board): Legtöbbször ingyenes, de adatforgalmi költségek magasak. A szolgáltatónál mindig friss térképek érhetők el. Közlekedési információk figyelése-TMC pl: Google Kisebb útvonalakra, hazai használat

Hardver Magasabb árkategóriában találhatunk PNA-hoz hasonló vagy akár magasabb szintű okos telefont. Alacsonyabb árkategória: Nem elég, hogy van GPS vevő a telefonban: Kijelző mérete Kis telefon elhelyezése az autóban, úgy hogy lássuk is a megjelenített információt Telefon gyorsasága Induláskor kiszámolja az útvonalat, de út közben újratervezés esetén mennyi ideig tart ez? Főleg nagy távolságok esetén probléma. Gyenge GPS vevő Nem talál jelet, vagy sokat téved

Szoftver Telefonhoz választunk szoftvert, vagy fordítva? Ha van jól bevált megszokott szoftverünk, akkor utóbbit érdemes. Előbbinél, ha lehetséges a próbaverziót ajánlott kipróbálni.

A mobiltelefonos navigáció előnyei Térképeken található nevezetes pontok (POI) adatai között szereplő telefonszámokat egy kattintással fel tudjuk hívni Autó megtaláló alkalmazás Alkalmazás ami részletes adatokat rögzít az utunkról (mint egy fekete doboz) Segítségével kétirányú kommunikációs kapcsolatot lehet utazás közben is kialakítani Wase felhasználók által beküldött valós idejű adatokat használja fel az útvonaltervezéshez (útlezárás, dugó stb.) hozzászólhatunk az egyes eseményekhez