Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Vírusok, vírusvédelem.
Közösségi oldalak használata
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.
Mit csinálsz a szobádban
Közösségi portálok használata
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
SZÁMÍTÓGÉP- HÁLÓZAT.
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
Gondolatok a barátságról
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Netikett Internetes bűnözés
Tűnödtem… wondered: " Kik az én számítógépes barátaim ? "
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Adatbiztonság, Internetbiztonság
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Közösségi portálok használata
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak használata
A vírusokról.
Szülői feladatok és eszközök a mai internetes és mobil fenyegetések világában Rakoncza Zsolt Norton lakossági és kisvállalati üzletágvezető.
Digitális világ – interaktív táblán
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Fontos értesítés  48 órán belül egy új vírus kerül a forgalomba, amit a MICROSOFT éppen most tett közzé. Ha t kapsz valakitől,
INVITEL InnoApps Fejlesztői különdíj NYERTESEK. Ne szórakozz! Kategória győztese.
Netikett offline kommunikáció
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Természetvédelmi közösségek Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
7 DayWealth regisztrációs segédlet Már havi 10 $ (2000Ft) Befektetéssel indítható A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! Ezt NE hagyd ki ! Gyere.
Ez egy üzleti reklámlevél. Konkrét ajánlatot nem tartalmaz, ezért nem minősülhet spam-nek. Dönthetsz úgy, hogy nem nyitod meg, vagy bezárhatod bármikor…
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
mint ami mások szerint szükséges!
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Előadó: Golyena Tamás Vírusok. 2 Tartalom Vírusokról Vírusok csoportosítása Kémprogramok (spyware) Hogyan védekezzünk a vírusok ellene?
Kártevők a számítógépünkön Vírusok, programférgek és társaik.
Öngyilkosság megelőzés Öngyilkossági gondolatai vannak? Krízisben van? Kérjen segítséget! Hívja a at! (ingyenes, vezetékes- és mobiltelefonról,
Készítette: Pálinkás Petra
Készítette: Kovács Antónia
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
TAKÁCH-BATTA Zsuzsanna Valóban az vagyok, akinek mások mondanak?
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Készítette: Kertész-Farkas Zsuzsanna (programozó matematikus, matematika technika szakos ált. isk. tanár) Tanulócsoport tagjai: Csoport vezetője: Ancsa-Molnár.
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
– Letölthető változat –
Erre használom az internetet
Számítógépes bűnözés.
Internetes zaklatás fogalomtára ZMG december 12.
Közösségi oldalak használata
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
Előadás másolata:

Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft. Az internet veszélyei Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.

Ne töltsd fel fotóidat az internetre Személyiséglopást követhetnek el a feltöltött fényképekkel – megjelenhet közösségi portálokon, szexuális tartalmú weboldalakon A fotók bár ruhában készültek Rólad, néhány kattintással egy meztelen női, férfi test lehet a végeredmény

Zaklatás Közösségi oldalakon, chatszobákban a bizalmadba férkőző zaklatók keseríthetik meg az életedet Ne add meg korodat, ne kezdj szexuális tartalmú beszélgetésekbe, szólj bizalmas, Téged jól ismerő felnőttnek, tanárnak, aki SEGÍTENI FOG! NEM A TE HIBÁD, HA ÁLDOZATTÁ VÁLSZ, DE ELŐZD MEG!

INGYENES TELEFONSZÁMOK, CÍMEK http://aldozatvedelem.lap.hu Ingyenesen hívható telefonszámokat, segítséget, zaklatók trükkjeit találod a lapon, melyeket így kikerülhetsz, megelőzheted a bajt Jegyezd meg: 107 Rendőrség, 112 Segélykérő Mindkettő ingyenes.

Egészséged és életed minősége Ne menj bele: hergelésekbe, éhezési versenyekbe, vélt vagy valós szexuális kalandok ecsetelésébe, ne árts környezetednek, SOHA NE CSATLAKOZZ ÖNGYILKOSSÁGGAL FOGLALKOZÓ CSOPORTOKHOZ!

Letöltések Online játékok, perverz oldalak, kártékony kódokat futtathatnak a számítógépeden: megszerezve belépési azonosítókat, identitásodat, bankkártyás tranzakciók, utalások adatait, és tönkre tehetik a számítógépet.

Ismerősöket keresve Nem ciki, ha kevés ismerős jelöl be a közösségi oldalakon! Ismeretlen emberek kihasználhatnak, bántalmazhatnak, egy felrakott fényképpel, névvel, telefonszámmal visszaélve árthatnak Neked. Akkor is, ha most úgy gondolod: velem ez nem történhet meg. Rendőrség: 104

Elmagányosodás A virtuális világ sosem lesz képes pótolni a személyes, emberi, társas kapcsolatokat! Köthetsz mély barátságokat a neten, de csak akkor, ha lelkileg már eléggé érett vagy arra, hogy a valódi életed, kapcsolataid érzelmeit, konfliktusait, vágyait is megtanultad kezelni.

Bűncselekmények Robbanóanyag, lopás, csempészés, kábítószer terjesztés, szektatagság, és még számtalan dolog található a neten, amibe be akarnak szervezni, ha nem figyelsz oda. Rendőrség: 104

Ki vagy Te? Elgondolkodtál már arról, ki vagy? Erősítsd önbizalmadat, alakíts ki valódi, mély, emberi kapcsolatokat, járj közösségbe, olvass életrajzokat, könyveket, gondolkodj önmagadról, erősítsd énképedet! FONTOS VAGY!

Találkozók Ne menj ismeretlennel találkára egyedül! Kérd meg szüleidet, ismerős felnőttet, hogy kísérjen el! Ha megtiltják a találkozást, azt a Te érdekedben teszik, kérlek, hallgass rájuk, szeretnek, vigyáznak Rád!

Gyerekbarát weboldalak Léteznek gyerekbarát weboldalak, egyik ilyen kollégámé: http://www.gribedli.hu/ Figyeld meg, mi minden található itt: online játékok, videók, írások, mesék, még SpongyaBob is. Erőszakmentes, figyelemfelkeltő, Neked való.

Tallózás Következőkben a Puskás Tivadar Alapítvány weboldaláról tallózunk: http://www.biztonsagosinternet.hu/node/91

Internet-Chat, mint kontaktusbörze Veszélyei: A chat-csatornákkal visszaélhetnek, amennyiben fiatalkorúakkal szexuális kapcsolatot próbálnak megalapozni, vagy drogokat akarnak eladni. Emellett olyan fórumok is vannak, amelyekben pl. rasszista akciókat készítenek elő, vagy az öngyilkosság lehetséges módjairól beszélgetnek.

Nem kívánatos számítógépes játékok Veszélyei: Az erőszakot, pornográfiát rasszizmust vagy egyéb nem kívánatos tartalmú játékok sajnos nagyon elterjedtek. Különösen veszélyesek az ún. First Person Shooter-ek, amelyekben a játékos emberi, vagy legalábbis emberhez hasonló figura alakjába bújik, és annak a perspektívájából brutális akciókat (pl. lövöldözés) él át, és hajt végre. Az erőszak ilyen megjelenése egy bizonyos kor fölött, amikor a gyermek már el tudja egyértelműen különíteni a virtuális világot a valóságostól, nem jelent veszélyt, a kisebb korú gyermekeket azonban távol kell tartani tőle.

Spam-ek Veszélyei: A tömegesen küldött e-mail-ek a gyerekek számára is nem kívánt üzeneteket továbbítanak. Ezekre nem szabad válaszolni, mert minden reakció értékes a küldő számára, tudniillik biztos lehet benne, hogy küldeménye megérkezett. Egy ilyen módon "ellenőrzött" címet aztán tovább lehet adni (eladni) és az ember még több nemkívánatos spam-et kap.

Számítógép-károkozók Veszélyei: Megfertőzött e-mailek és egyéb elektronikai üzenetek megnyitása útján, de csupán csak egy weboldal látogatása során is megfertőződhetnek a számítógépek károkozó vírusokkal, férgekkel, vagy trójai lovakkal.

Bluetooth útján terjesztett nem kívánatos tartalmak Veszélyei: A vezeték nélküli adatátvitel mobiltelefonok közt Bluetooth útján nem csak az illetéktelen hozzáférés vagy vírus- és féregfertőzés veszélyét rejti magában, de arra is felhasználják, hogy brutális video-bevágásokat közvetítsenek (esetleg az iskolaudvaron) mobiltelefonok közt.

Drága letöltések az internetről vagy mobiltelefonról Veszélyei: Mobiltelefonos csengőhangok vagy zenei adatbázisok letöltése igen magas költségekkel járhat.

A Tárcsázó programok (Dialer) és a Mobil fizetés (Mobile Payment), mint költségcsapdák Veszélyei: A tárcsázóprogramok alkalmazását pl. Németországban már 2005 közepén törvényileg szigorúan szabályozták. Kétséges internet-szolgáltatások felkínálói azóta nyomatékosabban kínálják azt a lehetőséget, hogy a mobiltelefonokon keresztül lehetséges a fizetés - mindenesetre borsos tarifáért.

Marketing Veszélyei: Komolytalan reklámcégek megpróbálják a gyerekeket leplezett üzenetekkel befolyásolni.

A károkozás tudatának hiánya Veszélyei: Sok veszélyes vírust ill. férget programoztak már gyerekek, akik nem voltak tudatában az olyan következményeknek, mint a milliós nagyságrendű károk, vagy a büntetés lehetősége. A feltörés, idegen rendszerek kikémlelése, vagy a War-Driving (adatgyűjtés a vezetéknélküli hálózatokról) is vonhat maga után büntetőeljárást.

Ajánlott oldalak http://gyerek.lap.hu http://aldozatvedelem.lap.hu http://internet.lap.hu http://internetbiztonsag.lap.hu/

Biztonságos internetezést kívánunk! Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft. www.civilpalyazat.hu