ÉLETMÓD BOLDOGULÁS I. Kosd január 30. Abonyi Sándor

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Készítette: Jon A. Palmer
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Jászberényi Gyülekezet. ÉLETMÓD. BOLDOGULÁS. Kosd január 30
Folyamodjatok az Úrhoz,
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
ÉLETMÓD BOLDOGULÁS II. ÉLETMÓD BOLDOGULÁS II. Kosd március 13. Abonyi Sándor.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Jézus te vagy minden álmom
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Drága Édesanyámnak, kit a világon
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Örvendjetek, vigadjatok,
Készítette: Jon A. Palmer
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Egy ébredés története II. Készítette: Jon A. Palmer.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Isten hozott köztünk!.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
Isten mondta.
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Folyamodjatok az Úrhoz,
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Új hálaének áldja Istent
Szombat? Úr napja? Munkaszüneti nap?
Mt 19,16-30.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Örvendjetek. 1. Örvendjetek, vígadjatok, Mert ím az Úr feltámadott, Szent hitünknek ez ad új erőt, Íme igazat mondott!
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Isten vezetése Prédikáció szeptember 24.. Ígéretek Ézs 48,17 „Ezt mondja az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az ÚR, vagyok a te Istened,
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Református istentisztelet
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
Értékeld az elmúlt évet:
Háború és béke. háború és béke békesség fejedelme az úr vitéz harcos.
Az idő értéke.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Húsvét II Vasárnapja B év
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
ÉLETMÓD, BOLDOGULÁS II. Kosd március 13. Abonyi Sándor
Isten hozott, hogy megáldjon!
AZ ÚJSZÖVETSÉGI EKKLÉZSIA II.
Isten lakhelye.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
Előadás másolata:

ÉLETMÓD BOLDOGULÁS I. Kosd 2011. január 30. Abonyi Sándor

PÉLDAKÉPEK – Életmód átadás! Szellemi atyaság – szellemi fiúság Te pedig követted az én - tanításomat, - életmódomat, - szándékomat, hitemet, hosszútűrésemet, - szeretetemet, türelmemet, - üldöztetéseimet, - szenvedéseimet, amelyek rajtam estek…., de mindezekből megszabadított engem az Úr. 2 Tim. 3.10-11. Emlékezzetek meg a ti előljáróitokról, akik szólották néktek az Isten beszédét, és figyelmezvén az ő életük végére, kövessétek hitüket. Zsidó 13.7

A boldogulás receptje „Csak légy bátor és igen erős, hogy vigyázz …! - El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem - gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz (!) és - mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert - (csak) akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz.. ….légy bátor és erős? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz.” Józsué 1.7-9

Jézus pedig monda néki: Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek Jézus pedig monda néki: Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek. Márk 9.23.

A hit harca „Atyámfiai, magamról nem gondolom, hogy már elértem volna: De egyet cselekszem, - azokat, amelyek hátam mögött vannak, elfelejtvén, - azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nekik dőlvén, - célegyenest - igyekszem az Istennek - a Krisztus Jézusban onnét felülről való - elhívása jutalmára.” Fil. 3.13-14. „Te azért a - munkának terhét hordozzad, - mint a Jézus Krisztus jó vitéze. - Egy harcos sem elegyedik bele az élet dolgaiba. - Ha pedig küzd is valaki, nem koronáztatik meg, ha nem szabályszerűen küzd.” 2 Timótheus 2. 3-5

Gondolkodásmód váltás Gondolat – cselekedet – Következmény Ingyen van ! Pénzbe kerül! Haszon vagy veszteség Világi gondolkozásmód: „Mert mindaz, ami a világban van, - a test kívánsága, és - a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból.” 1 János 2.16. Keresztyén gondolkozásmód: Megújult elme! - okos Istentisztelet!

Okos Istentisztelet „Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti TESTEITEKET élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata. „ Róma 12.1-2.

Áldások ígérete a szükségek betöltésre „Az Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok árassza minden kegyelmét; hogy - mindenben, mindenkor teljes elégségtek lévén, - minden jótéteményre bőségben legyetek, Amint meg van írva: Szórt, adott a szegényeknek; az ő igazsága örökké megmarad.” 2 Kor. 9.8-9.

„Hangya”életmód „Eredj a hangyához, te rest, - nézd meg az ő útjait, és - légy bölcs! …. - Nyárban szerzi meg az ő kenyerét, aratáskor gyűjti eledelét. Oh te rest, meddig fekszel? - mikor kelsz fel a te álmodból? - Még egy kis álom, még egy kis szunnyadás…, hogy pihenjek; Így jő el …a te szegénységed, és a te szűkölködésed…” „Szegénnyé lesz, aki cselekszik rest kézzel; a gyors munkások keze pedig meggazdagít. Gyűjt nyárban az eszes fiú; álomba merül az aratás idején a megszégyenítő fiú.” Péld. 6.6-22, 10.4-5.

„Torony” építés példázata „Mert ha közületek valaki „tornyot” akar építeni, nemde (?) - először leülvén - felszámítja a költséget, - ha van-e mivel elvégezze? Nehogy minekutána fundamentumot vetett, és elvégezni nem bírja, csúfolni kezdje őt mindenki, aki látja, Ezt mondván: Ez az ember elkezdette az építést, és nem bírta véghez vinni!” Luk. 14.28-30.

„Sáfárság” Gazdálkodás kulcsa = Hűség a kevésen „…Uram, öt tálentumot adtál nékem; ímé más öt tálentumot nyertem azokon. Az ő ura pedig monda néki: Jól vagyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután; … Előjövén pedig az is, aki az egy tálentumot kapta, monda: Uram, tudtam, hogy te kegyetlen ember vagy, aki ott is aratsz, ahol nem vetettél, és ott is takarsz, ahol nem vetettél; Azért félvén, elmentem és elástam a te tálentumodat a földbe; ímé megvan ami a tied. Az ő ura pedig felelvén, monda néki: Gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és ott is takarok, ahol nem vetettem; Mát. 25.20-21, 24-26 „Aki hű a kevesen, a sokon is hű az; és a ki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. Ha azért a hamis mammonon hívek nem voltatok, ki bízná reátok az igazi kincset?” Luk. 16.10-11.

Pénzügyi tervezés – napi, havi, éves, 5-10 éves Bevétel: Kiadás: Munkabér: fizetés, ny.díj, 1. Tized Munkanélküli járulék 2. Lakás CSES, GYED, GYET, - Hitel részlet vagy lakbér Családi pótlék - Rezsi (közüzemi számlák) - Fűtés, Egyéb anyagi jellegű juttatás - Világítás - utazási támogatás, - Víz, szennyvíz - étkezési támogatás 3. Étkezés - FT/hó-nap – önellátás (főzés) - üdülési csekk, 4. Ruházkodás – Nem divatkövetés 5. TV, Telefon, internet (alapcsomagok) 6. Egyéb nélkülözhetetlen kiad. (gyógyszer, utazási ktsg., Összes rendszeres szükséges havi kiadás: Megtakarítás havonta: Hangya mentalitás? Összes rendszeres havi bevétel: (háztartási gép, lakás felújítás, ünnepek) Rendkívüli jövedelem (jut., prém.,) Autó használat: adó, biztosítás, benzin, javítás Alkalmi munka díja Gyűjtés hosszabb távú kiad., „Toronyépítés” 13. Havi fizetés - Lakásfelújítás, nyaralás, autó felújítás - Háztartási gépek vásárlása, családi ünnepek…

Kölcsön, kamat, kezesség „A gazdag a szegényeken uralkodik, és szolgája a kölcsönvevő a kölcsönadónak. Péld. 22.72 Móz. „Ha pénzt adsz kölcsön az én népemnek, a szegénynek aki veled van; ne légy hozzá olyan, mint a hitelező; ne vessetek reá uzsorát (kamatot).” 2 Mózes 22.25 „Fiam! ha kezes lettél a te barátodért, és kezedet adván, kötelezted magadat másért: Szádnak beszédei által estél tőrbe, megfogattattál a te szádnak beszédivel.” Péld. 6.1-2 „Teljességgel megrontatik, aki kezes lesz idegenért; aki pedig gyűlöli a kezességet, bátorságos lesz.” Péld. 11.15

Időgazdálkodás „Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak. Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, …Ideje van a megölésnek és ideje a meggyógyításnak; ideje a (le)rontásnak és ideje az építésnek. Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek. Ideje van a kövek elhányásának és ideje a kövek egybegyűjtésének; ideje az ölelgetésnek és ideje az ölelgetéstől való eltávozásnak. Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek; ideje a megőrzésnek és ideje az eldobásnak. Ideje van a szaggatásnak és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak és ideje a szólásnak. Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek; ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek.” Péld. 3.1-8.

Igazságban járás – Nem megalkuvás „Igazság által leszel erős, ne gondolj - a nyomorral, mert - nincsen mit félned, és a rettegéssel, mert - nem közeleg hozzád. És ha összegyűlvén összegyűlnek, ez nem én tőlem lesz! Aki ellened összegyűl, elesik általad.” Ézs 54.14- 15