Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Advertisements

Közérdekből közkedvelt közreműködést Avagy közreműködői szerződés és szakmai felelősség.
Vállalkozói jogvédelmi biztosítás.
KamatFix 2015 árfolyamvédett eszközalap. 2 Egyéni személybiztosítás fejlesztési csoport | KamatFix 2015 •Tőkevédelem •Hozamvédelem •Árfolyamvédelem.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Biztosítás. Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz.
AEGON Baleset- és betegségbiztosítási program
NYUGDÍJVÁLTOZÁSOK.
TÁMOP Biztosítás a fogyasztókért Dr. Pintér György Az INDRA egyesület elnöke.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
MUNKÁBA ÁLLÁS Nyugdíjpénztárak Biztosítások Start-kártya.
Az aktuáris matematika Docens dr Ottilia SzedlákTobolka Andrea.
Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) Oktatás 2008.
A magyar biztosítási rendszer és a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó főbb biztosítási formák Előadó: Rácz Zoltán.
A magyar egészségbiztosítási rendszer
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
Polgári jog Biztosítási szerződés PTK XLV. fejezet a biztosítás
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI. A BIZTOSÍTÁSOK KÖZÖS JELLEMZŐJE, HOGY.
Általános biztosítás-gazdaságtani ismeretek
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
Szállítmányozási és fuvarozási szerződés
Mit lát a kockázatvállaló (biztosító)?
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
2005. március 23. Vezérigazgatóság 3. divízió/Felelősség- és agrárbiztosítási osztály Az egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosításának értékelése.
Szakmai kártérítési felelősség magán- egészségügyi sajátosságai A felelősség bárkit levetkőztet.
Felelősséggel a vállalkozókért! Vezető tisztségviselő felelősségbiztosítása, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett.
MUNKÁBA ÁLLÁS Nyugdíjcélú előtakarékosság Biztosítások Start-kártya.
Volt-e már Ön vagy ismerőse SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járó közlekedési baleset vétlen résztvevője?
Biztosításgazdaságtan 9. téma
Biztosításgazdaságtan 7. téma
Biztosításgazdaságtan 10. téma
Biztosításgazdaságtan 6. téma
AEGON Ösztöndíj Program
Kamatadó Kósa Zoltán – június évi …törvény egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról Kamatadó mértéke:20% Kamatadó köteles.
Életbiztosítási Program
Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!
2. Kockázat (és idő) Joggazdaságtan Szalai Ákos 2013.
1)A szakszerű egészségügyi ellátás biztosításához jutás szükségességének felismerése – Mikor, milyen esetekben hívjunk orvost? 2)A beteg gyermek ellátásával.
A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI.
Kórházi eredetű fertőzések-kártérítési felelősség
Biztosítások : Kárigény érvényesítése. Mi a biztosítási kárigény?
1 Mit lehet biztosítani?. 2 Válassza ki, hogy melyik biztosítás érdekli? Vagyon Utazási Egészség, balesetGépjármű.
Mediátor képzés Kártérítés.
Online értékesítés és marketing fogyasztóvédelmi szemmel Siklósi Máté.
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
Banyár József: Életbiztosítás Az életbiztosítások elvi megkonstruálása Banyár József.
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
Szűrés A rosszul informált fél lehetőségei a jobban informált fél ösztönzésére.

1 Genertel Kgfb kiegészítő szolgáltatások Kiegészítő biztosítások miniCasco Extra: A saját gépjárművén keletkezett töréskárra térít, olyan esetben,
Exkluzív számla termékbemutató az OVB részére
Balesetbiztosítás. Milliós segítség Választható csomagok, fix díjtételek Nem kell tarifálni! Nincs egészségügyi kockázatelbírálás!
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Széchenyi István Egyetem Szalay György szakértő április 16.
 6:142. § Felelősség szerződésszegéssel okozott károkért  Aki a szerződés megszegésével a másik félnek kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül.
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Vagyonbiztosítások Győr, október 12. Németh Attila.
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Trunkó Barnabás Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Az utasbiztosítás.
Biztos jelen, közös jövő!
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
A közbeszerzés és a biztosítás kérdései
Előadás másolata:

Biztosítók

Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó eseményre valamennyire előre felkészülhessünk.

Biztosítási helyzetek  A jelentős anyagi kárral járó, de viszonylag ritkábban bekövetkező esemény, mint például egy baleset, lopás, autóban-, lakásban bekövetkező kár.  Vagy pedig egy olyan esemény, amely azért időről-időre (nagy valószínűséggel) előfordul az életünkben. Például születés, házasságkötés, nyugdíjba vonulás.

A biztosítás fogalma  A biztosítással általában valamilyen jövőbeni váratlan esemény anyagi következményeit akarjuk enyhíteni, csökkenteni.

Kategóriák Fő kategóriák   Életbiztosítások   Nem életbiztosítások Kiválasztás szempontjai   a biztosító milyen szolgáltatást nyújt az esemény bekövetkeztével,   a biztosítási díjat milyen gyakran kell befizetnünk,   mennyi ideig kell a biztosítási díjat fizetnünk,   milyen kockázatra és mekkora nagyságú összegre szeretnénk fedezetet teremteni,   van-e beleszólásunk abba, hogy a biztosító mibe fektetesse be befizetéseinket.

Nem életbiztosítás  A biztosítási esemény egy tárgyhoz kötődik. Sok típusa létezik, a leggyakoribb három kategória:  Ingatlanbiztosítást  Autóbiztosítást  Utasbiztosítást

Utasbiztosítás Célja, hogy baj esetén:  anyagi fedezetet nyújtson a sürgős beteg- és baleseti ellátások költségeire,  a világ bármely pontján bármikor segítségnyújtási szolgálatot biztosítson,  mérsékelje az útipoggyászokban / csomagokban keletkezett károkat.

Utasbiztosítás Az utasbiztosítás előnyei:  a hozzátartozó értesítése, hozzátartozó kiutazásának megszervezése,  gyermek hazajuttatása,  az idő előtti hazautazással járó költségek megtérítése,  a beteg (esetleg holttest) hazaszállítása miatt felmerült költségek kifizetése,  a biztosító kártérítést fizet baleseti rokkantság és csonttörés esetén is.

Utasbiztosítás Pluszszolgáltatások:  Ügyvédi költségek térítése  Óvadékelőleg

Biztosítás megkötése  A biztosítási szaktanácsadó olyan szakember, aki díjfizetés ellenében ügyfelének megkeresi a legmegfelelőbb biztosítás konstrukciókat, és megvizsgálja, hogy mire éri meg biztosítást kötni.  A biztosítási alkusz (vagy bróker) olyan szakember, aki a vele szerződést kötő biztosító(k) ajánlatából választja ki az őt megbízó ügyfél számára legkedvezőbb ajánlatot, megvitatja vele a döntést, és meg is köti a szerződést a biztosítóval. A biztosítási alkusz szolgáltatásáért a biztosítótól kapja a pénzt.

Biztosítás megkötése  A biztosítási ügynök egy adott biztosítót képvisel, esetleges hanyagságáért a biztosítót terheli a felelősség. Az ügynök azonban nem hasonlíthatja össze különböző biztosítók ajánlatait, és szaktanácsot sem adhat.  Biztosító fiókjában

Garancia Az állam három intézményen keresztül is védi a biztosítottak érdekét:  a PSZÁF  Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet  Gazdasági Versenyhivatal intézményein keresztül.

Jótanács  Nyaralás idejére banki trezor  Az otthon időszakos felügyelete  Assistance-szolgáltatások igénybevétele nyaralás (távoli országok) esetén