Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A lakosság gazdasági várakozásai GKI Fogyasztói Bizalmi Index Mérők Klubja május 30. Udvardi Attila Kutatásvezető GKI Gazdaságkutató Zrt.
Advertisements

A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
GfK Custom ResearchTalpra, magyar! Bacher János2010/03/03 Talpra, magyar! Számokban a sport fogyasztásról Bacher János GfK Hungária.
Mennyire szolidáris a magyar társadalom? Alapjövedelem, közmunka, segélyezés április 25. Előadó: Závecz Tibor.
Gazdálkodás illetve kaszálóhasználat Csíkban és Gyimesben – egy szociológiai kutatás tapasztalatai – Június 9.
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Az InfoRádió 95.8 hallgatottságának alakulása május, országos és budapesti hallgatottság -
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
Állóeszköz-gazdálkodás
ESR: Fogyasztók a neten
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet
Genertel sajtótájékoztató – az NRC kutatási adatai június 9.
Közérdekű munka büntetés Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató Igazságügyi Hivatal december 12.
A rossz hír hozóját lefejezik ugye …
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Gazdasági várakozások, a kis- és közepes vállalkozások helyzete Makó Ágnes – Tóth István János MKIK GVI Korrekt Partner Védjegy második ünnepélyes díjátadása.
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei II. negyedév* Pénzügyi stabilitás Magyar Nemzeti Bank augusztus 29. * A prezentáció az MNB.
© Michel Roggo / WWF-Canon 1 Vállalati autóflották környezettudatos használata Benkő Dániel WWF Magyarország október 17. Zöld flotta program.
JVSZ EU Bizottság február 09. „A gazdaságfejlesztési pályázatok módosuló feltételrendszere és a gazdasági válság: könnyítések és kockázatok”
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
Néhány szempont a panelvitához Könyvbemutató: Non-Financial Defined Contribution Schemes: The New Revolution for Reforming National Pension Schemes? Budapest,
Béres Egészség Hungarikum Program Egészségrecesszió Kutatás Sajtótájékoztató április 23.
Magyar kis-és középvállalkozások kilátásai Előadó: Kiss Ambrus.
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei
Kormányszóvivői tájékoztató. A gáz árának változása januárban GKM- PM tájékoztató december 14.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
A Magyar Regionális Tudományi Társaság XI. Vándorgyűlése
A magyar gazdaság Dr. Veres János pénzügyminiszter október 13.
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
Munkanélküliség.
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei IV. negyedév*
Inflációs Jelentés november Kovács Mihály András.
A SZEGÉNYSÉG ÉS KIREKESZTÉS VÁLTOZÁSA, 2001–2006 Ferge Zsuzsa beszámolója MTA MEH 2006–2007-ben végzett stratégiai kutatások eredményeit bemutató ülésszak.
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
GKI Zrt., Bizalom és beruházás Budapest, május 19. Akar László csoport-vezérigazgató GKI Gazdaságkutató Zrt.
Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centruma Logisztikai Koordinációs Központ Logisztikai szakemberigény, képzési igény, elvárások és tények.
Cím Petz Raymund, kutatásvezető december 6. Az üzleti és lakossági felmérésekből származó „sentiment” indikátorok.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
Munkaerő mobilitás Magyarországon
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltatás Több mint béren kívüli juttatás - egy hatékony eszköz az egyéni és a szervezeti célok összehangolásához 2011.
A Dél-Dunántúli régió gazdaságában rejlő potenciál – a KKV-k szerepe a gazdaságfejlesztésben.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2009 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Nyugat-Mecseki TIT területi kutatás Összefoglaló 2005.április.
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
Az inforadio.hu hírportál látogatottsági adatai Medián – Webaudit
A gazdasági válság hatása a magyarországi vállalkozások körében H-1024 Budapest, Margit krt. 5/b  Tel: :   Web:
Megtakarítási módszerek a vállalatok gyakorlatában Berey Zita
A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACI HELYZETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DIPLOMÁSOK ELHELYEZKEDÉSÉRE SOPRON, december 11.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
Tudatos a fogyasztó? Kozák Ákos március 28..
1 Gyorsul a gazdaság növekedése. 2 Nő a beruházás.
A GAZDASÁGI VÁLSÁG HATÁSA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACÁRA Kőszeg, december 14.
Mi várható gazdasági téren? - az ország gazdasági helyzetének megítélése Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon - Szeitl Blanka.
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
Mennyire modern a hazai elit?. 2 Mennyire modern a hazai üzleti elit… … információszerzésben? … médiafogyasztási szokásaiban? … életmódjában?
Az új pénzügyi szabályozás hatásai az autófinanszírozás területén Lévai Gábor - főtitkár Magyar Lízingszövetség Gépjármű finanszírozás változásai Konferencia.
Főbb megállapítások A takarékoskodás a magyarok 68 százalékának fontos, ez a vizsgált országok legmagasabb értéke. A megkérdezettek közül szintén Magyarországon.
Migráció, bérek és a humán erőforrás helyzete az egészségügyben. DR
Pogány András stratégiai igazgató
Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasági folyamatai
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről
Márkakereskedői helyzetkép
Előadás másolata:

Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében március

© 2008 Ipsos  A magyar internetezők döntő többsége pesszimista a jövőt illetően: az uralkodó vélemény szerint egyaránt romlás várható az ország gazdasági helyzetében, az emberek életszínvonalában, a település helyzetében, illetve a válaszadók családjának helyzetében.  A döntő többség (70-72%) úgy véli, hogy a válság rövid távon érinteni fogja személyesen is. Legtöbben egyébként attól tartanak, hogy a bérek/nyugdíjak értéküket vesztik, vagy vissza kell fogniuk a kiadásaikat.  A válaszadók háromtizede tart attól, hogy elveszíti munkahelyét.  A kiadásvisszafogás lényegében minden napi fogyasztási cikket érinteni fog, és az is jellemző, hogy a vásárlók a kedvezőbb árú termékeket fogják keresni.  A válság begyűrűzésével egyre több közepes- és nagyvállalat véli úgy, hogy érintve lesz. A vállalatok döntő többsége csökkenteni tervezi az általános működési költségeit, bérstopot vezet be, vagy létszámleépítésbe kezd.  A válság által leginkább érintett ágazatok az építőipar és az autóipar – ezt gondolják a megkérdezett döntéshozók, akik elhúzódó – átlagosan 20 hónapig tartó – válságot vetítenek előre. g? A lakosság és a vállalatok gazdasági várakozásai, válsággal kapcsolatos véleményei 2

© 2008 Ipsos 3 A jövővel kapcsolatos lakossági várakozások Hogyan fog változni az elkövetkező egy évben… december eleje, N=600 százalékos megoszlások december eleje, N=600 százalékos megoszlások

© 2008 Ipsos október második fele, N= december eleje, N=600 százalékos megoszlások október második fele, N= december eleje, N=600 százalékos megoszlások 2008 október második fele Önt vagy Ön családját a pénzügyi/gazdasági válság a következő félévben közvetlenül…

© 2008 Ipsos 5 A jelenlegi pénzügyi/gazdasági válságnak milyen hatásai lehetnek Önre vagy az Ön családjára a következők közül? december eleje, N=600 százalékos arányok december eleje, N=600 százalékos arányok

© 2008 Ipsos 6 Igaz Nem igaz (Jelenleg) nincs munkahelye december eleje, N=600 százalékos megoszlás december eleje, N=600 százalékos megoszlás Igaz-e az Önre, hogy félti a munkahelyét, mert már hallani leépítésekről?

© 2008 Ipsos 7 Ön/Önök a következő kiadásokat várhatóan milyen mértékben fogja/fogják vissza a közeljövőben? / december eleje, N=600 százalékos megoszlás december eleje, N=600 százalékos megoszlás

© 2008 Ipsos 8 Ön/Önök a következő kiadásokat várhatóan milyen mértékben fogja/fogják vissza a közeljövőben? / december eleje, N=600 százalékos megoszlás december eleje, N=600 százalékos megoszlás

© 2008 Ipsos 9 Ugyanannyit és ugyanolyat mint eddig is Ugyanolyan márkából kevesebbet október második fele, N=800 százalékos megoszlás október második fele, N=800 százalékos megoszlás A felsoroltak közül melyik lesz érvényes Önre/Önökre a napi fogyasztási cikkek vásárlásával kapcsolatban?

© 2008 Ipsos 10 Mit szándékszik Ön tenni annak érdekében, hogy a jelenlegi pénzügyi/gazdasági válság hatásait ellensúlyozza? december eleje, N=600 százalékos megoszlás december eleje, N=600 százalékos megoszlás

© 2008 Ipsos 11 A vállalatot a pénzügyi/gazdasági válság a következő félévben közvetlenül… október második fele december eleje október második fele, N= december eleje, N=109 százalékos megoszlás október második fele, N= december eleje, N=109 százalékos megoszlás

© 2008 Ipsos Elképzelhető lépések a válság hatásának csökkentésére a vállalatoknál december eleje, N=109 százalékos arányok december eleje, N=109 százalékos arányok

© 2008 Ipsos A válság által leginkább érintettnek tartott ágazatok december eleje, N=109 százalékos arányok december eleje, N=109 százalékos arányok

© 2008 Ipsos Meddig tart a pénzügyi/gazdasági válság? (a vállalatvezetők véleménye szerint) december eleje, N=109 százalékos megoszlás december eleje, N=109 százalékos megoszlás átlag: 20 hónap

© 2008 Ipsos Vállalati jövőkép 1-2 év távlatában 15 25% december eleje, N=109 százalékos megoszlás december eleje, N=109 százalékos megoszlás