Summit 16 csatornás digitális keverőpult

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Advertisements

HURO/0901 EPRAS “E-Laboratory practical Teaching for Applied Engineering Sciences” Debrecen, Oct 13, 2011 Dr. Tóth János, Piros Sándor, Debreceni Egyetem.
1 Számítógépek felépítése 9. előadás I/O rendszerek.
LOGICA System.
A számítógép felépítése
V-Screen Digital Video Monitor VS-1 Aputure BEG Marketing anyag
Az iDR Sorozat. Gyakran Feltett Kérdések Mit ő l érdekes az iDR? Hol használjuk? Hogy kell beállítani és használni? Hogyan vezérlem a rendszert? Hol kapok.
Tv tuneres Monitorok Asus T1.
K ÉPERNYŐ MINT KIMENETI ESZKÖZ. adatok, szövegek, képek, filmek vizuális megjelenítését szolgáló készülék, a számítógépek legfontosabb kimenete. Míg.
Operációs rendszerek Beállítások.
96 csatornás QAM modulátor 96 csatornás QAM modulátor Kötetlen beszélgetés arról, hogy milyen irányba fejlődik a híradástechnika Készítette: Zigó József.
Szélessávú jelfeldolgozás kihívásai Készítette : Fürjes János.
Fontos fogalmak az informatikában.
E-Lab gyakorlati oktatás megvalósítása Festo MPS-PA munkaállomással
Műholdas hangátvitel Műholdas kapcsolatrendszer Előadó: Kovács Iván (MR Rt. Külső Közvetítések Osztálya)
Zavarforrások, szűrők, földelési rendszerek kialakítása
Informatikai eszközök
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Multimédiás technikák 1. kérdés Melyik diszkrét médium? a)hang b)videó c)animáció d)kép.
Bekezdésformázás.
Készítette: Zsiga Mónika 9.a
Perifériák.
Veréb Tamás Kiselőadás témája: Hangkártyák
Játékeszközök Zsemle Zsanett médiatechnológus asszisztens bemutatója.
MULTIMÉDIA ELEMEI.
Audacity.
Számítógépes alapismeretek Beadandó 2010
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
 A felhasználói felület határozza meg az operációs rendszer megjelenését, az asztal felépítését, és azt, hogyan navigálhatunk az operációs rendszer.
A mikrovezérlők világa
A MacBook bemutatása Itt nagyon sok mindent tudhatsz meg a MacBook-ról. Remélem jól fogsz szórakozni!
Alapfogalmak I. Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas.
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
Mikrokontroller (MCU, mikroC)
Alaplap Fő komponensek.
A számítógép felépítése
Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.
1/22 MS-Hxx: A mérlegműszer Főbb jellemzők 20mm LCD kijelző Indikátor LED-sor Két teherfelvevő Digitális cellák Menürendszer Infra port az előlapon Tizes.
Processzor, alaplap, memória
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Hardware: (=kemény áru)
Bementei és kimeneti eszközök ismertetése
Az IPTV – megoldások kis és nagy rendszerekhez
A számítógép felépítése
Rövid ismertető USB lábpedállal történő felvétel lejátszáshoz - jegyzőkönyv készítéséhez.
Rövid ismertető mikrofonnal történő
Az én kedvenc mobiltelefonom
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat – levelező NI adatgyűjtők programozása 1 Mingesz Róbert V
Az Office 2007 új grafikus felülete
I/O terület és I/O allokáció Áttekintés A CPU egység beépített, általános felhasználású I/O –inak kiosztása A CP1H Y CPU egység allokációja.
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
Az IBM kompatibilis PC hardverismeretei – perifériák
FARKAS VIVIEN. MINTAVÉTELEZÉSI FREKVENCIA  A digitalizálás során használt legfontosabb minőségi tényező a mintavételezési frekvencia, vagy mintavételezési.
Kompakt digitális fényképezőgép. Vonzó, masszív és könnyen kezelhető, a COOLPIX L25 ért a képekhez – így Önnek nem kell. Csoportképektől kezdve a közeli.
Rövid összefoglalás: © 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Lync kezdőképernyője A Lync kezdőképernyőjének bal oldalán lévő központban.
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.
Alaplapok.
Képátviteli Kábeltípusok VGA DVI HDMI DisplayPort SDI Lengyel Zsolt Multimédia alapjai I.
CPU (Processzor) A CPU (Central Processing Unit – Központi Feldolgozó Egység) a számítógép azon egysége, amely értelmezi az utasításokat és vezérli.
Készítette: Hugyesz Ádám Iskola: Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola Felkészitő: Posgay Erzsébet.
00. GYAKORLAT Bevezető.
Multimédia.
Neumann János Informatikai Kar
A programozható mikrokontroller
THR9 TETRA kézi rádió.
Az információ.
A hangstúdiótechnika alapelemei
Előadás másolata:

Summit 16 csatornás digitális keverőpult Kiváló ár-érték arányú digitális keverőpult 16 mono mic/line csatorna +48V phantom táppal és insert ponttal Jelfeldolgozás akár 96 kHz-es mintavételi frekvenciával 24 biten Kompakt három kialakítás 3 layer-en (Channel, AUX/Group, Multi/Digital), 16 motorizált hangerő szabályzóval 17 kiváló minőségű 100 mm-es automatizált fader, az analóg keverőknél megszokott elrendezésben Nagyméretű színes érintőképernyős LCD monitor 8 ‘multi’ kimenet, ráválasztható 8 AUX és 8 Group csatornával A jelfeldolgozást csúcsminőségű, 40-bites lebegőpontos DSP végzi. Gyorsan megtanulható, könnyen kezelhető

Közelebbről…

Mic/Line Bemenetek Minden bemeneti csatorna (1-16) rendelkezik XLR mikrofon-, TRS vonalszintű csatlakozó-val, és insert ponttal külső for connecting to external digital effect processors. Csoportonként kapcsolható Phantom táp kondenzátor mikrofonoknak az 1-4, 5-8, 9-12 és a 13-16 csatornákon. -20 dB PAD kapcsoló minden bemeneti csatornán, a magas kimeneti szintekkel működő bejátszókhoz. Állítható 40dB bemeneti erősítés. 10 és 60dB között mikrofon szinten, -10 és +40dB között vonalszinten. Peak LED minden bemeneti csatornán, ami tájékoztatást nyújt a jel digitalizálás előtti állapotáról.

Csatorna vezérlők A csatornavezérlők hozzárendelhetőek a bementi csatornákhoz, az Aux mix, a Group mix és a Multi kimenetekhez is. A be- és kimenetek három layer-en érhetőek el: 1-16 csatornák; AUX 1-8; Group 1-8; Multi 1-8; AES/EBU. Fader-ek használhatóak az AUX-okra jutó egyes csatornák jeleinek szabályozására. Minden csatornában extra sima pályájú, ultra érzékeny 100 mm-es automatizált fader található. Új layer kiválasztásakor a fader-ek automatikusan átállnak az aktuális layer-nek megfelelően. A Layer-ek gombnyomással egyszerűen válthatóak.

Analóg csatlakozók A nyolc szimmetrikus (6.3mm Jack) Multi Output kimenetre minden AUX vagy Group ráválasztható a külső eszközök számára. A Solo használatakor a kiválasztott csatorna jele a Control Room kimenetre kerül, figyelembe véve, hogy az PFL, vagy AFL. Az XLR csatlakozók szimmetrikusak, így csatlakoztathatóak a legtöbb professzionális berendezéshez. A Summit rendelkezik egy előlapra szerelt 6.3 mm-es, hangerő-szabályzóval ellátott fejhallgató kimenettel is. Az RCA ki-és bemenetek teszik teljessé az analóg kimenetek sorát, melyek szintje külön-külön szabályozható.

Digitális csatlakozók A Summit AES/EBU bemenete rákeverhető a főkimenetre, kimenetén pedig digitálisan továbbítható a főkimenet jele. Külső, digitális ki- vagy bemenettel rendelkező berendezés (pl.: CD, DAT, DVD, lejátszó) egyszerűen csatlakoztatható anélkül, hogy a jelet analóggá kellene alakítani. A hátlapra szerelt Word Clock be- és kimenet is biztosíthatja a stabil órajelet több digitális berendezés között. A mintavételi frekvencia akár 96 kHz is lehet 24 biten.

Beállítás vezérlők Azonnali hozzáférési lehetőség a csatornák kimeneti beállításaihoz a 8 AUX gombbal. Egyszerű layer váltás a csatorna, az AUX/Group és a Multi layer-ek közt. Közvetlen elérhetőség a kivezérlés mérők oldalára a Meter gombbal. A legtöbb beállítás elvégezhető a kurzor mozgató gombokkal és a Jog tárcsával. Mindegyik forgatható szabályzó és fader, a Jog tárcsával is szabályozható. A funkció gombok 1-4 (lent) a le és fel mutató nyilakkal, kényelmesebb hozzáférést nyújta-nak az oldalváltáshoz a grafikus menüben.

USB / FireWire Interfész USB 2.0 és FireWire csatlakozóval rendelkező számítógépekkel is összeköthető. A 16 csatorna sávonként is rögzíthető. Akár négy Summit pult is csatlakoztatható egyidejűleg egy számítógéphez, melyek 64 csatornát kezelnek le valós időben. A hang a számítógépig szinte időkésés nélkül eljut, még 96 kHz 24 bites felbontásnál is. Windows XP, Vista, 7 és Mac OSX 10.6.2 kompatibilis. Tartozéka a készüléknek, de beszerelése nem szükséges a keverőpult működéséhez..

Grafikus vezérlő panel* (GUI) Minden menüpont könnyen elérhető a pult képernyőjén látható ábrák megérintésével. Az fenti ikonok miniatürizált képe mindig látható képernyő legfelső sorában. *Graphical Interface Unit

GUI: View A ‘View’ ablakban az egyes csatornák tulajdonságai, s paramétereik beállítása látható.

Az ablak bal oldalán az alábbi jellemzők olvashatók le: View (folytatás 1/3) Az ablak bal oldalán az alábbi jellemzők olvashatók le: Csatorna szám On/Off Solo Panoráma vezérlő Fader állapota Kivezérlésmérő Pre/Post kapcsolóval Fázisfordító Számítógépről érkező jelet a csator-nára választó gomb Csatorna jel kapcsoló a Main mix-re

View (folytatás 2/3) Csatornánkénti EQ és Dinamika processzor, kapcsolóik és jellemzőiket mutató grafikon. A grafikonok megérintésével közvetlen EQ és Dinamika processzor elérési lehetőség.

View (folytatás 3/3) Késleltetés kapcsoló, s annak paramétereit állító szabályzók. EQ-DYN-Delay sorrend felcserélést közvetlenül engedélyező választógomb (Order). AUX és Group Send be- és kikapcsolók, s azok szabályzói. AUX send szint vezérlők.

View (AUX/Group) Az AUX/Group oldal lehetőséget ad szabályozni az AUX-ra kerülő csatornák jeleit, és a kiválasztott AUX kimeneti szintjét. Aux-ra csatornánként elküldött jelek szintjét mutató kivezérlés mérők. Aux send Pre-fader (Kék) és Post-fader (Zöld) kapcsolók.

GUI: Meter Ebben a menüben minden csatorna jelszintje egyenként is megfigyel-hető. A csatornák Pre-Fader és Post-Fader jelei egyenként is ellenőrizhetőek. (View/Fader menü). A csatornánkénti Dinamika processzorok állapota szintén látható a Meter oldalon (Off, Stand-by vagy Active).

Kivezérlés mérők / Fader-ek A meter/fader oldalon minden bemeneti-, AUX-, Group- és Main csatorna jele, s azok szabályzóinak állása egyidőben megfigyelhető.

GUI: Fader-ek Bemeneti-, Aux- és Group csatornák jellemzői olvasható le erről a képernyőről. A ‘Fader’ menüben panorámázható a csatornák jele és váltható a kivezérlés mérő Pre- és Post-Fader közt.

GUI: Patch GUI: Delay A patch menü meg-határozza a sorrend-jét a dinamika pro-cesszornak, az EQ-nak és a késleltetés-nek. Ezek minden csatornán megtalál-hatóak, beleértve a multi és a main kime-neteket is. Az érintőgombokkal mindegyik jelfeldolgo-zó ki- és bekapcsol-ható. A késleltetés használható minden bemeneti csatornán 1-16-ig, a multi és a Main kimene-ten. Time, Mix és Feedback egyaránt szabályozhatóak. A késleltetés állítható millisecond, láb és méter egységekben is. A pontos késleltetés beállításá-hoz megadható a levegő hőmérséklete is.

GUI: Effekt Processzorok Az effekteket 8 fő csoportban találhatjuk: Room, Hall, Flanger, Plate, Chorus, Tap delay és ezek kombinációi. Az Effekt processzorok tartalmaznak 46 gyárilag beállított effektet (EFX 1-35; EFX 2-11), melyeket akár 7 állítható paraméterrel és zajzárral láttak el. Minden effekt beállítás elmenthető és utólag előhívható.

GUI: Equalizer Minden bemeneti-, multi-, és Main out csatorna, 4 sávos EQ-val van ellátva. A vágás és emelés mértéke, a ‘Q’ és a beavatkozási frekvencia egyaránt módosítható. A mély-, és magas vágó szűrők szintén előállíthatóak. Minden EQ beállítás elmenthető és előhívható.

GUI: Dinamika processzor A ‘Dynamics’ menü lehetőséget ad Gate, Expander, Komp-resszor és Limiter beállítására a ki-, és bemeneti csatornákon. Mindegyik dinamika processzornak saját kezelőszervei vannak Attack, Release, Threshold, Ratio és/vagy Range.

GUI: Dinamika processzor A képernyő bal oldalán lévő grafikon egyszerű leolvashatóságot biztosít a processzor beállított állapotáról. A Threshold és a Ratio a grafikon ‘átrajzolásával’ is módosítható. Minden dinamika processzornak saját on/off kapcsolója van.

GUI: Jelgenerátor A jelgenerátor képes előállítani 100 Hz, 1kHz, és 10kHz frekvenciájú szinusz jelet és rózsazajt. A generátor kimenő szintje állítható, és kiadható az bármelyik kimeneti csatornára.

GUI: Scene A ‘scene’ oldalon elmenthető és betölthető minden szint és routing beállítás.

GUI: Csatornák összekapcsolása A link funkcióval lehetőség van egy fader-rel több csatornát vezérelni, így ehhez nincs szükség group csatornákra. A 16 csatornán maximum 4 csoportot lehet létrehozni.

GUI: Csatorna párok A ‘pair’ móddal párosíthatóak a csatornák, melyek paraméterei gombnyomásra másolhatóak.

További információért és a kipróbálási lehetőségért forduljon hozzánk bizalommal, vagy látogasson el a gyártó, vagy a saját weboldalunkra.