TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Én így tanítanám a tabulátorok használatát…
Advertisements

Számítógép bemeneti egységei
Microsoft Excel 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Segédlet - SoundCloud.com. 1. kép  Groups – Search for groups –ra kattintva jön be az oldal  Beírjuk a csoport nevét – Search-re kattintva alul megadja.
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
5.O összefoglalás. Milyen fogalom jellemzőit sorolom? ► számunkra viszonylagos függ előzetes ismereteinktől ► Számunkra új ismeretet jelent ► Érthető.
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
Számítógépes ismeretek 5. óra
ShelfMan Kézikönyv.
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Készítette: Pető László
Készítette: Szobonya Ferenc
Mire jók a tabulátorok? Lehetőséget nyújtanak
10 RÓZSA SZÁL Önnek.
Excel: A diagramvarázsló használata
Prototípuskészítés Verilog nyelven Screen Saver Készítette: Mészáros Péter.
Dokumentum.
A körlevél készítésének menete
Tartalomjegyzék és tárgymutató
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Access-Űrlapkészítés
S ZÖVEG ÍRÁSA. Kurzor: megmutatja, hogy hová írunk. Szabályok: Felesleges szóközöket ne helyezzünk el a szövegben! Sorok végén nem szabad Entert ütni,
A szövegszerkesztés alapjai
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Bekezdésformázás Nevem: Berkes András Speciális kategória
Zsombori Balázs Neumann János Számítástechnikai SZKI
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Turbo Pascal 11..
Grafikus tervezőrendszerek programozása 11. előadás.
1 Kedves Kolléga, kérlek, hogy PowerPoint előadásaidhoz ezt a file-t használd fel alapként! a bemutatóban már van néhány, általunk összeállított dia, melyeket.
1.3. Pascal program felépítése Az els ő program. Program ; … Begin … End. Program fej Deklarációs rész Végrehajtó rész.
Prezentáció a prezentációról
A prezentációkészítés alapjai
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Programozás Imagine Logo.
Web-grafika II (SVG) 6. gyakorlat Kereszty Gábor.
1. Feladat Hozzunk létre egy olyan programot amely számokat ír ki és a felhasználónak időre be kell gépelni ezeket.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Comenius Logo (teknőc).
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Témazáró dolgozat Kiegészítések.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Táblázatok.
Programozás Imagine Logo.
Szöveggel vezérelt rajzolás
Bekezdések formázása 1..
Imagine Logo.
Billentyűzet.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
Karakterek, bekezdések formázása
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
Számítógépes programok használata
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Képszerkesztés magas fokon
Megjegyzés: Ez a brosúra nyomtatásra készült. Mielőtt a speciális papírlapra nyomtatna, hagyományos papíron tesztelje, hogy a brosúra helyesen jelenik-e.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
A billentyűzet és részei
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Képszerkesztés magas fokon
Ismétlés 6. osztály Image Logo
Készítette: Sinkovics Ferenc
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Készítette: Sinkovics Ferenc
Előadás másolata:

TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG

Előre és hátra, jobbra és balra Kezdetben a Teknőc a lap közepén áll, és a parancsaidra vár. Ha megérti a parancsot, akkor végrehajtja azt. Például az előre parancs egy egyszerű mozgást jelent. Írd be a képen látható parancsot a parancssorba!

Előre és hátra, jobbra és balra A Teknőc 50 lépést megy előre. Most gépeld be a következőt: jobbra 90 és nyomd meg újra az Enter billentyűt. Ennek hatására, a Teknőc jobbra fordul 90 fokkal. Most próbáld ki a következő parancsokat: hátra 20, majd balra 45 és újra hátra 20. Ne felejtsd el az Enter billentyűt lenyomni minden egyes alkalommal!

Előre és hátra, jobbra és balra Hogyan töröld le a képernyőt? Az eddig megismert, egyszerű parancsokkal is sokat tudsz kísérletezni, amely után a lap hamar megtelik kusza vonalakkal. Ha le akarod törölni a lapot, használd a következő parancsot: ? törölKépernyő Az Imagine letörli a képernyőt, és a Teknőcöt a középpontba mozgatja, az irányát pedig felfelé állítja. Kattints ide: Itt megtalálod, hogyan lehet á, é, ő, ű stb. betűt írni.

Előre és hátra, jobbra és balra Hosszú- és rövid szavak Szerencsére a Teknőc a parancsok rövidebb változatát is megérti, így nem kell annyit gépelned. Például az előre 50 parancs helyett, elég annyit írnod, hogy e 50. Természetesen más parancsokat is lehet rövidíteni.

Előre és hátra, jobbra és balra Hogyan adjuk meg a teknőc irányát? A képen egy iránytűt látsz, ennek segítségével határozhatod meg a teknőc irányát. Ezeket szögeknek hívjuk. A szögeket fokokban mérjük. Ha be irod: ? jobbra 45 , akkor a teknőc jobbra fordul 45 fokot Ha be irod: ? balra 45 , akkor a teknőc balra

Előre és hátra, jobbra és balra Próbáld ki az alábbi parancsokat, és győződj meg arról, hogy megértetted a működésüket. Használd a törölKépernyő parancsot minden kísérlet után

Feladatok megoldása Most pedig lessük meg, mit is tud a mi teknőcünk: Kattints ide

Házi feladat A házi feladatot megtalálod a suli weboldalán. Sok sikert kívánok! Kattints ide

Tollvastagság A Teknőc tolla más-más vastagságú is lehet. Ha be szeretnéd állítani az értékét 1-re, vagy más értékre, használd a tollvastagság! vagy röviden a tv!parancsot!

Tollvastagság A legvékonyabb toll vastagsága 1-es, minél nagyobb számot állítasz be, annál vastagabb vonalat húz a Teknőc. Vedd figyelembe, hogy az 5-s érték felett a vonalnak lekerekített széle lesz. Érdekes rajzokat kaphatsz eredményül, ha nagyon vastag tollat használsz, mint például tv! 50 vagy tv! 100. A tollvastagság (tv) után ne felejtsd kitenni a felkiáltójelet! (Shift+4)

Tollvastagság Na lássunk néhány példát!

Tollvastagság Persze az Imagine is tud javasolni különböző vonalvastagságokat, ehhez csak annyit kell tenned, hogy beírod a tv! parancsot, majd megnyomod az F9 funkcióbillentyűt.

Tollvastagság A Vonalvastagságok párbeszédablakban kiválaszthatod a számodra megfelel értéket. Ne felejts el a gombra kattintani!

Tollvastagság Ne felejtsd el, hogy a legvékonyabb vonalvastagsághoz a következő parancsot kell használnod! ? tv! 1

Feladat Két különböző vonalvastagság használatával készítsd el a következő ábrákat:

Tollszín A különböző vonalvastagságok mellett, a tollnak más-más színei is lehetnek. A toll színének megváltoztatásához használd a Színek párbeszédablakot! Írd be a parancssorba a tollszín!,vagy röviden a tsz! parancsot, majd nyomd meg az F9 funkcióbillentyűt!

Tollszín Ez az ablak fog megjelenni, amivel szabályozhatod a színeket.

Tollszín A Színek ablakban kiválaszthatod a megfelel színeket. A csúszka használatával megváltoztathatod az adott szín világosságát, majd kattints a Csináld! gombra! Ha már emlékszel a színek nevére, használhatod a tsz! parancsot is, amely után egy üres helyet kell kihagynod, majd egy idéző jel (” →Shift+2) után beírhatod a szín nevét,így nem kell használnod az F9 billentyűt.

Feladat Próbáld meg elkészteni a következő feladatokat!

Magyar ékezetes betűk: alt kódok Á: alt+0193 É: alt+0201 Í: alt+0205 Ó: alt+0211 Ö: alt+0214 Ő: alt+0213 Ú: alt+0218 Ü: alt+0220 Ű: alt+235 á: alt+ 160 é: alt+ 130 í: alt+ 161 ó: alt+ 162 ö: alt+ 148 ő: alt+ 139 ú: alt+ 163 ü: alt+129 ű: alt+ 251