Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető 2012. augusztus 30.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Advertisements

Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
Bakony és Balaton Keleti Kapuja Leader Helyi Akciócsoport május 33/2011. (IV.28.) VM rendelet a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Az IKSZT-k szakmai beszámolása a tapasztalatok tükrében Budapest, március 5. Erdős Balázs osztályvezető.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület 27/2014. (II. 17.) számú MVH Közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület május 21. Pannonhalma A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
Az elektronikus építési napló (e-napló)
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
Elektronikus kérelem benyújtás
Pótfelvételi 2013 Általános információk NYME SEK SZOMBATHELY augusztus 1. Előadó: Németh Péter.
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
Az állattartó telepek nyilvántartásainak szabályos vezetése
A WEB-GN BEADÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, BEADÁSI TAPASZTALATOK, ÉS VÁRHATÓ TECHNIKAI FEJLESZTÉSEK Várszegi Gábor osztályvezető október 18.
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
Önkormányzati hivatalok jogszabályból eredő elektronikus közzétételi kötelezettségei és azok megoldása Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
A FAVI adatszolgáltatásban várható változások
1 Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Dr. Tóth Róbert Jogi és Igazgatási Főosztály Szeptember 11.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1.Modul: 1.Modul: Általános kérdések, jogszabályok, eljárásrend Lukács-Lőrincz Rita.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodási Napló (2.modul) Várszegi Gábor Dr. Lucskai Attila Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodók kötelező képzése Tóth István FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
A különleges tejtámogatás
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Tájékoztató az e-kifizetésről Molnár Balázs, projektmenedzser Völgy Vidék Közösség LEADER HACS Vál,
Az igénybevevői nyilvántartás
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Tájékoztató A hígtrágya kijuttatásával és tápanyagként történő hasznosításával kapcsolatos talajvédelmi előírások betartásáról és az adatszolgáltatási.
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
MgSzH Földművelésügyi és Agrár-környezetgazdálkodási Igazgatóság
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
A fiatal mezőgazdasági termelők támogatás végrehajtásának tapasztalatai május 26.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A szakmai vizsgákat követő adatszolgáltatás digitális aláírással Binder József Képzés- és vizsga-nyilvántartási.
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
Beiratkozás – átsorolás: magyar állami ösztöndíj nyilatkozat
E-ügyintézés az adózásban 2006.
A szakmai vizsgákat követő adatszolgáltatás digitális aláírással
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Előadás másolata:

Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető 2012. augusztus 30.

Tervezett technikai fejlesztések Kiemelt fontosságú a NÉBIH számára, hogy a kötelezettségek teljesítéséhez a lehető legnagyobb segítséget biztosítsa, melynek megfelelően a szakterületen az alábbi fejlesztések várhatóak:

Ingyenes publikus hatósági nyilvántartáson alapuló növényvédő szer, és termésnövelő kereső Interface kapcsolat biztosítása a keresőhöz további fejlesztési lehetőségek biztosításához Talajvizsgálat, és levélanalízis labor eredményeinek egységes elektronikus megküldéséről

Elektronikus ügyintézés A NÉBIH-ben elsőként a gazdálkodási napló és a nitrát adatlap adatszolgáltatási kötelezettségét lehetett elektronikusan elintézni Költség csökkentés mind a gazdálkodónak, mind a Hivatalnak Kisebb adminisztratív teher a gazdálkodóknak

Jogszabályi háttér – Gazdálkodási Napló Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet – a web-GN adatszolgáltatási kötelezettség Az ÚMVP Irányító Hatóságának 12/2011. (II. 15.) közleménye – a gazdálkodási napló meghatározott adatainak elektronikus benyújtása

Jogszabályi háttér – Nitrát adatszolgáltatás Adatszolgáltatás elrendelése 27/2006. (II. 7.) Korm. rendelet a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméről Adatszolgáltatás részletes szabályai 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről

A rendszer Az adatokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz kell benyújtani, az ebből a célból működtetett elektronikus felületen keresztül. Az elektronikus adatszolgáltatást háromféleképpen teljesítheti a gazdálkodó:

A lehetőségek… Ügyfélkapu regisztrációt követően a NÉBIH honlapjáról letölthetőek az adóbevalláshoz hasonló elven működő elektronikusan beküldhető nyomtatványok, valamint a kitöltéséhez szükséges keretprogram (ÁNYK); A NÉBIH honlapján található xml feltöltő felületen keresztül, mely a táblatörzskönyv szoftverek által generált xml adatlapok befogadására alkalmas, így a szükséges ügyfélkapus azonosítás után automatikusan az adatbázisba tölthetők az adatok; A falugazdászok közreműködésével.

Ellenőrzés – Gazdálkodási Napló A teljes gazdálkodási naplónak a gazdálkodónál mindig rendelkezésre kell állnia, valamint a program befejezése után még további öt évig hozzáférhetőnek kell lennie. Elektronikusan kizárólag az alap-adatlapokat (GN-02,-03,-04,-05,-10, és a Tápanyag-gazdálkodási terv) kell feltölteni. A nyilvántartások évközi vezetése majd a gazdálkodási év befejezése után, a fenti adatok elektronikus úton történő rögzítése minden AKG támogatásban résztvevő számára kötelező.

Ellenőrzés – Nitrát adatlap A jogszabályban meghatározott adattartalmú nyilvántartásnak a gazdálkodónál mindig rendelkezésre kell állnia, melyből a jogszabály szerinti adatlapot kell megküldeni a NÉBIH részére. A nyilvántartást csak a nitrátérzékeny területtel rendelkezőknek kell vezetnie, és a helyszíni ellenőrzés során be kell tudni mutatni az ellenőrnek.

Az ÁNYK nyomtatvány A gazdálkodók önállóan, saját gépükön keresztül használhatják. Elérése a honlapról: www.nebih.gov.hu Nyomtatványok/ E-nyomtatványok menüpont alatt. Nyomtatható és ügyfélkapun keresztül beküldhető, mint az adóbevallás, hivatalos adatszolgáltatásnak minősül.

XML feltöltő felület A NÉBIH honlapján található feltöltő felület, mely a táblatörzskönyv szoftverek által generált xml formátumú adatlapok befogadására alkalmas. Az első használat előtt a NÉBIH honlapján regisztrálni kell. Ezt követően a szükséges azonosítás után, melyhez ügyfélkapus felhasználónév és jelszó szükséges, automatikusan közvetlenül az adatbázisba tölthetők az adatok a létrehozott xml fájl tallózást követő feltöltésével.

A GN adatszolgáltatás határideje Az adatszolgáltatásra rendelkezésre álló időszak szeptember 1-től november 30-ig tart. A támogatási rendelet 18. § (9) bekezdése alapján a gazdálkodási napló közleményben meghatározott adattartalmának elektronikus benyújtására a fenti határidőn túl nincs lehetőség. A benyújtás elmulasztása a támogatási rendelet 52. § (4) bekezdése szerinti szankciót, vagyis az előző (első) gazdálkodási évre jutó támogatási összeg 30%-kal történő csökkentését vonja maga után.

A Nitrát adatszolgáltatás határideje A Nitrát adatszolgáltatást a gazdálkodási évet követő szeptember 1. és december 31. között kell teljesíteni. Talajvédelmi hatóság felé. A rendelet mellékletében található adatlapon. Amennyiben az ügyfél felszólítást kap a Hatóságtól, hogy nem teljesítette az adatszolgáltatási kötelezettségét határidőben, lehetősége van a határidő letelte után is elektronikusan eleget tenni ezen kötelezettségének.

Köszönöm a figyelmet!