Az interaktív tábla használatának lehetőségei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Patay Sámuel Általános Iskola és Óvoda portfóliója
Advertisements

Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
A nevelési tanácsadók szerepe a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének tartós és súlyos organikus okra vissza nem vezethető rendellenessége.
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2010-ben Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
Eszköszkölcsönzési szolgáltatások bemutatása
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Cím: 5008 Szolnok, Gorkij út 47. Telefon/fax: Web: Igazgató: Dr. Kállai Mária.
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
VII. NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS augusztus A pedagógus kollektíva az iskolában, az iskolafejlesztés személyi feltételei dr. Várnai Andrásné.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Az együttműködés színterei a segítő pedagógus szemszögéből
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
EGYMÁS-KÖZT Szakmai fórum l Nyíri Úti EGYMI - Kecskemét, Nyíri út Web:
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Az integrált oktatás modellje Nahalka István Egyetemi docens
SNI együttnevelés törvényi szabályozása és intézményi gyakorlata 2012
TÁMOP Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Befogadó intézmények Sárbogárdon
A tanácsadói tevékenység koordinálása Páll Viktória Ec-Pec Alapítvány.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
A sikeres integráció, inklúzió feltételei
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
Az esélyegyenlőséget szolgáló törekvések a törvényalkotásban, különös tekintettel az SNI témakörére.
„A három-ötperces eseményeknek különös varázsa van az életünkben” Bródy János.
A sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos változások Dömötör Monika, gyógypedagógiai tanár szeptember 8.
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
Albert István Téri Napovi Kisvaszar
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
Törvények, feladatok, vizsgálatok, szakvélemények,
Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók ellátása a jogszabályi előírások alapján Ammerné Nagymihály Emília közoktatási szakértő.
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
A fejlesztőpedagógus szerepe a Családok Átmeneti Otthonában
Kéttanítós modell Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Nevelési Tanácsadó Törökszentmiklós.
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2008-ban Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
RMÁI Kazinczy Ferenc Tagiskola Kincsesbánya, Iskola u. 1.
Kompetensek lettünk? június 27..
Integráló iskolák a közoktatásban
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
MÓDSZERTANI KÖZPONT MŰKÖDÉSE A KAPOSVÁRI KISTÉRSÉGBEN
SNI gyerekek az iskolában (1.) A sajátos nevelési igény
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Az integrált terápiák elvének szakmai modelljei
Inklúzív nevelés Magyarországon
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
A szövegértés-szövegalkotás programcsomag jellemzői
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV | az előadás címe „Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker” Szeretettel köszöntjük a Kollégákat a „Pont ÉRTED, pont.
Jó gyakorlatok a közoktatás területén
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
Az eredményesség mérése és szakmai ellenőrzés Összeállította: Barcziné Horváth Márta iskolaigazgató, IPR szakértő Kocsis Gáborné IPR szakértő.
Sajátos nevelési igényű tanulók a szakiskolai programban Kapcsáné Németi Júlia.
Dalton-tervvel a tehetségekért Kisalföldi Tehetségsegítő Tanács „Fókuszban a tehetségek”
Nagyné Heidenwolf Erzsébet Hallássérült gyermekek integrált oktatásának segítése.
Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Tagintézménye
A KönyvTÁRva-nyitva jó gyakorlat
„Együtt, eredményesen”
DARUS a gyermekekért.
Közösségi szolgálat a közgázban
Előadás másolata:

Az interaktív tábla használatának lehetőségei SNI (speciális nevelési igényű) gyerekeknél az alsó és felső évfolyamokon PRIZMA Általános Iskola és Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 1134 Budapest, Váci út 57. Tel./Fax: 06-1-3408-980, 06-1-3209-331 E-mail: specisuli@freemail.hu Web: www.prizma.sulinet.hu OM 038423

Az iskola bemutatása Iskolánkban olyan gyermekek, akiknél a Szakértői Bizottságok a komplex gyógypedagógiai-, pszichológiai-, orvosi vizsgálatok során értelmi sérülést állapítanak meg, s feltehetően megfelelő speciális gyógypedagógiai támogató segítség nélkül a többségi iskolákban, nem lennének képesek a többiekkel való együtt haladásra. Intézményünk 1-8. osztályaiban történik a sajátos nevelési igényű, tanulásban akadályozott gyermekek nevelése-oktatása. Párhuzamos osztályaink nincsenek, az átlagos osztálylétszám nem haladja meg a 10 főt. A heterogén összetételű tanulói csoportok szükségessé, a kis osztálylétszámok, valamint gyógypedagógus kollégáink szaktudása és elkötelezettsége lehetővé teszik kooperatív ismeretelsajátítási technikák alkalmazásával a sajátélményeken és gyakorlati tevékenységen alapuló, differenciáló, individualizált fejlesztést. A guruló iskolaotthonos rendszernek köszönhetően az egész napot végigkíséri ez a folyamat.

Játszóház 1-2. program bemutatása A program nagyon jól használható óvodás- és iskoláskorú gyermekek fejlesztésére és segítségével a tanulók elsajátítják az interaktív tábla alapszintű kezelését is. Az alábbi területeken nyújt segítséget játékos feladatokkal: figyelemkoncentráció, memória fejlesztése formaegyeztetés, rész-egész viszony felismerése analízis-szintézis szókincsfejlesztés auditív figyelem és memória fejlesztése számfogalom kialakítása stb. Az alábbi diákon képernyőfotókat láthatunk a különböző feladatokról

Felső tagozaton a táblahasználatot segítő internetes oldalak http://www.eigelb.at/HP/Links/SpecialEffects/Grappa/DelayedTrace/index.html http://www.eigelb.at/HP/Links/SpecialEffects/Grappa/GrappaSP_Sepia/index.html http://www.eigelb.at/HP/Links/SpecialEffects/Grappa/GrappaWH_White/index.html http://www.eigelb.at/HP/Links/SpecialEffects/Grappa/Rainbow/index.html