Alberobello kisváros Olaszország Puglia tartományának Bari megyéjében. Jellegzetes építményei a trullók, melyek különleges, habarcs nélkül, csupán a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Advertisements

SIÓAGÁRDI TÁJHÁZ.
Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Folyamodjatok az Úrhoz,
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Manhattan a sivatagban
A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője
Az Ócsai Tájház.
TEREMTÉSMÍTOSZ.
Cseh nyelvről fordította K.P.
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
Cella Septichora.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Egyiptomi Teremtéstörténet
Vasszerkezetek A vas kora.
Szívvel elhiszem, Szájjal megvallom Hogy Jézus Krisztus Úr
Te vagy az, akiből élet árad,
Várna i Péter március. „… hogy Ő szolgáljon” (Mt 20,28)
? ? ? ? ? Kicsoda Jézus ? ? ? ? ? ? ? ? ?.
Juhász Gyula:Karácsony felé
KIZSI Karélia gyöngyszeme.
MÜKÉNÉ.
Mezopotámia és Egyiptom építészete
Tűzhelyek, füstelvezetés
A Föld helye a világegyetemben
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
Automático Magyarra fordítás: toToBe.
Wass Albert A BUJDOSÓ IMÁJA.
Cseh nyelvről fordította K.P.
Hellászi lakáskultúra
Készítette:Bálintfi Arnold
Fűtés.
Barokk A barokk sajátos stílusai épületekre vonatkoztatva.
Melki apátság Szent Benedek-rendi melki apátság, az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az Isten országában Annyi-annyi hely van, Mind befér, kit fed a vér. Én is bent vagyok már Krisztus vére árán, Elkísér utamon a fény. Az Isten országában.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Sokszor úgy érzem, Összeroskadok, Többé nem lesznek jó és szép napok,
Örvendjetek, vigadjatok,
Te vagy az, akibõl élet árad,
A fény Királya Õ, fenségbe öltözött
Solymár – családi ház prezentáció.
Történelem vizsga képei
Örvendjetek, vigadjatok,
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
A vályogházakról Mészáros Judit 9.A.
Megölték a Bárányt, de Rá dicsőség várt, az átszegzett kezek győzelmet hirdetnek. Ő az Úr, Ő az Úr, éneklem, Ő az Úr. És Ő él, IGEN ÉL, élek, mert Jézus.
Hamvazó- szerda.
ki lángra gyújthat és meggyógyíthat,
Örvendjetek. 1. Örvendjetek, vígadjatok, Mert ím az Úr feltámadott, Szent hitünknek ez ad új erőt, Íme igazat mondott!
Hellászi lakáskultúra
Építettek három 6 emeletes épületet a föld alá, majd azt mondták „nem lett jó, újrakezdjük” és fölé építették a repteret. Állítólag a CIA költözik a földalatti.
Igazságban szellemben. 1. Igazságban, szellemben, életem átadom. Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el Istenem, Oltárodra.
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
Az építmények válfajai
MÉDIAISMERET Közlési rendszerek
Te vagy az akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag vagy.
Zene: Varga István Készítette: Wégner ZsuzsannaNagykanizsa OTT A VIA DOLOROSÁN !
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Kassa Kasza Sára, Martinák Emese, Paál Eszter. Dóm építése  A Szent Erzsébet-főszékesegyház, ismertebb nevén a kassai dóm Kassa egyik legszebb és legjellegzetesebb.
I-110. Te vagy az, akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem! Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag.
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
Alberobello Olaszország.
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Te vagy az, akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban.
A fény Királya Ő, fenségbe öltözött, örüljön a Föld, örüljön a Föld
Igazságban, szellemben életem átadom, Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el, Istenem, Oltárodra hadd tegyem, itt.
Csak a szeretet képes arra, Csak a szeretet kérhet arra,
Előadás másolata:

Alberobello kisváros Olaszország Puglia tartományának Bari megyéjében. Jellegzetes építményei a trullók, melyek különleges, habarcs nélkül, csupán a környékről származó csiszolt mészkőből, alapozás nélkül épült kúpalakú házak. A falakat fehérre festették. A négyszögletes szobáknak apró ablakokat készítettek, a kandallókat pedig az 1,5-1,8 m vastag falba mélyítve építették. A belső terek kialakításánál, így emeletek hozzáadásához, fát használtak. A trullók minden szobájához külön kúpos-tető tartozik. Az építményeket 5–7 cm vastag mészkőlapokkal fedték, amelyeket kúp-szerűen illesztettek egymáshoz ban megkapta az UNESCO-tól a Világörökség címet.

1. A fülkék vastag falaiba szekrények, vagy ágyak kaptak helyet. 2. A boltíveket fa alátámasztással készítették. 3. Az építmény a csupasz sziklára épült, a helyiségek téglalap alakúak voltak. 4. Fő tértől a szobákat nem ajtók választják el, hanem függönyök. 5. A tető kialakításához 5-7 cm vastag mészkőlapokat használtak. 1. A fő lakótér felett a gazdasági gépek és az élelmiszerek tárolására padlást alakítottak ki. 2. A kupola csúcsára záródíszt helyeztek. 3. Nem minden szoba helyezkedett el a kupola alatt, ezeket domború tető fedte. 4. A hálószobában a kovácsoltvas ágyat az asszonyok által kézzel készített paplan fedte. 5. A konyha feletti kupolán a kémény található. 6. A főbejárat mellett ülőhelyet alakítottak ki, ahol különböző házimunkákat végeztek az asszonyok. 7. Az értékes esővizet, mely a tetőn folyt le, földalatti tárolóban fogták fel.

A kúpos tetők csúcsát egyedi záródíszek ékesítik A tetőkre fehér jelképeket festettek, melyekkel a bentlakókat kívánták a gonosztól megóvni Primitív szimbólumokMágikus szimbólumokKeresztény szimbólumok MenóraI és H Jézus jele Cross, összeköti az eget, földet és alvilágot Ima Istenhez a világért és alvilágért Jupiter Szaturnusz Merkur I’-Omega - Isten Trident kereszt Krisztus monogramKegyelem jelképe Jézus jele ostyában Mária átdöfött szíve Kozmikus kereszt Krisztus a Nap