Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Juhász Gyula:Karácsony felé

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Juhász Gyula:Karácsony felé"— Előadás másolata:

1 Juhász Gyula:Karácsony felé
Boldog Karácsonyt! „Szép Tündérország támad föl szívemben Ilyenkor decemberben. A szeretetnek csillagára nézek, Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, Ilyenkor decemberben Bizalmas szívvel járom a világot S amit az élet vágott, Behegesztem a sebet a szívemben És hiszek újra égi szeretetben, Ilyenkor decemberben És valahol csak kétkedő beszéd Hallok szomorúan nézek, A kis Jézuska itt van a közelben, Legyünk hát jobbak s higgyünk rendületlen S ne csak így decemberben” Juhász Gyula:Karácsony felé

2 Sarkadi Sándor:Újévi köszöntő Nagy László:Adjon az isten
Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét, üres vékámba gabonát, árva kezembe parolát. Lámpámba lángot: ne kelljen korán az ágyba hevernem, kérdésre választ O küldjön, hogy hitem széjjel ne duljön! Adjon az Isten fényeket, temetők helyett életet, nekem a kérés nagy szégyen, adjon akkor is, ha nem kérem! Ránk virradt a reggel Az újév napjának Aranyat ezüstöt Vasat a gazdának! Fillérje ezüstbol Forintja aranyból Csak az egészsége Csak az legyen vasból!!!!!!

3 ,,Egy élet, melyben hibákat követünk el, nem csak tiszteletreméltóbb, de hasznosabb is, mint az olyan élet, melyben egyáltalán nem csinálunk semmit.” George Bernard Shaw A boldogság azon az ajtón lopózkodik be, amit nem is tudod, hogy nyitva hagytál.

4 Egy kis tanács... Karácsonyfa :mestergerendáról lógatták le, hogy (az alakja is segít ebben) ha felnézel a csúcsára az égre nézzél. Nem szabadna a földdel érintkeznie. A tüskék távol tartják a gonoszt.


Letölteni ppt "Juhász Gyula:Karácsony felé"

Hasonló előadás


Google Hirdetések