Lux Judit CSc ÉLETUTAK – GENERÁCIÓK – ÜNNEPEK 2014. május 22. SZAKMAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS (ISBN-szám: 978-963-9559-54-7) HSZOSZ- ICF Magyar Tagozat.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Női viselet.
Advertisements

Nehéz ügyfél-e a fiatalkorú?.  Fegyelmi eljárások  Elhúzódhat  Kérdéses a hatékonysága  Büntet  Tanult tehetetlenség  „Alternatív költsége van”
Választások és döntések A közszolgálati életpályamodell
REZILIENCIA FEJLESZTÉS Zsótér Gina
Hivatalos programoldal: /hirek/666-coaching-fezstival-2013.html.
Vérmérsékletem képekben
1 A „B oldalon” is vannak jó számok, avagy kivezetés a munka világából coaching segítségével Életutak – generációk – ünnepek Szakmai konferencia ISBN:
Mikor tekinthetjük egészségesnek a családot?
Atipikus foglalkoztatás trendjei és tendenciái Magyarországon és Szlovákiában empirikus vizsgálatok tükrében Budapest, május 22. (ISBN: )
Mi az egészség? EGÉSZ –SÉG, TESTI – LELKI- JÓL LÉT.
Készítette: Molnár Fruzsina Eszter szociális munka III. évfolyam
A személyiség.
A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE
A család Tóth József.
Sikeres utak megtalálása a gyorsan változó világban
Alkalmazható-e a mediáció az interneten elszenvedett jogsérelmek orvoslásában? Dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági szakértő,
Ideális – Valóságos – Sugallt Dányi Zoltán ref. lelkipásztor, pasztoral - pszichológus Budapest
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Hetyei József Certified Management Consulting március 22 VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Informatikai tanácsadási szekció Budapest, 2013.
Zene: Claydeman Klikkelj!
 (ISBN: )  "Életutak – generációk - ünnepek„ szakmai konferencia szakmai.
Konfliktus Dr. Ternovszky Ferenc: Nemzetközi menedzsment európai szemmel BGF - Külkereskedelmi Főiskolai Kar Vállalkozások és Emberi Erőforrás Menedzsment.
Lux Judit CSc Neokorporatív gyakorlat és mediáció Magyarországon (1.) november 21.
Lux Judit CSc Neokorporatív gyakorlat és mediáció Magyarországon(3) december 5.
Lux Judit CSc Neokorporatív gyakorlat és mediáció Magyarországon(4) december 12.
Konfliktuskezelés - mediációval
Az addikciók kialakulásában szerepet játszó fő tényezők
Családi diszfunkciók Alkohol- drogproblémák és a segítés lehetőségei kurzus Pecze Mariann, WJLF.
Konfliktusfelismerés fáziskéséssel (meghalljuk-e a másik vészjelzéseit…)
Mit tartunk ma normális családnak?
Mi is az a társadalmi integráció?
Resztoratív módszerek az iskolában
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / ) Vágvölgyi.
A Mediáció.
Mediációs lehetőségek az iskola világában Önfejlesztő Iskolák Egyesülete XVII. Országos Konferencia Budapest, november
A családi támogatás hálója megtart, fenntart, benn tart vagy behálóz? Dr. Purebl György SE Magatartástudományi Intézet.
Adalékok a magyar tizenévesek vallásosságáról a rendszerváltás után Csákó Mihály CSc egyetemi docens WJLF Pedagógiai Tanszék.
Az iskoláskor küszöbén
Valami ilyesminek? vagy … Ilyennek? Esetleg ilyennek?
Gazdasági Mediáció Konferencia április 28. vitából egyezség Varga Tamás, gazdasági mediátor Gazdasági Mediáció Konferencia Április 28. Varga.
Információáramlás és kommunikáció 2010/2012. Ön szerint az információ-átadás mely formáját helyezi előtérbe az intézményvezető? (fő) (fő)
Egyenlő Bánásmód Hatóság TAPASZTALATÁTADÓ TALÁLKOZÓ Diszkrimináció és autizmus
GRAFO-LIFE hatékony segítség a mindennapokban. GRAFO-LIFE A hétköznapokban felmerülő stressz- és krízishelyzetek három csoportba vezethetőek vissza: 1.
Barát Müller Péter.
VEZETŐ IS EMBER. HGHJ MAI PROGRAM 10:00 JÁTSZMÁK/KONFLIKTUSOK – KISS PÉTER ELŐADÁS 10:30 JÁTSZMÁK CSOPORT 11:30 TEA- és KÁVÉSZÜNET 12:00 ENERVÁLTSÁG –
Család, rokonság Németh György.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Példa kettő-három fa felépítésére - törlés művelet Készítette : Krizsai Petra
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Speciális gyermekvédelem
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
Új tanulásszervezés – mit és miért kell tennünk?
Generációk és család.
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Prof. Dr. Szabó Lajos c. egyetemi tanár ELTE Társadalomtudományi Kar
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
Konfliktuskezelő eljárások és módszerek a Pártfogó Felügyelői Szolgálat tevékenységében Biró Balázs pártfogó felügyelő, mentor közvetítő.
KÖZÖSSÉGI KONFLIKTUSKEZELÉS ÉS ESÉLYTEREMTÉS „ÉLHETŐ TELEPÜLÉS EGYENLŐ ESÉLYEKKEL” MANORKA KONFERENCIA IVÁNYINÉ SZABÓ ANDREA.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
A második születés kora A kamaszkor és a kamaszmediáció sajátosságai Busai Barbara október 27.
Miért éppen fa – mint szenvedély? a gyökérzet szerteágazó, nem látható a törzs, a kifejlődési szakasz a korona a látható, jellegzetes szenvedély ágak.
A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…”
Generációk és család.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Konfliktus fogalma: az értékek vagy érdekek összeütközése.
A család ahonnan jövök.
TUDÁSÁTADÁS – GENERÁCIÓK ÖSSZEFOGÁSA A CSALÁDBAN ÉS A MUNKAHELYEN Nemzetközi konferencia Budapest, november 16. Kőváriné Vida Ildikó előadó (panel)
A diszfunkcionálisan működő család
A képzés helyszíne, időpontjai: a képzés előtt egy héttel
Előadás másolata:

Lux Judit CSc ÉLETUTAK – GENERÁCIÓK – ÜNNEPEK május 22. SZAKMAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS (ISBN-szám: ) HSZOSZ- ICF Magyar Tagozat ZSKF

Konfliktus? Megoldás?

A „konfliktus”  emberi összeütközés(családba viszem:, munkahely, barátok, társadalom stb.konfliktusát)  latens, nyílt konfliktusok;  nem beszélik ki a problémát;  félreértik egymást;  Ismerik a másikat?

A jó család  Felismerem, hogy vannak problémák.  Légy készen arra, hogy változtass!  Tedd meg az első lépést.. Keressünk időt arra, hogy jó család legyünk!

Kommunikáció Mondd meg anyádnak/apádnak...”, „Mondd meg a fiadnak/a lányodnak...” (aki mellesleg az én lányom/fiam is...)  Egyszülős család  Mozaik család

Mediáció a két (vagy több) fél között kialakult konfliktust egy harmadik fél segítségével oldják meg.  együttműködő, nem erőből a megoldást;  nem zéró összegű játszmát.

Mediáció a családban  szülő-gyerek Ki legyen a harmadik (külső) személy? „Semleges” fél a családban? Lehet-e a nagyszülő mediátor?

Nagyszülő – unoka  „Hétköznapok” mások, nem a taposómalom!  A nagyszülő már túl van, amit a gyerekei éppen tanulnak, érett személyiség (bölcsebb?)  konfliktust kerülő/megoldó;  „dödörgés”; „sóderparti”.

Nagyszülő - unoka  Nem a szülő háta mögött!  Megtartja/magyarázza a szülők által alakított szabályokat!

A cél  Család erősítése.  Törekedjünk, hogy jó család (mást jelent másnak) legyünk. „Egy jól működő családban az egyének boldogabbak, egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak és tovább élnek, mint egy rosszul működőben illetve kapcsolat nélkül.”(Kopp – Skrabski 2006).

Köszönöm a figyelmet!