KIVITELI PERIFÉRIÁK Illés Anna Eszter Felkészítő tanár: Salamon Róza

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Manapság a számítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép- képernyő vagy monitor. A monitort egy kábel köti.
Advertisements

A számítógép felépítése
A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
INFORMATIKAI ESZKÖZÖK: A MONITOR
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzői
Az IBM kompatibilis PC perifériák
A Monitor A legfontosabb kimeneti eszköz a monitor. A monitoron megjelenő képek képpontokból (pixel) állnak. A jelenleg még a legelterjedtebb a katódsugárcsöves.
A 4.CSOPORT MUNKÁJA.
Nyomtató.
Kiviteli perifériák Nagy Ferenc 6.b Felkészítő tanár:Salamon Róza
Vincze Alexandra Választott téma: Kiviteli perifériák Felkészítő tanár: Bartha Katalin Iskola: Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium.
Nyomtatók Nem ütő nyomtatók.
Mai Számítógép perifériák
Mai Számítógép Perifériák
A nyomtató.
A számítástechnika története
Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2
Perifériák.
Perifériák.
Készítette: Csintalan Viktória
Monitorok, nyomtatók Liptai Krisztina 13/D.
Nyomtatók A szg.által szolgáltatott adatok papíron történő megjelenítésére szolgálnak. Csoportosításuk: Mechanikus ütközéses (impact) nyomtatók: kalapács.
Mit kell beletenni egy multimédiás számítógépbe? A számítógép felépítése nagy vonalakban.
NYOMTATÓK.
Mai számítógép perifériák
Mai számítógép perifériák
Mai számítógép perifériák
Kiviteli Perifériák Készítette: Kiss Ádám
Hardver eszközök IV. rész
Hardver eszközök III. rész
Perifériák.
Nyomtatók.
Monitorok.
Nyomtatók A nyomtatók feladata, hogy egy számítógépről származó információt papíron vagy ritkábban más hordozón (boríték, írásvetítő fólia, stb.) megjelenítsenek.
Egerek, nyomtatók.
Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Balaton Marcell Balázs
Perifériák Bemeneti: Kimeneti: Billentyűzet Egér Lapolvasó
A számítógép felépítése
Mi az RGB? Red Green Blue, a képernyős szín-megjelenítés modellje. Ha mindhárom alapszín teljes intenzitással világít, fehér színt kapunk. Ha mindhárom.
Mai számítógép perifériák
Hetrovicz Máté Kiviteli perifériák Neumann János
Óravázlat Készítette: Kucsera Mihály, Toldi Miklós 2010.
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Minden, amit a nyomtatókról tudni érdemes
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
Kimeneti perifériák Longera Tina, Longera Renáta, Orosz Szilvia.
Perifériák és jellemzőik
A számítógép felépítése
Bemeneti, kimeneti egységek
Informatika 6. osztály Nyomtató
A számítógép perifériái
A nyomtató.  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által.
Nyomtatók Készítette: Papp Levente Felkészítő tan.: Őszi Katalin Iskola: Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 5300, Karcag Kálvin utca 2.
A számítógép fontosabb perifériái Készítette: Weigel Szilvia II. évfolyam Számítástechnika szak.
Kiviteli perifériák  Minden jog fenntartva.
FÜLEMÜLE ORSZÁGOS INFORMATIKA VERSENY A nyomtatók Készítette: Szöllősi Anna Osztály: 6.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu iskola.
4. óra Perifériák. Ismétlés  Perifériák felsorolása, kategóriái  Hardver, szoftver fogalma.
Készítette: Ulmann Ákos Felkészítő tanár: Vargáné Gyömrei Anita Iskola neve és címe: Orosházi Vörösmarty Általános Iskola, 5900 Orosháza Vörösmarty u.
Kimeneti perifériák.
Balaton Marcell Balázs
Ilyen számítógépet szeretnék
Monitorok Készítette: Orosz Kristóf 6/b.
Nyomtatók.
A számítógép felépítése
Az információ.
NYOMTATÓK.
A számítógép felépítése
I/O perifériák.
Előadás másolata:

KIVITELI PERIFÉRIÁK Illés Anna Eszter Felkészítő tanár: Salamon Róza DR. Török Béla Általános Iskola és Óvoda

Definíció: Az adatok be és kivitelére használatos eszközöket közös néven perifériáknak nevezzük. A perifériák lehetővé teszik, hogy a számítógép és a külvilág között kapcsolat jöjjön létre. Aszerint, hogy az adatok milyen irányba áramlanak, a perifériákat két nagy csoportba soroljuk: beviteli és kiviteli perifériák. Vannak olyan eszközök, amelyek kétirányú adatáramlást is lehetővé tesznek. Az ilyen eszközök ki- és beviteli perifériák egyaránt. (olyan eszközök, ahol több eszköz, pl. nyomtató és szkenner egy gépbe van építve) A kiviteli perifériák azok az eszközök, amelyeken keresztül az adatok a processzorból eljutnak a külvilág felé.

A monitor Az egyik legfontosabb kiviteli eszköz. Monitor segítségével tudjuk ellenőrizni az általunk bevitt adatokat és a lejátszódó műveleteket. Működése leginkább a TV-hez hasonlít. Működési elv alapján: Katódsugárcsöves monitor (TV is ilyen)Folyadékkristályos monitor (hordozható szg-ek.)

Régi monitor Új monitor

A nyomtató Segítségével az általunk szerkesztett képeket és szövegeket papíron is megjeleníthetjük. Jellemzői: felbontás (dpi) : azt fejezi ki, hogy inchenként hány képpont megjelenítésére alkalmas.(szövegeknél már a 300 dpi is jó, minőségi képekhez azonban minimum 600 dpi szükséges)gyorsaság: azt fejezi ki, hogy milyen gyorsan nyomtat. Pl. sor / perc vagy oldal / perc. Három fajtájáról beszélünk: mátrix-nyomtatótintasugaras nyomtatólézernyomtató

A mátrixnyomtató A nyomtatófejen lévő apró tűk az előttük elvezetett festékszalagra ütve festéket préselnek a papírlapra, így rajzolódik ki a nyomtatandó kép. A tűk a fejben egymás alatt helyezkednek el. A számuk 9 és 24 (ez jobb minőségben rajzol, mert sűrűbben rajzol) lehet. Egy karakter kirajzolása több lépésben jön létre. Rajzolata nem túl szép, működése elég zajos. Vannak felhasználási területek, ahol mégis ez a legalkalmasabb, mert a leggazdaságosabb és nagy teherbírású. Nagy terjedelmű adatlapok, statisztikák és kimutatások nyomtatására ajánlott.

mátrixnyomtató

A tintasugaras nyomtató A festékpatronokban lévő folyékony festékanyagot fúvókán keresztül juttatja a papírra, ahol gyorsan megszárad, így nem mosódik el. A képet pontokból építi fel. Egyaránt lehet fekete-fehér és színes nyomtatásra is használni. Lényegesen korszerűbb, mint a mátrix-nyomtató. Otthoni vagy kisebb irodai munkákhoz a legalkalmasabb eszköz.

tintasugaras nyomtató :

A lézernyomtató Működését tekintve olyan, mint a fénymásoló. Gyönyörű rajzolatú, magas felbontású nyomtató. Rövid idő alatt, nagy mennyiség kinyomtatására képes. A teljes lap egyidejű nyomtatására alkalmas. Üzemeltetése gazdaságos és csendes. Magánszemélyeknek kissé drága.

lézernyomtató

Felhasznált források: http://www.szenteskep.hu/informatika/oldalak/szamitogep/periferia.htm