BALOGH GÁBOR Magyar Diáksport Szövetség Elnök

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
 Kiemelkedő utánpótlás nevelés  Saját tulajdonú sportcsarnok  infrastruktúra  Nyitás a szabadidő és közösségi programok felé.
Új pályán! MKOSZ-STRATÉGIA.
A köznevelés fejlesztési irányai és eredményei KPSZTI február 12. Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárság MTI Fotó.
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
A fogyatékos diákok sportjának megújítása FOGYATÉKOSOK ORSZÁGOS DIÁK- ÉS SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉGE Fogyatékos Emberek Sportja Szakmai Fórum június.
Integráció a sportiskolai és a művészeti nevelés segítségével A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pályázatáról Integráció sporttal és zenével.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Közösségben újra hasznos! TÁMOP A DOMÁNYBOLT, MINT A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ESZKÖZE Átfogó Célok • Foglalkoztatás • Környezetvédelem • Anyagi fenntarthatóság.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Az iskolai könyvtárhasználat hazai innovatív példái
A kolozsvári Báthory Líceum
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
A nevelési-oktatási program előzményei
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Komplexen funkcionáló megyei tehetségpont
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
MAGYAR GYERMEKLABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
ÚJ TUDÁS- MŰVELTSÉG MINDENKINEK Gyula, június 23.
TRUEFOOD RENDEZVÉNYEINK Március 12. Budapest: ”Kutatás az innovációért” Április 29. Budapest: INTÉZETLÁTOGATÁS a Campden & Chorleywood Magyarország.
Schulek Frigyes Két tanítási nyelvű Építőipari Szakközépiskola
A MEGÚJULT MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉGE A DIÁKSPORT DIMENZIÓK TÜKRÉBEN, A DIÁKOLIMPIA TOVÁBBFEJLESZTÉSE.
Iskolák határok nélküli együttműködése.
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
1 A kompetencia alapú oktatás jövője a NFT II. tükrében Debrecen, Február 20. Hámoriné Váczy Zsuzsa, OKM.
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
Primer tapasztalatok, Cardiff országos, állami ösztönzések (The Learning Country, Flying Start, stb.) önkormányzati feladat és erőforrás – többszektorú.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kinek áll érdekében? - KERETRENDSZER az egész napos iskola nevelési-oktatási.
ORSZÁGOS SPORTISKOLAI INTÉZMÉNYVEZETŐI ÉRTEKEZLET Budapest, október 15.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Az egyetemi sport lehetőségei a sportvezetők szemszögéből. Az egyetemi testnevelés feladatai, lehetőségei és fejlesztése. Lehetséges modellek Dr. Balogh.
A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG ÉS AZ EGYETEMI SPORT.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
AZ ASEDEM ÉS A QF EMBODIMENT. 2 Spanyol Multimédia Szövetség Célja:  A multimédiával és az új technológiákkal kapcsolatos képzés és ismeretterjesztés.
Az új köznevelési rendszer jellemzői és várható eredményei
Fogyatékkal élők szabadidős és sport tevékenységei mint erőforrások a települések életében SZABÓ LÁSZLÓ ELNÖK.
EGY ORSZÁGOS CIVIL SZERVEZET BEKAPCSOLÓDÁSA A KÖZMŰVELŐDÉSBE.
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
Az intézmény alapadatai fenntartó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, 1051 Budapest, Nádor u.32. működtető: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata,1145.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
EGY PESSZIMISTA MINDEN LEHETŐSÉGBEN LÁTJA A NEHÉZSÉGET, EGY OPTIMISTA MINDEN NEHÉZSÉGBEN MEGLÁTJA A LEHETŐSÉGET Dr. GLOVICZKI ZOLTÁN SONKÁD, június.
Testnevelés és Sporttudományi Intézet
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Testnevelés, mozgás, sport szakmai munkaközösség
Szakiskolai Fejlesztési Program I
tananyagfejlesztés TÁMOP E-13/1/KONV
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Mobilsuli program a Mobkom X Egyesülettel
„Aperitif” Innovációs potenciál az Arany János Kollégiumi és Kollégiumi Szakiskolai Programba programban AJKP-AJKSZP ORSZÁGOS TANÉVNYITÓ Kiskunfélegyháza.
Előadás másolata:

BALOGH GÁBOR Magyar Diáksport Szövetség Elnök

Az MDSZ „dimenzionális” felépítése DIÁKOLIMPIA ISKOLAI TESTNEVELÉS DIÁK-SZABADIDŐ SPORT

DIÁKOLIMPIA Az MDSZ tradicionális feladata, értéke Kiemelkedő szerepe van az iskolai sporttehetség-gondozásban Fejlesztési feladataink: Az UP sport és a diákolimpiai versenyrendszer célszerűbb illesztése. A verseny- és szabályrendszer igazítása a modern sportági fejlesztésekhez (pl. Kölyökatlétika). Fenntartható, költséghatékony szervezési és rendezési feltételek megteremtése. Nyitás az alternatív, nem hagyományos sportágak irányába. A diákolimpiai versenyrendszerben résztvevő iskolák számának növelése. DIÁKOLIMPIA

DIÁK-SZABADIDŐ SPORT Teljesítmény- és eredménykényszer nélküli, egészségorientált, - MINDEN diák számára elérhető - egészségfejlesztő testmozgás-lehetőségek, sportprogramok biztosítása Fejlesztési feladataink: EU-s források széleskörű bevonásával komplex egészségfejlesztő mozgásprogramok szervezése és lebonyolítása. Programszintű innovációs tevékenységek. Kapcsolatépítés a közösségi színterek, civil szervezetek, a sportegyesületek és az iskola között. Diáksport-önkéntesség szolgáltatási hálózat létrehozása a társadalmi felzárkózás és integráció érdekében. DIÁK-SZABADIDŐ SPORT

Részben elavult módszerek a testnevelés oktatásban Előzmények: Köznevelési Tv.; NAT; Kerettantervek; Mindennapos testnevelés bevezetése, Részben elavult módszerek a testnevelés oktatásban Fejlesztési feladataink: A testnevelés szakmódszertani megújulásának, fejlődésének támogatása a 21. század elvárásainak megfelelően – (Kutatás, Fejlesztés, Innováció). On-line és off-line szakmai közösségépítés Az iskolai testnevelés hosszútávú stratégiájának megalkotása. Országosan egységes, egészségorientált, a fittségi és a fizikai aktivitási szintet együtt vizsgáló mérési-értékelési és visszajelentési rendszer felépítése. Pedagógus továbbképzés és disszemináció. EU-s források bevonása. Programszintű Innovációs tevékenységek. ISKOLAI TESTNEVELÉS

Javaslat az önkormányzatok szerepvállalására a mindennapos testnevelés támogatására Az önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítmények kedvező feltételek melletti (esetleg ingyenes) használatba adása az iskolák számára (uszoda, sportcsarnok, közösségi ház stb.). Az iskolai közösségi mozgásprogramok, táborok, kirándulások ösztönzése. Az iskola közeli közparkok, terek folyamatos karbantartása, amellyel lehetőség nyílik ezek használatára az iskolák számára.

Köszönöm a szíves figyelmüket! E-mail: mdszok@mdsz.hu