A fényképezés alapjai Szerző: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Burlovics Dorottya
Advertisements

Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
Képszerkesztés - alapok
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Fotózás – Digitális Fényképezés
A VÁSÁRLÁSRÓL AZ ŐSAGY DÖNT, AZ ŐSAGYRA PEDIG A KÉPEK VANNAK HATÁSSAL.
Digitális Fotó Magazin január-február.  A képkompozíció vonatkozásában a pont kifejezés olyan kompozíciós eszközre utal, amely a képmezőhöz képest.
Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
Picasa 3 Kovács Viktória III. Informatikus könyvtáros.
Kamerakezelés.
Hardver alapok I. 10. osztály.
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Az Esztergom és Vidéke az Interneten, a helyi lapok digitalizálásának problémái Várady Eszter igazgató Helischer József Városi Könyvtár, Esztergom.
Az angyalmentők száma: 333. Ez egy különleges meditáció, amelynek segítségével vészhelyzetben is pillanatok alatt kapcsolatba léphetünk az angyalokkal,
Balogh Tamás, Koós Krisztián, Laczi Balázs, Tari Tamás 2013 Tavasz.
Hyde park lakók… folytatás Sziasztok! Én is írok magamról néhány sort, ahogy ti is megtettétek én születtem Pécsen. Nyitott hátgerinccel.
Forrás: Infografika Forrás:
Geometriai transzformációk
A NÉGY FŐELEM Tűz,víz,levegő és föld.
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Tanulói nyilvántartási.
Kamerakezelés A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta.
Záridő Blende Fénymérés
2. Technikai alapok – Expozíciós beállítások
1. Fényképezőgép típusok Technikai alapok
Digitális Sötétszoba Adobe Photoshop CS5 Extended v12.0 Fotószakkör 2011/1. Retusálás beadandók.
A digitális fényképezés alapjai
Az emberek életében kellemes élmény a jól megszervezett nyaralás. És ezt a legtöbb esetben meg is akarják örökíteni. Csak az nem mindegy mivel teszik.
Ipari képfeldolgozás projekt I. mérföldkő
Változó expozíciós idejű képek fúziója
Borland C/C++ mintapéldák tömbökre
Algoritmizálás Göncziné Kapros Katalin humaninformatika.ektf.hu.
KÉPFELDOLGOZÁS.
1. A digitális fényképezőgép felépítése
A KUTYA TOVÁBB.
Damjanich János Általános Iskola
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
LEJTŐ TIPUSÚ EGYSZERŰ GÉPEK
SÚRLÓDÁSI ERŐ.
EGYSZERŰ GÉPEK A lejtő egy tárgy felemeléshez szükséges erő csökkentésére szolgáló egyszerű gép.
Ma vasárnap, július 27.vasárnap, július 27.vasárnap, július 27.vasárnap, július 27. vasárnap, július 27.vasárnap, 2014.
a fotózás technikai alapjai
Szemhibák, szemüvegek Chyby oka, okuliare
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Pozicionálás 1. Kurzor elhelyezése a képernyőn 2. Színkezelés.
Saját weboldal a felfedezett kunhalmotoknak Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
Természetvédelmi közösségek Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
Képek feldolgozása 7. osztály.
Keresőrendszerek.
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
Színt viszünk az ifi életébe
Az NVU webszerkesztő program
Személyiségteszt.
Az internetes keresési módszerek
A digitális fényképezés folyamata
Adatvizualizáció Segédanyag a Gazdasági informatika tárgyához
4. A FILM formanyelvi eszközei
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Sony fényképezőgépek Készítette: Lerch Gergely. Sony Cyber-Shot DSC-S effektív megapixeles felbontás a színvonalas képalkotásért és a részletgazdag.
Fotokémia és Fényképezés
Digitális fotózás Alapok.
Gráf szélességi bejárása. A szélességi bejárás elmélete Célja egy véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő.
Kompakt digitális fényképezőgép. Vonzó, masszív és könnyen kezelhető, a COOLPIX L25 ért a képekhez – így Önnek nem kell. Csoportképektől kezdve a közeli.
1 PLAY Lapkombinációk az ellenvonalon. ELLENJÁTÉK.
A szem, látásjavító eszközök.  A fény a pupillán keresztül jut a szemünkbe.  A szemlencse domború optikai lencse. Anyaga rugalmas, alakját és fókusztávolságát.
Mesterséges és természetes világítás 7. témakör. A fényképezésben azok a fényforrások a jelentősek, amelyek az elektromágneses spektrum nm (látható.
A feladat és a hozzá használható eszközök kiválasztása 2. témakör:
A villanófény használata
A poszter Összeállította: Ágoston Magdolna-2006
Bevezetés a szoftver-ergonómiába
A szem Normális szem Távollátó szem Közellátó szem X
Előadás másolata:

A fényképezés alapjai Szerző: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.

Témaválasztás • A téma, a kép tárgya, melyet szeretnénk megörökíteni. • A tárgyat bemutathatjuk távoli és közeli, makro képeken is. • A témát komponáljuk meg, megfelelő szögből fotózva lehetőleg adjunk keretet a képnek. • A részek néha többet mutatnak az egésznél – makrózzunk bátran!

Feladatok • A tárgy éles, a háttér elmosódott – ezt a hatást a mélységélesség beállításával érjük el. • Készítsünk különböző képeket: vakuval, vaku nélkül, motívumprogrammal • Készítsünk sorozatot makrózással, gyors sorozatot a Sport téma választásával – pl. repülő rovarok fényképezésekor

Makró • Készítsünk makró képeket különböző perspektívákból – vitassuk meg a különbséget az egyes képek között • Készítsünk makrót különböző távolságból – vegyük észre a képélesség változását

Zoom • Optikai zoom állításával próbáljuk ki egy adott tárgy fotózását • Digitális zoom állításával próbáljuk ki ugyanazon adott tárgy fotózását • Vegyük észre és vitassuk meg a különbséget! Melyik zoom használata mikor ideális?

Egyensúlyban • Túl sötét fotónk bebukik, a túl világos kiég. • Problémák a fehér, sárga színeknél fordulnak elő leggyakrabban. • A fehéregyensúly ügyes megválasztása mellett jó szolgálatot tehet egy háttérnek használt szürke kartonlap is, ha kisebb tárgyakat fotózunk.

Vakuzás • Készítsünk képet ugyanarról a tárgyról vakuval, vaku nélkül, némi helyváltoztatás után automata vakuval, majd „red eye” funkcióval • Milyen különbségeket észlelünk a képek között? • Mikor égett ki a kép? Mikor bukott be? Mikor sikeres a „red eye” funkció?

Kereső • Próbáljuk ki a fényképezőgép keresőjét különböző szögekből fókuszálva ugyanarra a tárgyra • Vegyük észre a különbséget az egyes pozíciók között • Próbáljuk ki az egypontos és a többpontos keresőfunkciókat digitális gépünkön • Milyen különbségeket fedezhetünk fel?

Tömörítés • Utazás során nagy lehet a kísértés, hogy a nagy mennyiségű, de gyengébb minőségű képek funkcióját válasszuk. • Csoportos utazás során egy laptop, netbook jó, ha kéznél van, így lementhetjük a képeket. • Tartalék akkumulátor, tartalék memóriakártya tovább javíthatja a fotós közérzetét.

Bemozdulás • Rendszerint kézben tartott fényképezőgéppel fotózunk – ez bemozdulást okozhat. • Érdemes állványt vásárolni, vagy valamilyen sima felületű tárgyat magunkkal vinni a terepre, amelyen biztonságosan megáll a gép. • Autók teteje, motorháza lejt, a célra nem alkalmas. • Végső esetben néhány növényhatározó is segíthet, mint támasz.

Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft. További információk: