Kyokushin karate Somogyi István.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Advertisements

Szent Pál Korintusiaknak írt 1.levele 13.
A küzdősportok, szűkebb értelemben a kyokushin karate szociális kapcsolatokat fejlesztő hatása a gyermekekre
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Feltehetek egy kérdést?
“Nincs semmi, ami oly mértékben pusztítaná a testet, mint az aggodalom, és ha valaki hisz Istenben, akkor szégyellheti magát, ha bármi miatt aggodalmaskodik.”
Az Élet Igéje április.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
Teremtés és dimenzióváltás A „Világvége mítosz”, avagy a korszakváltás rövid története.
Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl.
„A gyermek évszázada” Szabolcs Éva.
(1856. máj. 6 Freiberg–1939. szept. 23. London)
Könnyek....
Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?
"Keresd az életben mindig a szépet
ÖSSZEFOGLALÓ FELADATOK
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
Építészet.
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
FONTOSAK VAGYUNK EGYMÁSNAK...
Szülőhazám! Zenével:.
Úton böjtben.
A vidéki tér sikertényezői
Local BEST Group Budaprém. 1. Miért gyűltünk ma össze? Azért gyűltünk ma itt, a legmenőbb szak (VM) kolijában össze, 1. hogy ne legyünk szanaszét, 2.
Várnai Péter: Hit – hivatás - hűség április
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
A háromszög Napoleon- háromszögei
Jó reggelt- Isten hozott !.
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Wing Chun Kung-fu Készítette: Túri Enese.
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
Isten hozott köztünk!.
A nukleáris fegyverek elleni harc világnapja Március 1.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Az Élet Igéje augusztus.
Az élet igéje július.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
mint ami mások szerint szükséges!
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Az Élet Igéje szeptember.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
SZERETET, ÉS MEGBOCSÁTÁS nem gyűlölet, és harag!
Árpád-házi Szent Erzsébet
Az Európai Unió.
A Tst Tánciskola: Alapítója Vezető tánctanára Csapattárs Lelki segélyszolgálata.
GONDOLATOK VIRÁGOK KÖZÖTT
Mountain of China Tudjuk…. - miért nem teszünk róla ?
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Eötvös Lóránd: Gravitáció
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Fiatalon!!! Időssebben!!!!! Id. Markó Károly a Felvidék egyik akkori szellemi központjában, Lőcsén született. Fiatalon is festőnek készült, de pályája.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Gondolatok a barátságról
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
KOLPING-MOZAIK. ADOLF KOLPING ÉLETE I ban született a németországi Kerpenben ig különböző cipészműhelyekben segédként dolgozott ben.
Előadás másolata:

Kyokushin karate Somogyi István

A kyokusin egy full kontakt, álló stílusú karateirányzat, alapítója Oyama Maszutacu. Oyama megreformálta a karatét, előtérbe helyezve a valós küzdelmet és a hatékonyságot. A fizikai képességek fejlesztése mellett Céljául tűzte ki az emberi értékek megőrzését és az ifjúság egészséges életmódra való nevelését. A kyokusin célja a test és lélek harmóniájának az elérése. Oyama

A kyokusinkai szó jelentése: találkozás a végső igazsággal. Nemzetközi szervezetek Ójama Maszutacu halála után az egykor egységes IKO Kyokushin Kaikan (Nemzetközi Karate Szervezet Kyokushin Kaikan) először ketté, majd három-, aztán négyfelé szakadt. Jelenleg hat szervezet van, amely az eredeti IKO Kyokushin Kaikan szervezetből alakult. Mindegyik, egymásból kivált szervezet továbbra is az IKO Kyokushin Kaikan nevet használja, de hogy meg lehessen őket különböztetni egymástól, számmal jelölik őket: IKO 1, vezetője Macui Sókei kancso IKO 2, első vezetője először Nisida sihan volt, majd Szanpei sihant Sicsinohe sihan követte, most Midori sihan az elnök, és a japán szervezet nevet változtatott, Shinkyokushinkaira. IKO 3, első vezetője Tecuka sihan volt, ma Macusima sihan. IKO 4, vezetője Tecuka sihan. Az IKO 2-ből kiválva sibucsók megalakították a Kyokushin Uniont, melynek igazgatója Haszegava sihan. Az IKO 1-ből kiválva dr. Umeda és Rojama sihan létrehozta a Kjokusin-kan szervezetet és felélesztette a Kjokusin Sogakukai Alapítványt (Dzaidan Hodzsin Kjokusin Sogakukai). IKO Sósai vezetője Szuzuki kancso és Ójama Kurisztina.

Szószaj Ójama Maszutacu élete A kjokusin karate atyja, Ójama Maszutacu, születési nevén Cshö Jongi 1923. július 23-án született Koreában, a Japán megszállás időszakában. Fiatal gyermekként Ójama kínai, illetve koreai kempót tanult. 1938-ban emigrált Japánba, és ott dzsúdót, illetve okinavai karatét tanult Funakosi Gicsintől. Mindkét stílusban danos mesterfokozatot ért el: megszerezte a 4. dant dzsúdóban, illetve a 2. dant karatéban. Ekkor vette fel a Maszutacu Ójama japán nevét is: mentora, a jól ismert National Diet-tag tanácsára; a mester a továbbiakban élete végéig ezt a nevet használta. A második világháború után Ójama gódzsú-rjú karatét tanult, egy koreai mester keze alatt (So Nei Chu), aki dozsót futtatott Tokióban. Ebben az időben Ójama elvonult egy hegyre, ahol minden civilizációtól elszakadva élt 18 hónapig. Megedzette testét és lelkét: másfél évet töltött el a hegyen. Ezen idő alatt fejlesztette ki saját stílusát, melyet később kjokusin néven ismert meg a világ. Stílusának igen nagy hírnevet szerzett hazájában a Japán Bajnokság megnyerésével. Később, a korai ötvenes években Ójama az Amerikai Egyesült Államokba utazott, ahol 32 tagállamot látogatott meg: bemutatta karatéja erejét mindenki ellen, aki kiállt ellene. 1953-ban nyitotta meg saját karate dozsóját, az Ójama-dozsót, Tokióban; de ezzel nem hagyta el világkörüli útjait, és puszta kezes karatebemutatóit - ezeket szerte Japánban is megtartotta. Az első dozsója egy megüresedett telek volt Tokióban, Mejiróban. 1956-ban Ójama átköltöztette dozsóját egy balettstúdió termébe, mely a Rikkjo Egyetemhez tartozott. Ójama edzései hamar egy kemény, intenzív és praktikus stílus hírnevét keltették, melyet kjokusinnak 1957-ben neveztek el. Ahogy a dozsó hírneve nőtt, több és több tanulót vonzott az új stílus, és így a kjokusin karatét művelők száma megnőtt. 1964-ben Ójama elköltöztette a dozsót egy új épületbe, amely ezentúl Honbu néven lett ismert (a honbu központot jelent japánul). Ójama ekkor hivatalosan is megalapította a „International Karate Organization Kyokushinkaikan” szervezetet (Nemzetközi Kjokusin Karate Szervezet), az IKO-t. A Honbu mai napig is a kjokusin karate székhelye.

Dojo Kun Mi is a Dójó Kun? A Dójó Kun az edzőterem esküje. A hét pontjában megtalálható mindaz a karatéhoz szükséges bölcsesség, hozzáállás, erkölcsi érték és alapvető viselkedésforma, ami nélkül nem képzelhető el ez az oktatási rendszer. A karate csak ezen elvek szigorú alkalmazása által lehet erős és egyben igazságos. Dójó Kun immáron 35 éve meglévő szövegében két apró, de annál fontosabb változtatást hajtottunk végre (az aláhúzott szavaknál), aminek oka, hogy a fogadalmunk végrehajtását nem a jövőbe helyezzük, hanem visszahozzuk a jelenbe, így a tudatalattiba történő beépülése hatákonyabban készteti a gyakorlót a helyes cselekvésre. Az alábbi fogadalom szövegét minden edzésünk végén hangosan, közösen mondjuk el.  Kívánjuk, hogy üzenetét minden gyakorló karateka megérthesse! 

Dojo kun Fogadjuk! Rendületlenül edzeni fogjuk testünket és lelkünket. A BUDO igazi útját követjük, így fejlesztjük képességeinket. Szilárdan törekedni fogunk önmagunk legyőzésére. Megtartjuk az udvariasság szabályait, tiszteljük előljáróinkat és a rangban feljebb lévőket. Tartózkodunk az erőszaktól. Követjük az emberiesség tanítását, soha nem feledjük az alázatosság igaz erényét. Tiszteljük a bölcsességet és az erőt, nem keresünk más vágyakat. Egész életünkben a karate fegyelmével járjuk a Kyokushin útját.

Köszönöm a figyelmet! "A Kyokushin Karate művészetének végső célja nem a győzelem vagy a vereség, hanem a benne résztvevők jellemének tökéletesítése." Mas. Oyama