Vérmérsékletem Képekben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Advertisements

Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Vérmérsékletem képekben
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
A kolerikus vérmérséklet
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
LEONARDO DA VINCI - ARÁNYOK
Panasz utca Elköltöztünk
Az angyalmentők száma: 333. Ez egy különleges meditáció, amelynek segítségével vészhelyzetben is pillanatok alatt kapcsolatba léphetünk az angyalokkal,
A Barátság.
Vérmérsékletem képekben
A tudatos élet alapelvei
Japán és amerikai üzleti partnerrel
M ASZKOK MÖGÖTT A gyermekpszichodráma módszerének bemutatása Készítette: Kovács Ágota.
Ezt üzenik Neked az. Az Örök Id ő k Angyalainak szerencseimája Bárki, akinek szüksége van ránk, kapcsolatba léphet velünk!
Gondolatok a barátságról
Az állatok olyanok, mint az emberek, mert… Ők is szeretnek játszani
Liguori Szent Alfonz: Megegyezés Isten akaratával Jel Könyvkiadó 2011.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Albert Einstein idézetek.
Az Élet Vonata.
Néha úgy érzed, hogy az árral szemben úszol?
“13 tanács egy életre".
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Zsikazsu Emlékkönyve.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?
"Keresd az életben mindig a szépet
Készitette: Szücs Tamás X.B.
A flegmatikus vérmérséklet
Albert Einstein idézetek.
Mezők és dombok vannak ott a mi kis barátainknak. a mi kis barátainknak. Ahol futkározhatnak és játszhatnak együtt a kis játszhatnak együtt a kis.
Fülemüle informatika verseny
Gabriel García Márquez
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Olvasd lassan és csendben!.
Várnai Péter: Hit – hivatás - hűség április
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Ha egy nap….
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
Vérmérsékletem képekben
A flegmatikus vérmérséklet A flegmatikus vérmérséklet.
Vérmérsékletem képekben
Fodor Dávid.  Nem egy érzelg ő s alkat  Érzelmei nagyon lassan alakulnak ki, és nem is igazán mélyek  Ritkán esik kétségbe, de lelkesnek sem.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
A BOLDOGSÁG TITKA.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Pozitív gondolatok.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
A pontos idő: 18:58.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
Olvasd lassan és csendben!
Énekel: Zdenka Lorencová
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Bölcsességek, aforizmák
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Avagy újabb gyöngyszem az önismereti tesztek palettáján.
Tantra Indiából
Csitáry-Hock Tamás*************Szeretettel Aliz
SZEMÉLYISÉG- TIPOLÓGIÁK
Énekel: Zdenka Lorencová
Mondd, mi a szeretet ? Ismeretlen szerző Mirjam.
Előadás másolata:

Vérmérsékletem Képekben Az emberi személyiség több tízezer személyiségjegyből tevődik össze. Az egyes emberek, és ember csoportok nagyon különböznek egymástól, mégis főbb személyiségjegyeik alapján lehet olyan vonásokat találni, amelyekkel csoportosítani, tipizálni lehet őket.

A flegmatikus személyiségtípust arról vesszük észre, hogy először nem vesszük észre. Ennek oka az, hogy semmi kirívó nincs rajta. Megjelenése, tekintete, beszéde kifejezéstelen, jellegtelen, öltözéke visszafogott...

Akárcsak a kolerikus, a flegmatikus személyiségtípus sem egy érzelgős alkat. Érzelmei nagyon lassan alakulnak ki, és nem is igazán mélyek. A flegmatikusnak nincsenek erős kitörései sem negatív, sem pozitív irányban: ritkán esik kétségbe, de lelkesnek sem sűrűn látod. A legtöbbször egykedvű, higgadt, kiegyensúlyozott. Képes külső megfigyelőként szemlélni a világ eseményeit. A flegmatikus nyugalmát nehezen lehet megzavarni. Kedvenc szavajárása: „hát..., talán..., nem is tudom..., nekem mindegy…” stb.

A flegmatikus egy igazi galamblelkű személyiségtípus, aki senkit nem bántana meg, és mások között is elsimítja a konfliktusokat. Csak él bele a világba, hálásan fogadja, amit kap, nem rágódik a múlton, és nem aggódik a jövő miatt. Legszívesebben csak szemlélődik és ábrándozik. A flegmatikus személyiségtípus nem kapkod, nem ideges, és szinte sosem emeli fel a hangját.

E személyiségtípus érdeklődését viszonylag kevés dolog kelti fel, ám ezekkel elmélyülten foglalkozik. Mivel azonban szerényen meghúzódik, ő az, akiről az első beszélgetés alatt azt sem néznéd ki, hogy belemegy a hideg vízbe, aztán később valaki mástól megtudod, hogy tart néhány úszó világcsúcsot. Azt a néhány területet ugyanis, ami képzeletét megmozgatja, az átlagembert messze meghaladó kitartással, akár a megszállottságig tudja művelni. Nem véletlen, hogy a flegmatikus személyiségtípusok között találunk szupermaratoni futókat, sakkmestereket, golfozókat ugyanúgy, mint csillagászokat, számítógépes zseniket, irodalmárokat, jogászprofesszorokat.

A flegmatikus személyiségtípus felfogásában, ítéletalkotásában, szóhasználatában is „kényelmes”, vagyis tömör, velős, tárgyilagos. Emlékezete, figyelme hiányos, mert a legtöbb dolog hidegen hagyja,emiatt sokszor a gondolataiba mélyed.

Általában jó hallgatóság, néha maga a megtestesült lelki szemetesláda Általában jó hallgatóság, néha maga a megtestesült lelki szemetesláda. Kapcsolataiban legtöbbször nem ő a kezdeményező, és nem is ő szakítja meg a köteléket. Két kapcsolat között jól viseli a magányt, hisz sok barátja van, és kedvenc tevékenységeivel is végtelen időt tud elszöszmötölni. Amikor pedig új ismeretséget köt, könnyen alkalmazkodik a megváltozott helyzethez (mindaddig persze, amíg az nem lesz túl kényelmetlen számára).

Ez a személyiségtípus hűséges, de elkötelezettsége néha csupán felszínes. Előfordul, hogy a flegmatikust elsősorban a megszokás motiválja egy kapcsolatban. A problémákat békés egykedvűséggel kezeli: „Úgy még sosem volt, hogy ne lett volna valahogy.” A feszültséget sokáig tűri, és mivel nem akar konfliktust, nem mondja ki nyíltan sem az igényeit, sem a problémáit. Amikor azonban „betelt a pohár”, akkor vagy némán lelép, vagy „hirtelen felindulásból” elkövet valamit.

A flegmatikus személyiségtípus általában meg van elégedve a saját életével, nincsenek nagy vágyai. Akár egészen apró dolgoknak is tud örülni, bár ezt nehezen mutatja ki. Jelmondat: „Lassan járj, tovább élsz!”

Aki tanácsot, vagy segítséget kér tőle, mindig nyitott fülekre talál Aki tanácsot, vagy segítséget kér tőle, mindig nyitott fülekre talál. Tulajdonságainak gyengéi közé tartozik, hogy lassú. Semmi sem lepi meg, semmi sem indítja meg, semmi nem kelt benne csodálkozást és nem is lelkesíti. A flegmatikus lustább, mint a többiek, minden erőfeszítést igyekszikelkerülni. A munkavégzésben kevesebb energia-befektetésre van szüksége, mint másoknak, mivel feladatait könnyebben megérti, jobban megtervezi, és jobban kivitelezi.

A flegmatikus erősségei: • jóindulatú és összeférhető • nyugodt és megbízható • gyakorlatias • csendes, békés • kiegyensúlyozott

A flegmatikus temperamentum gyengéi: • lassú • lusta • mások iránt közönyös • fölényes • kényelmes • határozatlan

Érzelmei: - visszafogott - könnyed és laza - nyugodt, higgadt, összeszedett - türelmes, kiegyensúlyozott - következetes - halk, de eszes - együttérző és jóságos - elrejti érzelmeit - készséggel kiegyezik az élettel - sokoldalú

A békés flegmatikus a munkában: - szorgalmas és hozzáértő - békés és barátságos - van érzéke a kormányzáshoz - áthidalja a nézetletéréseket - kerüli az összetűzéseket - jól viseli a terhelést - megtalálja a könnyű megoldást

A flegmatikus, mint barát: - könnyű kijönni vele - kedves, jó társaság - nem bántó - figyelmes hallgatóság - fanyar humorú - élvezettel figyel másokat - sok a barátja - van benne részvét és törődés

A flegmatikus, mint szülő: - jó szülő - szakít időt a gyerekeire - nem siet - jót-rosszat együtt fogad el - nem könnyű kihozni a sodrából

Készítette: Kiss Norbert Vége Készítette: Kiss Norbert