Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
13. Szabály Szabadrúgások
Advertisements

Les – a gyakorlatban február 25. Nyíregyháza.
A foci Varga Dávid.
Vonalbírói tevékenység. Vonalbírók szerepe •Részei a mérkőzés játékvezetői testületének •Magas szintű mérkőzésen elengedhetetlen a működésük •Fontos szerepük.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
Sportorvosi igazolás érvényessége
7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 45 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két résztvevő csapat kölcsönösen.
3. szabály A játékosok száma. A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb öt-öt játékossal, akik közül egy-egy a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
CIVIL SZAKMAI NAP TÓTVÁZSONY Pályázatok által támasztott feltételek Előadó: Szendrei Szilárd Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
 Megnyitó  MLSZ Közgyűlési küldöttek megválasztása  Évadnyitó értekezlet, ismertetésre kerülnek a bajnoksággal és szabályzatokkal kapcsolatos legfontosabb.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: •
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
Játékjogosultság A) Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású labdarúgók: A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult.
Lány Ádám Labdarúgás Testnevelés.
9. szabály: A labda játékon kívül - A labda játékban.
ÚTMUTATÓ AZ ELLENŐRI JELENTÉS KITÖLTÉSÉHEZ
A programokra vonatkozó általános szervezési ajánlások.
4. szabály A játékosok felszerelése Nyíregyháza, január 08.
Értékesítési tréning ésPAI+. Bárcsak...!... több információt kapnék a termékek elérhetőségéről!... mindig pontos információm lenne a rendelésem összértékéről!...
Environmental Compliance Inspection Course Az ellenőrzés megtervezése.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Testnevelés (Labdarúgás)
A játék A játékosság.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Szabadrúgások. Szabadrúgások A szabadrúgások fajtái Közvetlen szabadrúgás Ha közvetlen szabadrúgásból a labda közvetlenül az ellenfél kapujába jut, a.
SZABÁLYTALANSÁGOK ÉS SPORTSZERŰTLEN VISELKEDÉS.. A szabálytalanságok és a sportszerűtlen viselkedés büntetése a következő Közvetlen szabadrúgás Büntetőrúgás.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
Nyilvánvaló gólhelyzetek, szimulálások, büntetőrúgások
EDZŐTÁBOR – 29. MARCALI Az asszisztens segítő jelzései és zászlótechnikája. Előadó: Kiss Balázs.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: akár.
5. Szabály – A játékvezető. A játékvezető hatásköre Minden mérkőzést egy játékvezető vezet, akinek korlátlan joga, hogy azon a mérkőzésen érvényt szerezzen.
Barcs Nyári Tábor Somogy megye. KÖVETKEZETES ÍTÉLETEK A FIZIKAI KIHÍVÁSOK ESETÉN Nyilvánvaló gólhelyzet Büntetőterületen belüli lökések-
Büntetőrúgások. Végrehajtás A játékvezető kijelöli azt a kaput, amelynél a rúgásokat elvégzik A játékvezető pénzfeldobással sorsol, és amelyik csapatkapitány.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
A les.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
Építőipari helyzetek minőségügyi vonatkozásai január 6.
„A tivadari térségben lefolytatott supervisori ellenőrzés tapasztalati” Készítette: Gyenge László tű. őrnagy.
évi adatok labdarúgó csapatok száma versenyengedélyes labdarúgók száma amatőr sportszervezetek száma.
A pálya 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet maximum a pályán egy csapatból. Ha egy csapat leviszi a kapusát, akkor helyette egy mezőnyjátékos jöhet fel.
6. Szabály - A JÁTÉKVEZETŐ ASSZISZTENSEK. A játékvezető asszisztensek hatásköre Két játékvezető asszisztens működhet egy mérkőzésen (a 3. számú játékvezető.
6. szabály – A játékvezető asszisztens. Játékvezető asszisztens kötelességei Az asszisztens kötelessége, hogy jelezze: 1. Labda elhagyta a játékteret.
6. szabály – A játékvezető asszisztens
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. A kezdőrúgás meghatározása A kezdőrúgás a játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. a mérkőzés elején.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS.
4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami.
Mennyire találta motiváltnak 1.sz. asszisztensét, mennyire segítette működését? Mennyire találta motiváltnak 2.sz. asszisztensét, mennyire segítette működését?
JÁTÉKVEZETŐI TESZTKÉRDÉSEK UTÁNPÓTLÁS KLUB MÁRCIUS BUDAPEST.
KÜLDÖTT VÁLASZTÓ ÉVADNYITÓ ÉRTEKEZLET
Vizsgabizottsági tag jogai, kötelességei, elvárások
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
Kérdések az előző óra anyagából? 1. szabály – A játéktér 2. szabály – A labda 3. szabály – A játékosok száma 4. szabály – A játékosok felszerelése.
12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015.
Általános tudnivalók Készült 2014 augusztus. Korosztályok - FU 14 korosztály: január 1 után, de 2002.december 31. előtt születettek - LU 13 korosztály:
6. szabály – A játékvezető-asszisztens
Kérdések az előző óra anyagából? 11. szabály – A les.
13. szabály Szabadrúgások
4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, alapesetben játékossal, Akik közül 1-1 fő kötelezően a kapus. A mérkőzés nem kezdhető.
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
FEJÉR MEGYEI NŐI ÉS LEGEA ÖREGFIÚK BAJNOKSÁG INTEGRÁLÁSA AZ MLSZ VERSENYRENDSZERÉBE
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
KÖVETKEZETES ÍTÉLETEK A FIZIKAI KIHÍVÁSOK ESETÉN
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
10. Szabály: A mérkőzés VÉGEREDMÉNYÉNEK meghatározása
13. szabály: Szabadrúgások
KÜLDÖTT VÁLASZTÓ ÉVADNYITÓ ÉRTEKEZLET
Előadás másolata:

Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után

A mérkőzésről való leiratkozás két héttel előbb szükséges! Mérkőzés előtt: A mérkőzésről való leiratkozás két héttel előbb szükséges! www.mlsz.info Küldés Karbantartás Nem kér küldést (kiválaszthatóak azon napok melyre nem szeretnénk küldést kérni)

Mérkőzés előtt (Küldőknek): A pirossal feltűnő felkiáltójel a küldőt figyelmezteti, hogy a betervezett játékvezető nem kért küldést az adott időpontra!

Mérkőzés előtt: A mérkőzés tudomásul vétele az info rendszeren Bejelentkezés a játékvezetőnél a tudomásul vételt követően (de minimum két nappal a mérkőzés előtt) Utazás egyeztetése Felszerelés egyeztetése Javasolt a versenykiírás kinyomtatott példányát magunknál tartanunk! Mérkőzésre való utazásnál viselt öltözet egyeztetése

Mérkőzés helyszínére való megérkezés után: Igyekezzünk udvariasan viselkedni Nézzük meg a játékteret figyelmesen technikai zóna hálók állapota bemelegítő játékosok által használt terület kijelölése vonalazások állapota (büntetőpont megléte) Sarokzászlók megléte

Mérkőzés előtt: Megye I és Megye II osztályokban: Kérdezzük meg a csapatokat, hogy a digitális jegyzőkönyv rájuk vonatkozó részét kitöltötték-e Amennyiben igen vegyük át az összeállításokat és hagyassuk ezt velük jóvá Amennyiben nem és valamilyen problémájuk van ezzel kapcsolatban próbáljunk meg segíteni nekik Mérkőzés nem csúszhat a digitális jegyzőkönyv miatt! Kérjük, ha úgy látjátok, hogy problémát okozhat a pontos kezdés, akkor időben jelezzétek a csapatvezetőknek, hogy töltsenek ki papír alapú jegyzőkönyvet! Megye III és Megye IV osztályokban: Az eddigi gyakorlatnak megfelelően papír alapú jegyzőkönyvet kell kitölteni! Másnap 09 óráig rögzíteni kell a jegyzőkönyvet a rendszerben!

Mérkőzés előtt: Játékosok leigazolását két játékvezető esetén (ifjúsági, utánpótlás…) a kijelölt két játékvezető végzi Felnőtt mérkőzések esetén a játékvezető és a II-es asszisztens feladata az ellenőrzés (Megye I és II osztályban kinyomtatott jegyzőkönyvvel és igazolásokkal egyéb esetben a megírt jegyzőkönyvvel és igazolásokkal) Rendezők meglétének ellenőrzése Játékosok felszerelésének ellenőrzése a szabályok betartatása (kötelező felszerelések, ékszerek…) És mindezek mellett ne felejtsük el a mérkőzés előtti megbeszélést sem megtartani

Mérkőzés közben: A játékvezetők feladata a mérkőzés közben a szabályok betartása és betartatása Minden esetben fel kell lenni készülve a váratlan eseményekre A mérkőzés egész időtartalma alatt koncentrálni kell, hogy a megfelelő ítéletet tudjuk meghozni minden pillanatban A mérkőzés előtti megbeszélés szerint működjünk, hogy csapatunk kívűlről is CSAPATNAK tűnjön Védjük a játékosok testi épségét és a játék szellemét, alázattal szolgáljuk a labdarúgást!

Mérkőzés után: Várjuk meg a játékosok bevonulását (a jelentésben rögzíteni tudjuk az esetleges atrocitásokat) A jegyzőkönyvet pontosan töltsük ki Eredmény Gólszerzők Sárga-Piros lapok Cserék Jelenteni való események (ezeket a megírás előtt egyeztessük az ellenőrrel is (kiállítás, különleges események)) A jegyzőkönyvön tüntessük fel az esetlegesen előforduló rendezési hiányosságokat, kifogásolt körülményeket, mérkőzés későbbi kezdését, ennek okát….)

Az öltözőt megfelelő állapotban hagyjuk magunk után!!! Mérkőzés után: Az öltözőt megfelelő állapotban hagyjuk magunk után!!!

Köszönöm a figyelmet! Sikeres, sérülésmentes szezont és jó mérkőzéseket kívánok mindnyájatoknak!!! Oszi