Copyright: Nagylaci jatektan.hu

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Események formális leírása, műveletek
Advertisements

A Szállítási feladat megoldása
Készítette: Sábián Róbert
CSAPOD 2009 Vetítés nyári táborunk életéről … 4.rész.
Készítette: Boros Erzsi
Készítette: Péterfi Csaba Attila
Fibonacci-sorozat.
ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN.
Mozgások I Newton - törvényei
A Föld helye és mozgása a Naprendszerben
Ria Slides Ebben a bevásárlóközpontban a hölgyek különböző „Férfi – Típusok” közül választhatnak...
Tovább lépéshez mindig nyomjon meg egy billentyűt!
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
A Venn-diagram használata
4. VÉGES HALMAZOK 4.1 Alaptulajdonságok
Visual Basic for Application (VBA)
Hálózat összeállítási feladat 1 Készíts egy hálózatot. A hálózatban legyen 4 PC, fix IP címmel. Legyen egy DNS szerver, és működjön a név feloldás is.
Dominók és kombinatorika
Prototípuskészítés Verilog nyelven Screen Saver Készítette: Mészáros Péter.
Ismerkedés a szintezéssel
Számoljuk meg rekurzív függvénnyel egy bináris fa leveleit!
Edényrendezés - RADIX „vissza” - bináris számokra
17. SZABÁLY A SZÖGLETRÚGÁS. 17. SZABÁLY – A SZÖGLETRÚGÁS A szögletrúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Szögletrúgást kell ítélni amikor a labda utoljára.
A les Edzőtábor j úli u s Egy játékos leshelyzetben van ha: közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti ellenfél.
TAMOP /2/A/KMR INTERAKTÍV ANIMÁCIÓ 3f tekercsrendszer táplálás- változásainak hatása Animáció indítása.
Akik számítanak „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok.” Fil.1,3.
A Biogáz (házilag) Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy ha a következő szövegek hallatán,illetve képek láttán valakinek bármilyen baja lesz, azért.
SÚRLÓDÁSI ERŐ.
hogy mitől zakatol a vonat?
A GÖDÖR.
Alapszint 2.  Készíts makrót, ami a kijelölt cellákat egybenyitja, a tartalmat vízszintesen és függőlegesen középre igazítja és 12 pontos betűméretűre.
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
Az ábrázolás módszerével való megoldás szükségessé teszi egy ábra készítését * A számokat és mennyiségeket a feladatból grafikusan ábrázoljuk * A feladatmegoldás.
Miért nem valóságos az idő?
Henkin-Hintikka játék (részben ismétlés) Alapfelállás: -Két játékos van, Én és a Természet (TW képviseli). - A játék tárgya egy zárt mondat: P. - Választanom.
Az szabály nem megfelelő 1.AlapokA sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak.
3.3 Forgatónyomaték.
Prímrekord, 2005 Csajbók Tímea, Farkas Gábor, Kasza János.
Tíz játék, tizenegy tüskén Székely Márton
A dielektromos polarizáció
Logikai programozás 8.. Adatok: ISMÉTLÉS: ADATBÁZISKEZELÉS A külső adatok a hatására bekerülnek a memóriába Lekérdezés: Ahogy eddig – pl.: szereti(jani,
Amíg el nem indulunk, míg a láb a vízre lép, még a legkisebb út is
A kvantifikáció igazságfeltételei “  xA(x)” akkor és csak akkor igaz, ha van olyan objektum, amely kielégíti az A(x) nyitott mondatot. “  xA(x)” akkor.
Több képlettel adott függvények
Algoritmizálás, adatmodellezés tanítása 8. előadás.
2. Feladat. És akkor kezdjük is el!
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
2. Feladat. És akkor kezdjük is el! Menü Mint ahogy már megszokhattuk módosítsuk az editek text mező tulajdonságát a minta szerint! Tovább.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Stratégiai játékok. Mit nevezünk stratégiai játéknak? Az ilyen típusú játékokban a játékosok megadott szabály szerint lépnek. Általában kötelező lépni.
HTML ÉS PHP (Nagyon) rövid áttekintés. ADATBÁZISRENDSZEREK MŰKÖDÉSI SÉMÁJA Felh. interakció DB Connector MySQL ? A gyakorlaton:
A dinamika alapjai - Összefoglalás
FENG SHUI Tudod miért hordják a jegygyűrűt a negyedik ujjon?
A forgómozgás és a haladó mozgás dinamikája
A világ legjobb és legkönnyebb pénzkereseti lehetősége ! SOHA vissza nem térő alkalom ! Volt már lehetősége egy olyan üzletben részt venni, ami nem rég.
Algoritmusok és Adatszerkezetek Egy kifejezés lengyelformára hozása - bemutató.
Jogi alapfogalmak. Társadalmi normák A társadalmi normáknak nevezzük az emberek életét, tevékenységét meghatározó magatartási szabályok összességét, amelyeknek.
By: Nagy Tamás…. A rögzített tengely körül forgó merev testek forgásállapotát – dinamikai szempontból – a tehetetlenségi nyomaték és a szögsebesség szorzatával.
JÓLÉT ÉS IDEOLÓGIÁK: FEJLETTSÉG ÉS BÉREK
Gráf szélességi bejárása. A szélességi bejárás elmélete Célja egy véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő.
INFOÉRA Gráfok, gráfalgoritmusok II. (Horváth Gyula és Szlávi Péter előadásai felhasználásával) Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
1 PLAY FELVEVŐJÁTÉK A szín felvevőjáték tervezése.
A tananyag a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központja és a Polányi Károly Alapítvány támogatásával készült Beruházási projektek értékelése Gazdasági.
„Játékos matek” – Logikai játékok
Asztrológiai továbbképzés
Hanoi tornyai Egy egyszerű matematikai feladvány. A lényege, hogy van 3 rúd. Az elsőre rá van téve tetszőleges számú, különböző méretű korong, méret szerint.
Reflexferseny Lévai Levente Borbényi Dániel
Előadás másolata:

Copyright: Nagylaci jatektan.hu MANCALA ? WARI ? BANTUMI ? GIUTHI ? KALAH ? AWALE ? BANGA ? KALIMANTA ? WARIBO? és még vagy 300 néven… Copyright: Nagylaci jatektan.hu

Copyright: Nagylaci jatektan.hu gödör leosztási irány magok Mancala Mancala = gyűjtőedény Ketten, egymással szemben ülve, (az Alsó az alsó gödörsorral, a Felső a felső gödörsorral), abban versenyeznek, hogy az ültetési és rablási szabályok betartásával, váltakozva lépegetve, melyikük szerez a saját gyűjtőjébe több magot. Számos szabályváltozat közül: nézzük a legismertebbet, a fenti kezdőállásból ! Copyright: Nagylaci jatektan.hu

Ha az utolsó lerakott a sajátgyűjtőben landol, akkor újra lép ( Alsó kezdi a partit ) Ha az utolsó lerakott a sajátgyűjtőben landol, akkor újra lép Mancala ( szabályok lépésről-lépésre ) Az Alsó tetszőlegesen választ a feléje eső gödrök közül… … majd az óramutató járásával ellentétes irányban körbehaladva egyenként leosztja… (A saját gyűjtőjébe mindig rak, az ellenfelébe soha.) … és kiveszi annak teljes tartalmát… Copyright: Nagylaci jatektan.hu

Copyright: Nagylaci jatektan.hu ( újra Alsó lép ) A Felső sorral játszó következik Mancala ( szabályok lépésről-lépésre ) Felső is kiválaszt egy sajátoldali gödröt, kiveszi a tartalmát és egyenként leosztja, mint ahogy az Alsó lépésénél láttuk… … és persze, ha a saját gyűjtőjében landol az utolsója, akkor ő is újra lép… … kiveszi annak teljes tartalmát… az Alsó tehát újra választ a feléje eső gödrök közül… … majd az óramutató járásával ellentétes irányban körbehaladva egyenként leosztja… Copyright: Nagylaci jatektan.hu

Copyright: Nagylaci jatektan.hu Mancala ( szabályok lépésről-lépésre ) Váltakozva lépnek, egymást követően, egyszer Alsó, egyszer Felső, mindaddig, amíg : vagy a felső, vagy az alsó gödörsor mindegyik gödre üres nem lesz. Copyright: Nagylaci jatektan.hu

( az ellenfelébe soha sem rak! ) ( Felső lépése, amelyben 7 db magot gyűjt ) Rablás következik… ( az ellenfelébe soha sem rak! ) Mancala ( a magok elrablása ) Ha az utolsó lerakott sajátoldali üres gödörben landol, akkor átkerül a saját gyűjtőbe; ha pedig a vele szemben lévő gödör nem üres, akkor annak a teljes tartalma is… … a saját gyűjtőjébe átrakja a rablottakat … … és még a sajátjából, az utolsó lerakottat is. Copyright: Nagylaci jatektan.hu

Copyright: Nagylaci jatektan.hu Mancala ( a parti vége ) A partinak akkor van vége, ha az egyik oldali gödrök kiürültek. Ekkor, (a gyűjtőkbe került magok megszámolása előtt) az ellenfél még a saját gyűjtőjébe rakja, amik a gödreiben maradtak. Copyright: Nagylaci jatektan.hu

Copyright: Nagylaci jatektan.hu Mancala ( variációk ) Az alapötletet 4-4 db gödörrel 4-4 db induló maggal játszva próbáltuk ki. …és hogyan változik akkor, ha pl. 7-7 db maggal indulunk? Hogyan változik a játék, ha 1-1 db maggal indulunk? Copyright: Nagylaci jatektan.hu

Copyright: Nagylaci jatektan.hu haladó szint (4 - 4) profi szint (6 - 6) Mancala ( variációk ) Hogyan változik a játék, ha növeljük a gödrök számát? Meddig érdemes növelni a gödrök számát ? …és a magokét ? A gyakorlatban legelterjedtebb vari: 6-6 gödörben, 4-4 maggal indul. Ízlelgetve a játék lényegét, értékeljük a szájhagyomány racionalitását! (Erős mezőnyben, versenyszerűen, javasolt a 6-6 db maggal kezdeni.) Copyright: Nagylaci jatektan.hu

Copyright: Nagylaci jatektan.hu Kipróbálnád? Hálós kapcsolatban katt a majomra! Copyright: Nagylaci jatektan.hu