Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztrológiai továbbképzés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztrológiai továbbképzés"— Előadás másolata:

1 Asztrológiai továbbképzés

2 A nap gondolata: A Nap óra

3 Egó házuralmi szabály 4. Amennyiben egy háznak nincs ura, akkor a személy tagadja a szemben lévő jegy analógiáit, s szeretné megvalósítani a ház valamelyik kvinkunx-ának analógiáját. Gyakorlás! A VII. ház Bak. A háznak nincs ura. Amennyiben a céltudatosság analógiáját vesszük, akkor tagadni fogja a Rák érzelmességét és Bak/Ikrekkel intelligens párt akar.

4 Egó házuralmi szabály 5. A másik lehetőség, hogy Bak/Oroszlánnal olyan párt akar, akire fel tud nézni. Ez csak próbálkozás, mivel a háznak nincs ura, ezért keresni kell egy olyan embert (pár, szülő, barát…), akin keresztül ez megvalósulhat. Egy közös cél mentén vonzóvá kell tenni, amit ő akar. Akartatni kell a másikkal.

5 Asztrológiai elemzés (ism.)
Háttér munka: Pontosításhoz szükséges adatok bekérése Pontosítás Személyes elemzés: Asztrológia lényegének elmondása Nap Hold Aszcendens

6 Asztrológiai elemzés 2 Sorfeladat Sorstípus Célkijelölő / megvalósító
Személyiség bemutatása Sorsban várható tendenciák Hyleg Anareta Hol dől el a sors

7 Asztrológiai elemzés 3 Házurak lehetőségei az egóuralmi szabály alapján Feladatnak megfelelő életút (Az útról való letérés felismerése) Válasz a kérdésekre Mintaelemzés

8 Vizsga 1. 5 valódi elemzés hanganyaga 30 perctől 2 óráig Szakdolgozat
10-60 oldal. Minta: nem kötelező, csak segítség Egy hónap alatt értékelem, s kiadom az oklevelet. Magyarországon nincs államilag elismert asztrológia oktatás!

9 Az emberek kezelése Tiszteljük a másikat! Először értsük meg
Adatlapból; Horoszkópból; Bevezető beszélgetésből; Kérdezzünk! Ismerjük meg nézeteit, hiedelmeit, megélési szintjét. „Ott kezdjük, ahol a másik tart!” Az ő tempójában kell haladnunk, nem a miénkben;

10 Az emberek kezelése 2. Neki is kell látnia az elképzelésünk logikáját.
Kerüljük el a minősítést, mert ellentétes az asztrológiával! Ösztönözzük arra, hogy maga gondolja végig, amit állítunk! Segítsük elő, hogy vizualizálja, amit javaslunk (példák, mások történetei)!

11 Az emberek kezelése 3. A pszichológia és az asztrológia megközelítése:
A pszichológia gyógyítandónak tartja, amit az asztrológia tulajdonságnak, vagy sorsnak. A pszichológia azt az illúziót kelti, hogyha egyszer kigyógyult belőle, akkor a probléma elmúlik. Az asztrológia tudja, hogy ha nem éljük meg pozitív élethelyzetben, akkor a Sors egy másik területen vissza fogja hozni a problémát. A pszichológiával és a mai orvostudománnyal ellentétben az asztrológia a betegséget megoldásnak tekinti.

12 Az emberek kezelése 4. A pszichológia használata az asztrológiában:
A megismerésben a pszichológia támogathatja, vagy megerősítheti az asztrológiát. A beszélgetést az asztrológiában is kell alkalmazni mint: feszültségoldó módszert; a megoldásra való rávezetés módszerét.

13 Az emberek kezelése 5. A segítség fokozatai: Írásbeli elemzés
Személyes elemzés Asztrológia tanulása Elemzés másoknak Asztrológia tanítása

14 Dekád Tized: 10 fokonként három részre bontjuk a jegyet.
- Az első dekád maga a jegy, - a második a következő azonos elemű jegy, -a harmadik az utolsó azonos elemű jegy. Pl. Kos 1. dekádja Kos, 2. dekádja Oroszlán, 3. dekádja Nyilas. Gyakorlás: Bernadett Kos napja Kos dekádos. Nyilas Neptunusza Oroszlán dekádos.

15 Dekád 2. A horizontház mutatja az eseményt (8-as Neptunusz pl. lemondás a szexualitásról), a dekád a sorsot. Az eseményt milyen területen kell megélni, azt mutatja a dekád. Pl. Neptunusz 5. dekád, Oroszlán  a gyerek, a vállalkozás, szerelem területén kell megélni. A dekád lépések kisebb eseményt is mutatnak, nem csak az életünket átalakítókat (primer direkció). Pl. utazás, betegség, tanfolyam, vizsga…

16 Dekád 2. A dekád lépéseknek meghatározott sorrendje van, ez determinált, de csak analogikusan  ez ad lehetőséget arra, hogy belenyúljunk az életünkbe: mit tegyek, hogy valami történjen. Lépések szabályai: Két bolygó és két dekád jelöl egy eseményt: pl. gyerek IV. 5. ház, Nap és Hold. Zodiákusnak megfelelő irányban, 180 fokon belül hozható létre.

17 Dekád 3. Oppozíciót, kvadrátot, illetve 180 fokon túli eseményt csak a sors hozhatja. Két ház kapcsolatában a felső indítja, az alsó hozza az eseményt. Csak „körző lépésekkel” lehet haladni. Lépés meghatározása: Legutóbbi három esemény beazonosítása: hol tart most? Kívánt eseményt mi hozhatja? Hogy lehet oda eljutni?

18 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Asztrológiai továbbképzés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések