“Hogyan oldunk meg gyorsan egy csomó számítást?”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táblázatkezelés Alapok.
Advertisements

Információs függvények
Informatika I. 3. Logikai függvények.
Koordináták, függvények
Microsoft Excel Függvények I.
Microsoft Excel 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Gazdasági informatika
Adatelemzés számítógéppel
Az előadás célja: ALAPISMERETEK elsajátítása n Az informatika az információ elérésével, tárolásával, feldolgozásával és továbbításával foglalkozó tudomány.
Göncziné Kapros Katalin humáninformatika.ektf.hu
“Dátum és idő“ függvények
Microsoft Excel Függvények II.
Számítástechnika I. 2.konzultáció
Az XI.A osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Magyarázata:
Matematikai fügvények
A táblázatkezelés alapjai 1.
Táblázat kezelő programok
Táblázat kezelő programok I.
Boole- féle algebra Készítette: Halász Rita I. István Szakképző Iskola szeptember 19.
Táblázatkezelés-Excel
Táblázatkezelés Microsoft Excel
Logikai műveletek
Táblázatkezelés alapjai MS Excel, OpenOffice Calc
Függvények, mutatók Csernoch Mária.
CELLACÍMZÉSI MÓDOK A TÁBLÁZATKEZELŐ PROGRAMBAN
A Microsoft Excel Készítette: Rummel Szabolcs elérhetőség:
Táblázat módosítása.
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
Microsoft Excel Általános ismeretek.
Microsoft Excel Függvények VII..
Microsoft Excel Függvények VI..
Microsoft Excel Függvények VIII.
Függvények III Logikai függvények. Hamis A HAMIS logikai értéket adja eredményül. HAMIS( ) A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS.
Excel Hivatkozások, függvények használata
Ismerkedés a Microsoft Excel programmal
Táblázatkezelés alapjai MS Excel, OpenOffice Calc
Táblázatkezelés alapjai MS Excel, OpenOffice Calc
Microsoft Excel 2. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Függvények.
Függvények.
Forrás: informatika.gtportal.eu/letoltes/excel/szum_max_min.ppt
Excel Függvények Páll Boglárka.
Táblázatkezelés.
A leggyakrabban használt függvények
“Cserey-Goga”iskolacsoport Kraszna X.B Statisztikamánia csoportja S TATISZTIKAI FÜGGVÉNYEK.
Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Használt függvények bemutatása, magyarázata Forrás: ubuntu.huubuntu.hu.
TÁBLÁZATOK SZERKESZTÉSE EXCEL 2007 TÁBLÁZATKEZELŐVEL.
Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!
Microsoft Excel függvények
Készítette:Képes Edina 10/d
Táblázatkezelés alapjai
Turócziné Kiscsatári Nóra
ACCESS Lekérdezések, űrlapok, jelentések
Táblázatkezelés KÉPLETEK.
Licensz vizsga Újvidék, Kandidátus: FARKAS ANDOR
8. osztály Egyszerű képletek. Első feladat  Adjunk meg egész számokat, majd számítsuk ki az összegüket, különbségüket és hányadosukat.
Táblázatkezelés.
Táblázatkezelés alapjai MS Excel, OpenOffice, LibreOffice Calc
BIOLÓGUS INFORMATIKA 2008 – 2009 (1. évfolyam/1.félév) 6.
Statisztikai és logikai függvények
Függvények, mutatók Csernoch Mária. Függvények függvény definíciója az értelmezési tartomány tetszőleges eleméhez hozzárendel egy értéket –függvény helyettesítési.
Táblázatkezelés Képletek és függvények. Képletek A képletek olyan egyenletek, amelyek a munkalapon szereplő értékekkel számításokat hajtanak végre. A.
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Függvények használata
FÜGGVÉNYEK (Excel).
Kifejezések C#-ban.
Készítette:Roppantóné Lévay Mária
Táblázatkezelés Az Excel.
Ismerkedés a Microsoft Excel programmal
Előadás másolata:

“Hogyan oldunk meg gyorsan egy csomó számítást?”

Készítették: Balla Marietta Baricsán Norbert Birta Bernadett Foto rolunk Balla Marietta Baricsán Norbert Birta Bernadett Szász Balázs „Cserey-Goga” Iskolacsoport Kraszna X. B osztály

Hogyan lehet tökéletesíteni a számításokat az Excelben? Az Excel több lehetőséget nyújt a számítások tökéletesítésére: Függvények és képletek használata; Képletek másolása; Adatsorozatok használata. Az Excel program egy számítogépnek tekinthető, amely számtalan megoldási módot biztosít.

Milyen cellahivatkozások léteznek? Három fajta cellahivatkozás létezik: Relatív hivatkozas; Abszolut hivatkozás; Vegyes hivatkozás.

Hogyan írunk be egy képletet az Excelbe? =függvény_neve(argumentum) Argumentum:cellák, amelyek behelyettesítve jönnek.

Logikai függvények 6.HAMIS() Az Excelben a logikai műveleteket függvényekkel valósították meg. 1.ÉS(logikai_kifejezés1;logikai_kifejezés2;…) Igazat ad vissza, ha minden benne szereplő logikai kifejezés értéke igaz. 2.VAGY(logikai_kifejezés1;logikai_kifejezés2;…) Igazat ad vissza, ha a paraméterként megadott bármelyik logikai kifejezés igaz. 3.NEM(logikai_kifejezés) A logikai kifejezés ellentettjét adja vissza. 4.HA(logikai kifejezés;érték_ha_igaz;érték_ha_hamis) Ha a logikai kifejezés igaz, akkor az első értéket (a második paramétert), egyébként a második értéket adja vissza. 5.IGAZ() ha az összes argumentuma IGAZ, akkor IGAZ értéket ad vissza. 6.HAMIS() ha egy vagy több argumentuma HAMIS, akkor HAMIS értéket ad vissza.

Logikai függvények 1.ÉS IGAZ értéket ad vissza, ha az összes argumentuma IGAZ; HAMIS értéket ad vissza, ha egy vagy több argumentuma HAMIS.

Logikai függvények 2.VAGY Az IGAZ értéket adja eredményül, ha legalább egy argumentumának értéke IGAZ; a visszatérési érték HAMIS, ha az összes argumentum értéke HAMIS.

Logikai függvények 3.NEM Az argumentum értékének ellentettjét adja eredményül. A NEM függvényt akkor használjuk, amikor biztosítani szeretnénk, hogy egy érték egy megadott értékkel ne egyezzen meg. Ha az argumentum értéke HAMIS, a függvény visszatérési érték IGAZ lesz, ha az argumentum értéke IGAZ, a visszatérési érték HAMIS lesz.

Logikai függvények 4.HA Más értéket ad vissza, ha a megadott feltétel kiértékelésének eredménye IGAZ, és másikat, ha HAMIS. Logikai_vizsgálat:     Tetszőleges érték vagy kifejezés, amely kiértékeléskor IGAZ vagy HAMIS eredményt ad. Például az A10=100 logikai kifejezés, amely kiértékeléskor IGAZ értéket ad, ha az A10 cella tartalma 100, minden más esetben az eredmény a HAMIS érték. Az argumentumban tetszőleges összehasonlító operátor használható. Érték_ha_igaz:     Ezt az értéket adja a függvény eredményül, ha a logikai_vizsgálat eredménye IGAZ. Ha például az argumentum értéke "Költségvetésen belül", és a logikai_vizsgálat eredménye IGAZ, akkor a HA függvény a "Költségvetésen belül" szöveget jeleníti meg. Ha a logikai_vizsgálat IGAZ és az érték_ha_igaz üresen hagyott, a visszatérési érték 0 (nulla) lesz. Az IGAZ szó megjelenítéséhez használjuk az IGAZ logikai értéket az argumentumban. Az érték_ha_igaz képlet is lehet. Érték_ha_hamis:     Ezt az értéket adja a függvény eredményül, ha a logikai_vizsgálat eredménye HAMIS. Ha például az argumentum értéke "Költségvetésen kívül", és a logikai_vizsgálat eredménye HAMIS, akkor a HA függvény a "Költségvetésen kívül" szöveget jeleníti meg. Ha a logikai_vizsgálat HAMIS és az érték_ha_hamis nincs megadva (azaz az érték_ha_igaz után nincs pontosvessző), a visszatérési érték a HAMIS logikai érték. Ha a logikai_vizsgálat HAMIS és az érték_ha_hamis üresen hagyott (azaz az érték_ha_igaz után pontosvessző és a záró zárójel áll), a visszatérési érték 0 (nulla) lesz. Az érték_ha_hamis képlet is lehet.

Logikai függvények 4.HA

Logikai függvények 5.IGAZ Az IGAZ logikai értéket adja eredményül. Az IGAZ logikai érték a függvény használata nélkül is bevihető a cellákba és képletekbe egyszerűen az IGAZ érték beírásával. Az IGAZ függvényt elsősorban a többi táblázatkezelő programmal való kompatibilitás megőrzése érdekében tartalmazza a Microsoft Excel.

Logikai függvények 6.HAMIS A HAMIS logikai értéket adja eredményül. A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS szót a munkalapra vagy a képletbe, a Microsoft Excel azt HAMIS logikai értékként fogja kezelni.

Könyvészet http://iskola.nejanet.hu/UserFiles/file/verseny/ 0910/k5.pdf http://office.microsoft.com/hu-hu/excel- help/CH006252827.aspx http://clasa10-gasparedit.wikispaces.com - Segédanyagok