Őrségi nemzeti park Készítette: Szabó Laura 6. osztályos tanuló

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fokozottan védett növényeink
Advertisements

Alberti Evangélikus Gyülekezet Vendégháza
GÓLYÁK.
S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
Oud of Mooi ???? Az ŐRSÉGBEN jártam jártam Saját fotóiból készítette: Dr Bajzák Tamásné Dr Bajzák Tamásné 2009 június 2009 június automata automata.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Hotel Árkádia*** Készítette: Bércesi Richárd. A szálloda I. •2010 nyarán kezdte meg működését •Helye: Pécs történelmi belvárosa, Hunyadi úton, Széchenyi.
NYON 1.
MEGHÍVÓ Csiki-hegyek és a Naprózsa tanösvény Természetismereti túra Szombat.
A Kempelen Farkas Gimnázium fás szárú növényei
a szennyezett levegőt zajt az esetleges vízhiányt a gyökérzetnek az oxigénhiányt esetleg a téli sózást A növénynek tűrnie kell:
Évente csak egyszer, májusban költ, de ha a fészekalj elpusztul, újból költ. Az építés általában 4-6 napot vesz igénybe. A fészekanyagot mindkét madár.
A mosómedve.
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Készítette: László Gergő.
Közép-Európa magashegységeinek élővilága
Magyarország bennszülött növényei
A Tisza környékén élő madarak
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Hoacin (Opisthocomus hoazin) Készítette:Lénárt Kristóf.
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
Közönséges citromfű Melissa officinalis
Készítette: Nagy Zsanett
Madarak Rigó Marcell 7.B Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr.Török Béla Általános Iskola 1142 Budapest, Rákospatak u.101.
Készítette: Rácz Imre Vince
Védett növények a Bükkben
A védett növények
Őrség A tíz legdinamikusabban fejlődő turisztikai desztináció
Elhelyezkedése A Hotel Dzsungel a Nyíregyházához közeli Sóstógyógyfürdőn található. Egyedisége abban nyilvánul meg, hogy a Nyíregyházi Állatpark kellős.
Készítette: Horváth Mónika
Balaton.
Az erdő.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpont és tanösvény Szombat Foto:Telek.
Természetismereti túra.
A nyílméregbéka.
NYÁRI TŐZIKE (Leucojum aestivum). Nyirkos vagy nedves rétek, ártéri erdő, nedves, időszakosan elárasztott, tápanyagban dús, humuszos agyag, illetve vályogtalajokon.
Menyhal (Lota lota L.) A maga módján egyedülálló. Hazánkban a tőkehalfélék családjának egyedüli tagja.
Gyöngyös jellegzetességei
1 Csodaszarvas Tájpark. 2 Miért éppen Csodaszarvas Tájpark ? A csodaszarvas az újjászületés és a megújulás, a Nap jelképe és Krisztus szimbóluma. Történt.
Pöttyös hátú Harkály Dendrocopos Leucotos
Aggteleki Nemzeti Park
Spirit Hotel Thermal Spa Sárvár. A sárvári Spirit Hotel, Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája 2008 márciusában nyílt meg. A szálloda dús erd ő.
AZ ÉV ÉLŐLÉNYEI
A Mátra élővilága Kelt:
Készίtette: Gribunov Anton
Mátra Növényvilága.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
ŐRSÉG NÖVÉNYVILÁGA Kitti, Anett BIOLÓGIA.
Digitális tananyag fejlesztése
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.
Egy tökéletes kirándulási célpont. GyalogSZERrel! Kellemes túrákat tehetsz gyalogosan az alábbi helyekre Miért? Kinek? Áfonyás tanösvény (1.5 óra; 5.11.
„Istenek eledele” A csokoládé.
Vörös László 7.a Kolibri.
Őrségi Nemzeti Park.
A füves puszták élővilága
Meghívó Föld napi rendezvényekre
Nyitvatermők törzse.
XII. Mátyás Király u. 18. Area 678 m2 Plot 6079 m2 Surroundings
Csodálatos madárvilág
RÉTEK, LEGELŐK, MEZŐK.
Szavanna.
Aggteleki Nemzeti Park
Készítette: Blága Bence és Jenei Gréta 5.osztály
Európa éghajlata, vízrajza, élővilága
Tövisszúró gébics.
Erdei pele.
Az erdő lombhullató óriásai. Középhegységek és dombvidékek. Hőmérséklet és csapadék. Tölgyesek és bükkösök.
RÉTEK, LEGELŐK, MEZŐK. R ÉTEK sík  Hazánkban nagy kiterjedésű rétek találhatók, főleg a sík vidékeken.  A rétek élővilága több fényhez jut, mint az.
Az év növényei, állatai – 2019
Előadás másolata:

Őrségi nemzeti park Készítette: Szabó Laura 6. osztályos tanuló OKIKI Nyitra Utcai Általános Iskolája

Az Őrségi Nemzeti Park címere: A címert ékesíti egy Siketfajd is, mellette egy Henye boroszlánnal. Kattintson a Siketfajd hivatkozásra!

A Siketfajd Folytatáshoz kattintson a Tovább>>> hivatkozásra! A siketfajd a tyúkalakúak rendjébe és a fácánfélék családjába tartozik Észak- és Közép-Európában valamint Ázsia területén honos. Fenyvesek aljnövényzetében érzi jól magát. Testhossza 60-87 centiméter, szárnyfesztávolsága 90-125 centiméter, súlya 2900-4000 gramm. A kakasoknak a nász idején szakálla van és zöldes fémfény a mellén. A tyúknak nagy rozsda sárga folt van a mellén. Gyenge repülő. Bogyókkal, rügyekkel, a fenyő tűleveleivel, hangyákkal és azok bábjaival táplálkozik. Néha egy egész fát megkopaszt a tűleveleitől. Csak rövidtávon és nagy zajjal repül. Dürgés idején tánccal, pózolással és hanggal udvarol a tojónak. Fészkét talajra, fák tövébe készíti. A fészekalj általában 5-12 tojásból áll, melyen 26-29 napig kotlik. A szájtátogatáskor nem hallanak. A faj megtalálható volt az Őrségben is, de a 60-as évek elején innen is eltűnt. Folytatáshoz kattintson a Tovább>>> hivatkozásra! Tovább>>>

A Henye boroszlán A boroszlánfélék családjába és a boroszlánok nemzettségébe tartozó Magyarországon is őshonos faj. Jellegzetes európai faj. Kis, elfekvő szárú, szétterülő ( innen a ˝henye˝ elnevezés) növény. A szálas-lándzsás vagy visszás tojásdad, bőrnemű levelek 1–2 cm hosszúak, 2,5–3 mm szélesek, a szélük lapos. Válluk ék alakú, a csúcsukon apró szálka nő. Felül fényes sötétzöldek, a fonákuk fénytelenül világoszöld, kékes. Fűszeres illatú, rózsaszínű vagy ciklámenpiros virágai négytagúak. Magyarországon inkább a dolomit hegyek környékén fordul elő.

Ökoturizmus:

Tanösvények:

Rezgőnyár tanösvény: A tanösvény hossza: 300 m Állomásai: Őriszentpéteren kezdődik, a Harmatfű Természetvédelmi Központ mellett halad el. A tanösvény hossza: 300 m Állomásai: Tájékoztató tábla Fasorok élővilága Az erdők kialakulása Erdőgazdálkodási módok az őrségi erdőkben Az erdőszegély Őshonos háziállataink A "tóka" élővilága

Sárgaliliom tanösvény: Velemérről Magyarszombatfára vezeti az érdeklődőket. A tanösvény hossza: 6,2 km Állomásai: Információs, általános ismertető tábla az Őrségi Nemzeti Parkról A tanösvényt és annak teljes útvonalát bemutató tábla A Veleméri Szentháromság-templom A helyi népi építészet legszebb példái A Szentgyörgyvölgyi-patak élővilága A nedves rétek élővilága A kisparaszti gazdálkodás A száraz kaszálórétek világa A láprétek növényvilága A gödörházi harangláb Fazekasság-Magyarszombatfa

Töllös tanösvény: A tanösvény hossza: 2,8 km Állomásai: A Szentgyörgyvölgy és Magyarföld között húzódó erdőrészben bújik meg. A tanösvény hossza: 2,8 km Állomásai: Tájékoztató tábla A szentgyörgyvölgyi A szálalás, Szálaló PRO SILVA gazdálkodás A vágásos és a szálaló

Fürge cselle tanösvény: A Kerca- patak környékén halad. A tanösvény hossza: 3,2 km Állomásai: A Kerca-patak élővilága Bükkös-gyertyános tölgyes Magaskórós A Kerca menti rétek élővilága Cserjések Őshonos és telepített fafajok Mederrehabilitáció A Kerca menti rétek lepkefaunája További tanösvények a: www.onp.nemzetipark.gov.hu weboldal ökoturizmus menüpontjában

Múzeumok, bemutatóhelyek

Érdemes megnézni! Őrségi Népi Műemlékeggyüttes Szikszay Edit Helytörténeti Gyűjtemény Fazekas Múzeum Őrségi Vadászati Kiállítás Sindümúzeum Csörgőalma Gyümölcsöskert Helytörténeti gyűjtemény Továbbiak és információk a: www.onp.nemzetipark.gov.hu Weboldal ökoturizmus menüpontban.

Szálláshelyek:

Átrium Hotel: A Gastland Hotel Átrium *** Szentgotthárd zöldövezeti részén, Rábafüzesen az Osztrák-Magyar határátkelő mellett, a St.Gotthard animációs élményfürdőtől mindössze 2,5 km távolságra található. Azoknak a vendégeknek, turistáknak,családoknak és üzletembereknek ajánljuk,akik a belvároshoz közel, mégis nyugodt környezetben kívánják kellemessé tenni Őrségi itt tartózkodásukat. Csoportosan érkező vendégeinknek jelentős kedvezmény biztosítunk. Ingyenes szolgáltatásaink az itt tartózkodás idejére:szauna, parkoló, internet, kiságy, szobaszerviz, mozi szoba, sószoba, gyermekjátszóház, kerékpár használat. SZÉP kártya elfogadóhely. ELÉRHETŐSÉG 9955, Szentgotthárd-Rábafüzes, Alkotmány út 81/D Tel.: 06-94-552-500; Fax: 06-94-552-505 Email: atriumhotel@gastland.hu Honlap: www.gastland8.hu

Álombeli Őrségi Házikók Az Őrségi Nemzeti Parkban Magyarszombatfa település szőlőhegyén fekszik 2 hektáros erdős,ligetes területünk. 5000 nm parkosított bekerített részen található 3 mesebeli kis házikónk mely mindegyike kényelmes pihenést biztosít házanként 4 fő számára. Felszerelt konyha, pihenőrész, intim kis kertek, erdő, fák, bokrok, csend és nyugalom. És persze az állatok egy külön elkerített de jól látható részen...lovak, kecskék, malackák,bárányok, nyuszik és szarvasok. Ajánljuk mindazoknak akik az igazi éltető kikapcsolódásra vágynak egy gyönyörű környezetben. ELÉRHETŐSÉG Szekeres Anikó + 36 70 34 00 353 E-mail: aniko@alombeliorsegihazak.hu www.alombeliorsegihazikok.hu 9946 Magyarszombatfa, Szőlőhegy

A park Vas megye Délnyugati csücskében helyezkedik el.

Vége

Köszönöm a Figyelmet! 