Iskolánk hivatalos neve: Nyárády Mihály Általános Iskola 2007-ben településünk önkor- mányzata pályázatot írt ki annak eldöntésére, hogy ki legyen az intézmény.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

Készítette:Tóth Nikolett
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Milyen tanulsággal szolgálhat a szabadidő-elmélet a pedagógus számára?
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
A Hősök csapat vándorpóló mozgalma
Iskolánkról.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
Tehetségpont létrehozása
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
SZÜLŐI KÉRDŐÍV Az intézményi minőségfejlesztési keretében között kitöltött szülői kérdőívek kiértékelése (A kérdőív kitöltésére.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSOK Bárczi Gusztáv Módszertani Központ.
Észak-Alföldi TIOK Kisújszállás
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
TÁMOP „Együtt a tiszapartis tehetségekért” „Ezt írjuk - így mondjuk” Iskolai vers- és prózamondó és –író verseny.
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
ÖKOISKOLA A HERNÁD ÉS A BÁRSONYOS ÖLELÉSÉBEN Bőcsi Általános és Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Közművelődési és Képzési Intézet jelene és jövője” augusztus 23.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
I ntegrációs P edagógiai R endszer. INTEGRÁLT NEVELÉS-OKTATÁS: A hátrányos (HH) és halmozottan hátrányos helyzetű (HHH), eltérő nevelési igényű, gyermekek.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
a KFRTKF Gyakorló Általános Iskolája
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
A Varga Tamás Általános Iskola és az SZTE Neveléstudományi Intézet együttműködése a TAMOP pályázat keretében Fejes József Balázs
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament.
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Iskolai közösségi szolgálat
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Miért fontos, Gyermekednek,hogy Az anyanyelvén tanuljon?
Az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola bemutatkozik Gyöngyös
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Tanévzáró ünnepség Nyárády Mihály Általános Iskola Ramocsaháza június 23.
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Előadás másolata:

Iskolánk hivatalos neve: Nyárády Mihály Általános Iskola 2007-ben településünk önkor- mányzata pályázatot írt ki annak eldöntésére, hogy ki legyen az intézmény névadója. Az iskola akkori tanulója Gaál Sándor azt javasolta, és pályázatában indokolta, hogy Nyárády Mihályról nevezzék el az iskolát.

Ki is volt Nyárády Mihály, akiről iskolánk kapta a nevét?

1899-ben született Ramocsaházán október első napján. Szülei hamar meghaltak, gyermekként Kékre került az anyai nagyszülőkhöz, majd az egyik anyai nagybátyja révén fiatal felnőtt korára 176 holdas földesúr lett.

A beregszászi gimnáziumba járt, majd a jogi egyetemre jelentkezett. Földjét kísérleti telepnek tekintette. Rend- kívül vonzódott az itt élő parasztsághoz, szokásaik, életmódjuk megismerését fontosnak tartotta. Baráti körét inkább a megyei ér- telmiségből verbuválta.

A második világháború után földjét elvették, de ő ezt nem bánta, sőt a földosztást helye- selte. Nem zavarta, hogy szűkösebb anyagi körülmények közé került, mert végre azt csinál- hatta, amit szeretett. Törölték a kuláklistáról, ugyanakkor megbízták a Szabadművelő- dési Tanács titkári teendőinek ellátásával.

A nyíregyházi múzeum muzeológusa, majd múzeumvezető lett. Először 1948-ban figyelt fel rá a szakma élvonala. Dolgozatai, gyűjtései hamarosan az egyetemek néprajzi tanszékén kötelező olvasmányok lettek. Könyvei, írásai, kutatásai mind Szabolcs megyéhez, Szatmár megyéhez kapcso- lódnak.

2009-ben volt iskolánk ünnepélyes névadója, amikor is Németh Péter, a Jósa András Múzeum nyugalmazott igazgatója méltatta Nyárády Mihály munkásságát. Németh Péter fiatalon együtt dolgozott a múzeumban Miska bácsival, aki abban az időben igazgatta a múzeumot.

Dr. Németh Péter így emlékezett: „Legendás munkabírású, az új ismeretek befogadására mindig kész, szerény emberségéről is híres tudósember volt, aki példa lehet mindannyiunk számára.”

Hagyománnyá tettük, hogy Nyárády Mihály születésnapján koszorút viszünk a sírjára a nyíregyházi temetőbe.

2006: Ramocsaháza-Nyírkércs képviselő-testületének döntése: társulásban működteti az iskoláit, óvodáit. 2007: Nyíribrony képviselőtestülete is a társulás mellett döntött. 2009: a pályázat éve: 364 iskolás, 128 óvodás, 45 pedagógus és 15 technikai alkalmazott munkáját kellett koor- dinálnom az iskolavezetéssel együtt- működve január 1. állami fenntartásba kerültek az iskolák: a létszám lecsökkent, az óvodák az önkormányzatnál maradtak. A kapcsolat nem szakadt meg az önkor- mányzattal, hiszen egymásra vagyunk utalva, kölcsönösen segítjük egymást, látogatjuk egymás rendezvényeit.

Jelenleg iskolánkba 137 tanuló jár, átlag 17 fős osztálylétszámok vannak. Tanulóink 65 %-a hátrányos helyzetű, 43 %-a halmozottan hátrányos helyzetű.

A szociális helyzetükből eredő hátrányaik enyhítése céljából pályázatokon nyert pénzösszegekből személyre szabott esz- közöket, ruhaneműket vásárolunk számukra, moziba, színházba visszük őket, fejlesztő foglalkozá- sokat tartunk részükre.

Tanulóink szeretik megméretni magukat. A Nyírségi Iskolaszövetség, a Kistérség által szervezett és megyei versenyekre is nevezzük tanulóinkat. Különösen a szavaló- és prózamondó versenyeken jeleskedünk.

Sporteredményeink is figyelemre méltóak. • Futóversenyeken, tájfutó versenyeken is részt veszünk, 1 tanulónk az országos döntőbe is bejutott • Fontosnak tartom megemlíteni,, hogy 4-5 tanuló minden évben legalább 4 modulból ECDL vizsgát tesz.

Büszkék vagyunk a továbbtanulási eredményeinkre: A 17 fős 8. osztályból • 2 tanulót a Zrínyi Ilona gimnáziumba • 2 tanulót a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba, • 1 tanulót a Krúdy Gyula Gimnáziumba, • 1 tanulót a Szent Imre Gimnáziumba • 1 tanulót az Evangélikus Gimnáziumba vettek fel. Ők mindannyian felvételiztek.

Jól működik a diákönkormányzatunk; tagjai nagy szerepet vállalnak rendezvényeink szervezésében. Immár hagyománnyá tettük A hónap kiváló tanulója versenyt. Akik a legtöbbször lesznek az évben a hónap tanulói év végén szép ajándékot kapnak.

A 2011-ben indult nagyszabású pályázatunk keretében, amely a minőségi oktatást szolgálja. • Egészségnapokat • Sportnapokat rendezünk

• húsvéti kavalkád- hagyományok, szokások, ételek bemutatása • túrázni járunk • úszásoktatást szervezünk • színjátszó csoport működik • korcsolyázni voltunk • A botanikus kertben is jártunk

Pedagógusok továbbképzése: • minden pedagógus 4 modulból szerzett ECDL vizsgát. • az interaktív táblák használata beépült a mindennapjainkba A 13 főből 5 fő közoktatás vezetői szakképesí- téssel rendelkezik. Jelenleg két kolléga jár mesterképzésre matema- tikából és történelemből. Jómagam 2011-ben szereztem minőségfejlesztés tanár szakon egye- temi végzettséget.

Kapcsolatunk az egyházakkal igen jónak mondható. Azt valljuk, hogy igazi pedagógiai sikereket csak a lelkészekkel együttműködve érhetünk el. Szorosan együttműködünk a gyermekjóléti szolgálattal, a munkatársak minden segítséget megadnak a problémásabb tanulók neveléséhez.

Az alapfokú művészetoktatást a Bíborka Alapfokú Művészetoktatási és a Tomsits Rudolf Alapfokú Művészet- oktatási Iskolák tanárai végzik.  néptáncolnak, arany minősítést szereztek a nagyok, ők 4 éve táncolnak  zongoráznak,  furulyáznak  citeráznak tanulóink.

A botanikus kertben is jártunk

Minden évben gyűjtünk papírt is

A Határtalanul Pályázat keretében tavaly a hetedikesek Kárpátalján jártak

Egy akadályverseny első állomásán

A hagyományőrző szakkör évadzáróján.

A pedagógusok Hajdúszoboszlón tréningen vettek részt

Egészségnap szülői segítséggel

A színjátszó kör előadása

Színházban voltunk

Vetélkedő a szülők részvételével

A Magyar Nyelv Múzeumában is jártunk

Szíves figyelmükbe ajánlom honlapunkat, amely naprakészen, minden fontos információt közöl iskolánkról: